donderdag 27 juni 2013

Voor de juffen

Lola heeft 2 deeltijds juffen, dus er werden 2 afscheidscadeautjes gemaakt.
Pennenzakken à la Oontje, met de naam erop geflockt. 

Ik vond het moeilijk om een stofje te kiezen, want wat vindt de juf nou mooi? 
Geen idee, dus ik heb een wilde gok gedaan. Voor de ene iets romantisch en voor de ander iets soberder en speelser. Hopelijk heb ik goed gegokt en vinden ze niet net die andere leuker...


Een knoopje op de tab maakt het geheel compleet!
 
Binnenin heb ik een zakje snoep gedaan, zo staat de pennenzak meteen mooi bol. 
 
Nu nog leuk verpakken.
 
 
Mijn excuses voor de erbarmelijke foto's maar mijn pc is nog steeds in reparatie en ik kan geen foto's uploaden met mijn iPad, dus heb ik de foto's met de iPad genomen. En iPad foto's sucken. 

vrijdag 21 juni 2013

Naaien voor het goede doel en een snel projectje

Gisteravond was een topavond!
Juffra Toertjes deed een oproep om knikkerzakjes te komen maken voor de Schoendozenactie. Zij en zo'n beetje haar hele familie zetten zich enorm in voor de minder bedeelden en naaien belangeloos honderden knikkerzakjes om schoenendozen mee op te vullen. Ook de hele organisatie wordt grotendeels door Debora en haar familie gedaan en het doel is om eind van het jaar 8000 (!) gevulde dozen te kunnen verschepen naar kindjes die niets hebben. Daar heb ik grote bewondering voor. En gisteren mocht ook ik een kleine bijdrage leveren. Samen met 11 anderen heb ik een hele avond knikkerzakjes en pennenzakjes genaaid. De ene lockte, de volgende naaide de naden dicht en weer een ander reeg koordjes in. Check it out! Liep als een trein, met als eindresultaat bijna 400 zakskes. Yay! Nog maar 7600 te gaan ;-)

Als kers op de taart was het ook nog eens hartstikke gezellig! Debora is nòg leuker dan op haar blog en ook haar familie en de andere blogster die er was, waren reuzegezellig. Volgende keer (want die komt er. Komt u ook?) ben ik er zeker weer bij!

Ok. Over naar de orde van de dag. Of het projectje van de dag.
Ik zei toch dat ik mijn geliefde Michael Miller stof tot de laatste centimeter op ging gebruiken hè? Na de jurk, de kroon en het poppenjurkje, hier dan het allerallerlaatste restje van mijn 1,5 meter.

Nu mijn dochter ein-de-lijk haar krijgt waar -min of meer- iets in blijft hangen, en een gewoon elastiekje ook maar simpeltjes is, overtrok ik knopen met stof en hing er een elastiekje aan. Poepsimpel en instant satisfaction.


De bovenste 4 zijn van restjes van deze en deze jurkjes, de grote en kleine roze knoop van dit jurkje en over het rokje van de blauw/groen/rode knoop heb ik zelfs nooit geblogd bedenk ik me nu...

Elastiekje erdoor en klaar!


Ik had dan wel maar 7 stofknopen meer, maar nog een héleboel elastiekjes.
Dus ging ik nog even verder met gewone knopen. Endless possibilities!


Zelfde principe. Knopen met een oogje aan de achterkant werken het best, maar ook gewone knopen met grote gaten (zie de groene rechtsboven) werken prima.

 
Morgen eens kijken of ik dit in Lola's haar krijg. Ze heeft zulke fijne haartjes (en weinig!) dat het er waarschijnlijk van ellende zo terug uitvalt.....
 

maandag 17 juni 2013

Labeltjes - maar dan anders

Ik heb al jaren dezelfde labeltjes voor aan mijn zelfgemaakte kleren, en buiten het feit dat ik ze wat beu aan het worden ben, zijn ze ook bijna op, dus het was tijd voor iets nieuws.

Nieuwe labeltjes ga ik ook nog (ergens anders) bestellen, maar nu kwam ik een paar weken geleden hier terecht en bestelde meteen teen en tander.

Waar ik echt heel erg blij mee ben, zijn de gepersonaliseerde knopen in 6 verschillende kleuren.


En zo ziet u meteen ook eens mijn echte naam.....die hier eigenlijk geheim moest blijven...oh well....

Ze waren net binnen toen ik de raketjurkjes maakte, en laat die blauwe knoop nou echt exact dezelfde kleur hebben dan de jurkjes, dus daar kwamen de eerste twee al op. Ik heb eerst een lintje aan de zoom genaaid en daarbovenop een knoop.


Ik bestelde ook kaartjes om aan een zelfgemaakt cadeautje te hangen. Heel jammer dat ze geen rode kaartjes meer maken omdat daar te weinig vraag naar was, want die wilde ik eigenlijk het liefst (en ze staan wel nog steeds op hun site). Nu heb ik blauwe gekregen (die zijn een beetje saai vind ik) maar ik kreeg er wel gratis en voor niks een heleboel beige/roze kaartjes bij. Nice.


Moet nog een leuk touwtje kopen om het mee aan het kledingstuk te bevestigen, maar tot die tijd doen we het zo.

En als laatste: instrijkbare naamlabels voor Lola haar jassen, vestjes, tassen en andere dingen die altijd overal blijven slingeren op school.


Je kunt voor alle producten kiezen uit heel veel fonts en zelfs een eigen lettertype is mogelijk. Het is echt goede kwaliteit en een goede service. Een aanrader!
(en nee ik word niet betaald voor deze reclame ;-))

donderdag 13 juni 2013

Rearranging the fabric!

Of eigenlijk the whole closet, want na de stofjes komt de naaikast ook nog aan de beurt. Want die ziet er bij lange na niet meer zo netjes uit als op die foto's.

Maar eerst moest er karton gesneden worden. Véél karton.  
37 stukjes van 21 x 38 cm heb ik al gesneden en met stof bekleed in de kast gezet, maar dat vult nog niet eens 1 plank! En ik heb 5 grote planken vol stof en nog een plank met te hergebruiken 't-shirts, dus het wordt een project van lange adem vrees ik.


Zo ziet het grootste deel van de kast er nu nog altijd uit:Maar kijk nou toch naar dat ene plankje!


En toen moest ik stoppen want het karton was op. Morgen ga ik eens bij Van den B.orre en consorten vragen om grote dozen van koelkasten enzo.

Ben zo content van mijn plankje! En eigenlijk gaat het best snel. Ik denk dat ik 2 uur gesneden heb en dan nog eens een uur stof gewikkeld. Hmm, voor een hele kast ben ik dan dus wel zo'n 18 uur bezig ?!? Oeps...

Ik wou mijn stofjes al heel lang eens onderhanden nemen, en had dit systeem al overal in Blogland gezien en bewonderd, maar zij heeft me uiteindelijk over de streep getrokken met haar hele naaikamer make-over.
En zij heeft ook net een nieuw naaiclubje opgericht in Antwerpen, yay! 4 juli is de volgende en ik ga! Nog iemand zin om te komen?!

woensdag 12 juni 2013

Poppenkleertjes

Ik zou toch die hele lap stof tot de laatste centimeter opgebruiken hè? Ben bijna zover. Nadat ik uit de grotere resten haar kroon had gemaakt (en daar moest ik hier en daar al wat stukken aan elkaar naaien), bleven er alleen nog maar stukjes over van maximaal 10 cm lengte.

Dus deed ik à la mijn moeder. Zij naaide bijna al onze kleren zelf vroeger, die wij al dan niet in dank aanvaarden. Maar ze maakte ook zo goed als al onze poppenkleertjes. Ze naaide de jurkjes en broekjes op mooie kartonnetjes en verpakte ze in een cellofaantje, zodat ze 'echt' leken, en die kregen we dan voor Sinterklaas of onze verjaardag. Uren hebben we ermee gespeeld. En die poppenkleertjes zijn zo'n beetje het enige speelgoed van ons dat wèl bewaard is gebleven, yay!

Ziehier de familie Pop, aangekleed door mijn moeder, met kleertjes van uhm bijna 40 jaar geleden. Vintage!


Ook het mutsje heeft ze zelf gebreid!


Dit jurkje is mijn favoriet!


En kijk! Het nu zo populaire Peter Pan kaagje!

Gisteren belde mijn moeder dat ze nog een doos poppenkleertjes gevonden had. Can't wait to see them!

Ik had maar kleine stukjes van mijn stof over, dus het moest een jurkje worden voor één van Lola's kleinste poppen. Ik nam een stukje patroonpapier en legde dat rechtstreeks op de pop en tekende met de losse pols een voor- en achterkant. Dat is het leuke aan poppenkleertjes, het hoeft niet helemaal perfect te zijn en het is een supersnel klaar project!

Eerst maakte ik een proefmodelletje van een restje van dit jurkje (kijk hoe klein Lola daar nog is!!), want ik had van de verjaardagsjurk nog maar net genoeg voor 1 poppenjurkje en dat wilde ik niet verpesten.
De achterkant liet ik helemaal open, zowel van bovenstukje als van het rokgedeelte, en daar kwam klittenband tegenaan. Makkelijk open en dicht te doen door kleine kinderhandjes.


Ik wilde dus eenzelfde outfit maken voor de pop als voor Lola, tijdens haar verjaardag. Dit popje kreeg ze  al op de dag van haar feestje hoor, maar het blogje liet even wat op zich wachten.De pop werd de Godganse dag mee rondgezeuld en waar Lola ging, ging Popje. De kroon werd, in tegenstelling tot vorig jaar, toen hij na 3 seconden al in een hoek werd gegooid, de hele dag gedragen, zowel door Lola, als door Popje. En nog steeds is ze gek van de kleertjes, en het popje is inmiddels omgedoopt tot 'Verjaardagspop'.
maandag 10 juni 2013

Rocketgirls

En dit deed ik dus met die 3 meter rakettenstof:Lola had een schoolfeest met als thema 'In de Ruimte' en ik wist meteen dat ik deze stof, waar ik stiekem al heel lang een oogje op had, ging gebruiken om iets te maken. En omdat ze graag hetzelfde ging als vriendinnetje F (of dat dachten de moeders toch), maakte ik de jurk in tweevoud.

Er ging een petticoat onder voor extra swung.


De haren werden flink getoupeerd en voorzien van een spacey diadeempje.


En natuurlijk werd er een raket-ijsje gegeten!


De dames waren in hun sas! And so were the moms (and dads).

maandag 3 juni 2013

De verjaardag deel 2

Lola's juf had gevraagd of ze een week later kon trakteren want er waren vorige week veel kinderen jarig in de klas en dan zouden de jarige kindjes niet genoeg in de bloemetjes gezet kunnen worden. Dat kwam eigenlijk wel goed uit, want Lola's feestje deden we ook een week later dan haar verjaardag, dus was ze gisteren jarig voor familie en vrienden, en vandaag op school.


We bestelden een Musti taart -haar ultieme favoriet van het moment- bij de bakker en een familielid bakte een snoeptaart voor de kids en ook nog iets wat voor Minnie Mouse moest doorgaan. De snoeptaart was echt in no-time op. De andere 2 duurden maar ièts langer.


Kaarsjes uitblazen...


....En hoeraaaaaa!


En wat hadden we het getroffen met het weer!!! Alle kinderen konden lekker in de tuin spelen en wij zaten heerlijk op het terras. Geslaagd feestje.Vanmorgen gingen dus de traktaties mee naar school.
Ik maakte de pinguins die ik in het pré-Pinterest-tijdperk al eens op mijn mentale harde schijf gezet had.


Ik printte een foto aan de ene kant, een 3 aan de andere kant (hier gemaakt) en plakte ze tegen elkaar met een satéprikker ertussen. Dan een cellofaantje ertussen, pinguin eraan rijgen en het cellofaantje dichtmaken met een mooie strik. En alle restjes drop en spek die aan het stokje bleven plakken eraf krabben, dat ook. Was een plakkerig karweitje. Maar het viel in de smaak bij de kids!Het eindresultaat. Belabberde foto, maar you get the picture.