dinsdag 31 december 2013

Dag Sinterklaasje daahaag daahaag!

Elk jaar krijgt Lola superveel chocolade Sinterklazen , Zwarte Pieten en letters, waar niets mee gedaan wordt. Ze krijgt af en toe weleens een stukje, maar het is gewoon meer dan ze in een heel jaar kan opeten. En mijn andere huisgenoten en ik zijn ook niet zo heel chocolade-achtig (ik ben meer een dropmens, ahja!), dus blijft het liggen.

Vorig jaar werd het hele handeltje in januari meegenomen naar het werk, waar het in 1 dag verorberd werd. Dit jaar deden Lola en ik er iets anders mee. We smolten het om!

 
 

Je gooit alle chocolade die je kunt vinden in stukjes in een pannetje, smelt het au bain marie, giet de chocolade in een leuk Kerstig malletje van de Action (of elk ander malletje in een ander seizoen), schraap de overtollige chocolade eraf en terug in de pan voor de volgende lichting, half uurtje in de diepvries, en klaar! 

 
 
 


Zeg nou zelf, zo’n rendier presenteert toch beter aan het kerstbezoek dan een Sinterklaasmunt, toch?


Prettig oudjaar iedereen!!

maandag 30 december 2013

Gewonnen, yay!

In de laatste dagen van 2013 kreeg ik, naast kerstkaartjes, nòg leuke post. Ik won een ‘mini- Liesellove-creatie’ zoals ze zelf zegt. Zo mini vind ik mijn cadeautje anders niet hoor!
 
Kijk eens hoe mooi gemaakt! Leuke bloemenoorbelletjes (en ik wou net zwarte oorbellen kopen want er waren 2 paar kapot gegaan) en een ring van een knoop.
 
Ben er superblij mee! Dank je wel Lies!!
 
dinsdag 24 december 2013

Prettige kerstdagen!!

Dit jaar liet ik Lola los op kaartjes en glitterstuff van de Action, Zeeman en de Hema en heeft ze (bijna) geheel eigenhandig al onze kerstkaarten gefabriceerd.
En als mijn dochter losgaat, gaat ze ook all the way. Alle glitters moesten op de kaart en geen plekje mocht onbeplakt blijven!
 

Maar ik vind ze geweldig mooi gemaakt en zou ze liefst allemaal inlijsten in plaats van opsturen.


Al hebben we er allaaaang genoeg, ze wil nog steeds elke dag kerstkaarten bijmaken, dus het zou zomaar kunnen dat ik volgend jaar nog eens van zulk soort kaarten ga versturen ;-)


De artiest moet natuurlijk zijn werk signeren, maar omdat Lola nog niet zo héél erg goed kan schrijven, deed ik het voor haar.

 
 
Wij wensen u allemaal hele fijne kerstdagen!!
Met véél lekker eten en drinken en vooral goed gezelschap!
Cheers!

zondag 22 december 2013

Nog maar eens...

Toen de dochters van vriendin 2 te horen kregen dat de dochters van vriendin 1 een pennenzak -met hun naam erop dan nog wel!- gekregen hadden, werd mij met een aantal omwegen duidelijk gemaakt dat zij twee ook wel zo'n ding bliefden.

U vraagt, wij draaien.Het is dan ook zo'n gemakkelijk snel klaar cadeautje, dat ik er eigenlijk gewoon een aantal op voorraad, gevuld en al, zou moeten hebben liggen. Maar dat heb ik niet, dus toen ze gisteren ineens aankondigden dat ze vandaag zouden langskomen, moest ik gisteravond laat nog even deze 2 exemplaren in elkaar steken.

Jammer hè, dat ik pas toen hij af was zag dat er een bloemetje boven de i van Nicky stond....en dat dat nu dus net niet precies boven die i staat....


Links een Petit Panneke en rechts een overschotje van dit rokje. Dat ik inderdaad ook gebruikte voor één van de pennenzakken van de dochters van vriendin 1, maar ze zitten toch niet bij elkaar op school, èn dit stofje past gewoon bij allebei die meiden!


De gepersonaliseerde knoop maakte ik deze keer op de rits ipv op de tab vast.

 
Meisjes blij, ik blij!