zaterdag 28 juni 2014

juffen en meestercadeautjes

Vakantieeeee! Yay! 

Afscheid van school voor de kindjes. Lola heeft 2 jaar dezelfde juf gehad en krijgt volgend schooljaar een meester. En een hele toffe ook nog. Maar de juf was ook een leuke en een lieve, dus ze verdiende een afscheidscadeautje. 

Deze doos heb ik ooit een keer gekregen als kerstpakket, met allerlei lekkers in. Ik heb hem al jaren, maar ik wist dat hij ooit eens van pas ging komen. En dat moment was nu gekomen!

Met al die plaatsnamen erop (naar 2 van die plaatsen gaan we de komende weken!) moest het een vakantiedoos worden. Met allerlei lekkers erin voor op een zonovergoten strand.




Op Pinterest vond ik een superleuk ideetje. Een wikkel voor rond een chocoladereep, in de vorm van een uil, met 'Owl miss you' erop. Hoe toepasselijk, want Lola mist haar juf nu al! De wikkel kon je gratis downloaden en dan was dat helemaal leuk geprint geweest, maar de chocoladereep was iets Amerikaans dat je hier niet kunt krijgen volgens mij, dus de maten waren niet goed, en ik ken niks van leuke brouwsels tekenen met de pc, dus ik deed het old school en tekende en plakte het erop. 

Men neme een lekkere chocoladereep....




Je vouwt een dun cartonnetje rond de reep en legt het carton terug open, zodat de vouwen goed zichtbaar zijn. Je knipt de bovenkant halfrond zodat het de vorm van een uil krijgt en plakt er ogen en een snavel op. Ik gebruikte een cd om de ronding mooi te tekenen en een eierdopje voor de ogen. Dan teken je met stift de veren erop, je schrijft er Owl Miss You onder.....




...en plakt de wikkel rond de reep.







Je stopt het vakantiepakket, zijnde een badlaken, een Cosmopolitan, een lief briefje, je gemaakte chocoladereepuil, een Desperado en een pak Tucjes, in de vakantiedoos, en klaar!




Voor 4 andere juffen die ook een beetje voor Lola gezorgd hebben, bakte ik 2 cakes en 2 broodpuddingen in een hartvorm, verpakte ze in cellofaan en hing er een briefje aan.

By the way, vindt u cellofaan ook zo geweldig? I heart cellofaan. Ziet er meteen zo feestelijk uit! 







En dan ben ik dus dat voorste cadeautje met dat rood/gele briefje eraan, helemaal vergeten te fotograferen. Ik fotografeerde wel het briefje, maar niet het cadeau zelf...

Meester Maxim is Lola's turnleraar, maar heeft ook een paar maanden bij haar in de klas gestaan toen haar juf ziek was. Hij kreeg ook een cadeautje. Het idee heb ik weer op Pinterest gevonden, en de tekst van het briefje een beetje aangepast.

Ik kocht bij good old Ikea een bokaal en deed die vol M&M's. 
Bij gebrek aan een Silhouette Cameo (die staat trouwens met stip op nummer 1 van mijn verlanglijstje! Als ik nou eens lekker aan die slotmachines trek in Las Vegas en ik win, dan ren ik meteen naar de winkel en koop er één! Zou dat trouwens aan te raden zijn, om er eentje in Amerika te kopen -bedenk ik me nu ter plekke even- wie weet dat??), kocht ik kant en klare plakletters bij de Ava, plakte 'Mega Meester Maxim' op de bokaal en verpakte hem in een cellofaantje. 

Ik maakte een lief briefje, rolde het op en hing het aan het pakketje. 




De juffen en meester waren blij met hun cadeautjes, mission accomplished!

Et voilà, weer een jaar voorbij.

Morgen vertrekken we op vakantie dus ik trek de blogstekker uit voor een maandje of wat.
Ik wens iedereen een hele prettige vakantie toe! Waar gaat u naartoe??
Doe voorzichtig, geniet geniet geniet en kom heelhuids weer terug!




maandag 9 juni 2014

So much to do, so little time

Stilletjes op Den Blog hè? En ik lees jullie blogs ook al niet zo regelmatig lately...
Dat komt omdat ik allerlei andere dingen aan het doen ben de laatste weken.

Allereerst was daar de communie van neefje en petekindje L. Mijn zus had gevraagd of ik een broekje wilde maken en uiteraard deed ik dat met heel veel liefde en plezier. Meer daarover later.




Ten tweede was Lola jarig en vierden we dat afgelopen zondag, en daar moest ik nog wat voor knutselen.




En nee, het was niet deze taart die ik moest knutselen. Die heb ik lekker gekocht.
Over het knutselwerk zal ik eens bloggen binnenkort.

En dan hadden we ook nog het jaarlijkse schoolfeest. En als ze weten dat je naait, weten ze je te vinden! Dus zat ik ettelijke uren op school te naaien en te knutselen met een hoop andere mama's. Gezellig. En het feest was geslaagd!

Het thema was dit jaar 'Het Circus'. 








De zeehond was (onder andere) mijn projectje. Lola en de andere kinderen speelden na school met elkaar op de zolder waar wij knutselden. Met deze doos (voor hen was het een schip) waren ze uuuren zoet!




Ook ben ik begonnen aan De Grote Reorganisatie Organisatie van alle kasten in mijn huis. En dat zijn er heel wat, blegh. Maar het was keihard nodig. En dat heeft echt niks te maken met het feit dat mijn schoonouders 3 weken in ons huis komen wonen als wij op vakantie zijn. Echt niet. Of misschien een heel klein beetje. Ok, een heel klein beetje heel veel dan. 




Zooitje hè? Maar die heb ik allebei intussen al onderhanden genomen! Misschien laat ik ooit nog wel eens de na-foto's zien, wie weet. 


Maar de meeste tijd de afgelopen weken zat in het plannen van onze reis in juli. We gaan 3 weken met een camper door het Westen van Amerika rijden. Spannend! Normaal zijn wij echt geen planners als het op vakantie aankomt. Toen we nog met ons tweetjes waren planden we zelfs helemaal niks. We boekten soms zelfs geen vlucht, want ik werkte toen bij een luchtvaartmaatschappij, en vlogen stand-by. We wisten wel min of meer wat we ter plaatse allemaal wilden gaan zien, maar weken altijd van onze route af. Maar met een klein kind (en de stiefzonen, want die gaan ook mee) en zeker met een camper in het hoogseizoen, moet je wel wat plannen. Campings boeken, bezienswaardigheden uitzoeken, route uitstippelen. Veel werk maar oh zo leuk en spannend!

Een persoonlijk hoogtepuntje van deze reis wordt het weerzien met het gastgezin waar ik 23 jaar geleden een jaar bij woonde als uitwisselingsstudent in San Diego. In 2000 heb ik ze voor het laatst gezien!

Nu gaan we heel veel zien van wat ik in 1991 ook al gezien en gedaan heb, maar dat maakt het nou juist zo speciaal. We gaan 'mijn' huis bekijken (waar nu allang andere mensen in wonen, dus het zal enkel de buitenkant zijn), de stad waar ik woonde, mijn school (die helaas al vakantie heeft, dus gesloten is), de mall waar ik zo vaak heen ging, maar ook verschillende steden die ik in die tijd ook al bezocht, bezoeken we nu weer. Benieuwd of ik het nog herken!




En dan zou ik tussendoor eigenlijk ook nog mee willen doen aan de Zonen09 wedstrijd. Dat heeft me immers vorige keer ook geen windeieren gelegd. Maar dat gaat niet. Niet dat ik ook maar één seconde denk dat ik het weer zou winnen hoor, maar om deel te nemen moet je thuis zijn op 29 juni om 7 uur 's avonds. En wij vertrekken op vakantie......op 29 juni 's ochtends....zooooo balen!! Had zo graag meegedaan! Heb al ideeën en al. En heb je die prijzen gezien?!? Dat is toch om van te kwijlen!!


Anyway. Nog veel te doen. Het zal de komende tijd dus nog een beetje 


blijven hier. Mijn excuses.