vrijdag 19 juli 2013

Numero dos

Nummertje 2 van het uurtje naaien:

Dit stofje gebruikte ik al eens voor een plooirokje, anderhalf jaar geleden.
 

Dat rokje is inmiddels veel te kort en veel te klein, maar het stond haar zo geweldig leuk en ik had nog net een strook van 30 cm over èn dierenstoffen blijven deze winter ook nog in, dus ik maakte nog zo'n rokje. Maar dan gerimpeld en met elastische tailleband.
Wat een heerlijke rokjes zijn dit om te maken! Makkelijk en supersnel klaar. My cup of tea.
Het staat Lola zo lief (maar meer dan even aantrekken om te kijken of het past, wilde ze niet, dus wéér geen foto's met-kind-erin) en is makkelijk te combineren met zowat alles. Ik ruik bandwerk.

En nu ga ik vakantie vieren aan de Belgische kust en aan de Cote d'Azur!
Prettige vakantie iedereen en tot in september!


donderdag 18 juli 2013

Een snel projectje tussendoor

In mijn poging om enigszins orde in de stoffenchaos te scheppen, verloor ik even uit het oog waarvoor al die stoffen uiteindelijk dienden. Om er leuke dingen van te maken natuurlijk! Dus dat deden we gisteravond. En ook omdat ik al dat snijden en stof rollen even spuugzat was. 75 stofjes mooi rond het kartonnetje heb ik al - 2 planken vol - en nog zie je door de bomen het bos niet. Zucht.

Ik maakte dus een paar rokjes. 2 op anderhalf uur - instant gratification!
Simpele rimpelrokjes met elastische tailleband van bij Julija's. Gelukkig had ik mijn elastiek online besteld, want toen ik het op ging halen was het weeral bijna helemaal uitverkocht; zo snel gaat dat blijkbaar.

Dit hertenstofje, waar ik al een hele tijd gek van was, kocht ik op Petit Bazaar in Gent bij -ik geloof- Annamarieke. Kan ook makkelijk in de herfst en winter gedragen worden met kniekousen of een leuke maillot.
Ziet er ineens groot uit hè? Mijn meisje heeft echt een groeispurt gemaakt de laatste maanden. Alles is te kort en te klein. Voor de zomer heeft ze nu meer dan voldoende kleren, dus ik begin langzaamaan voor de herfst te naaien!


Die elastische tailleband; dat ik dàt nou nog niet eerder had gedaan! Zo makkelijk en zo leuk!


 
Morgen nummer 2! En dan ga ik op vakantie!!

maandag 15 juli 2013

Gewonnen!

Er zat leuke post in mijn brievenbus vandaag!

Vorige week had ik een give away gewonnen bij By MiekK en ik kreeg 5 supertoffe retro strijkapplicaties van De Oude Speelkamer en een grappig kaartje (true!) 
Leuk zijn ze hè?

Bedankt Marieke & De Oude Speelkamer voor deze mooie prijs!

donderdag 11 juli 2013

Een avondje karton snijden....
En ik kan weer 49 stofjes omwikkelen!
Misschien geraakt die kast dan toch ooit af?!?

dinsdag 2 juli 2013

Knopenringen

Nu we toch bezig waren met knopen, maakte ik meteen ook een paar ringen. Ik had nog 6 'onderstellen' liggen en in een mum van tijd had ik 6 ringen gehotglued, met steeds 2 of 3 knopen op elkaar gelijmd. Ik heb dit al veel vaker gedaan en de hotglue houdt wonderwel!

Ik hou van grote ringen, liefst in een kleur bijpassend bij mijn kleding. Dus ging ik in mijn voorraad op zoek naar knopen die zouden passen bij het kledingstuk dat ik in mijn gedachten had. 

Een sobere zwarte (wel errug grote) ring met een zilveren binnenkant voor bij mijn little black dress. 
Een rode met zwarte binnenkant voor bij mijn zwarte broek en rode vestje. 


Een rode met aqua knoop binnenin waar ik nog geen bestemming voor heb, maar die ik gewoon heel mooi vond combineren, en de knopen pasten bovendien perfect in elkaar. Ik hèb trouwens een aqua jurkje bij nader inzien! En een blauwe met rood en weer blauw voor bij mijn blauwe jurk.


En natuurlijk de fluo ringskes, die mogen niet ontbreken dit seizoen. Voor bij zowat de helft van mijn garderobe. Ik ben nogal een kleurig meisje qua kleding. 


Et voilà, weer een snel-klaar project! Die vind ik het leukst lately!