dinsdag 14 juni 2011

Een dame heeft nooit genoeg kleren

Gisteren hadden we een familiefeest. En daar moesten we er tiptop bijlopen natuurlijk. Vooral het kind. Want die werd de hele dag geknuffeld, bekeken en er werd aan gezeten en gefrutseld. Dus moest ze een nieuwe jurk. Ze heeft meer kleren dan haar mama ooit gehad heeft maar een dame heeft nooit genoeg jurken en schoenen en tassen dus maakten we een feestjurk.En waarom ligt daar rechtsonder in de hoek nou een snoer? Dat lag er niet toen ik de foto nam. Echt niet.
Het patroon van de jurk maakte ik zelf. Ik nam een goed passend jurkje en tekende het patroon over maar in plaats van een gewoon jurkje maakte ik er een ballonjurkje van, met een overslaglijfje. Heel gemakkelijk, moet u ook eens proberen!

Bij die jurk maakte ik ook nog bijpassende haarspeldjes van dezelfde stof. Niet dat mijn dochter ook maar enig haar op haar hoofd heeft staan, maar toch. Als ze ooit besluit om haartjes te krijgen, is ze natuurlijk al lang uit deze jurk gegroeid maar ik heb nog een stuk stof over voor een rokje ofzo en dan zal ze die speldjes dragen. Willen of niet.

Met die speldjes ben ik trouwens lichtelijk doorgeslagen. Ik kon niet meer stoppen. En ik moet er nog een héleboel bijmaken. Voor als mijn dochter haar krijgt. Hier een gedeelte van de gemaakte speldjes. Overtrokken met vilt, stof en lintjes.Sommige technieken moet ik nog een beetje finetunen maar dat komt wel. Heb 100 speldjes gekocht dus ik kan nog even verder.

Ook maakte ik nog even snel 3 luierbroekjes. De patronen vindt u hier en hier. Het patroon van Prudent Baby vond ik echt niet goed (veel te wijd) en hoewel dat van MADE "the perfect diaper cover" heet, vond ik ook deze niet perfect. Het 2e broekje dat ik van dit patroon maakte, heb ik iets hoger aan de achterkant gemaakt en dat was al beter, maar ik ga toch ook hier eens zelf iets proberen te tekenen. En misschien heeft Lola gewoon rare billen, kan ook.De witte is met ruches aan de achterkant, de 2 roze zonder toeters en bellen.Zeg nou zelf, zo'n k.ontje is toch veel leuker om te zien dan eentje met alleen een luier?Verder had ik allerlei leuke dingskes besteld op www.vanmarieke.nl en op www.brocanteroosjes.nl en daarmee maakte ik o.a. een speenkoord. Mijn dochter spéélt alleen maar met een tut en stopt hem langs alle kanten in haar mond, behalve op de goede manier, dus eigenlijk heeft ze zo’n speenkoord helemaal niet nodig, maar ik vond het gewoon leuk om te maken. Ik maakte er ook een foto van maar die is mislukt zie ik nu en ik heb even geen zin om een nieuwe te maken. U moet het dus maar gewoon geloven dat ik hem gemaakt heb.

Met de bestelde spullen lijmde ik ook nog heel snel een ring in elkaar (idee gezien bij haar). Kleine moeite, groot plezier! Dat vond mijn zusje blijkbaar ook, want toen ik hem gisteren voor het eerst droeg, pikte ze hem meteen in. Moet nog een nieuwe maken dus. Of meerdere, want dit is zo simpel om te maken en zo snel klaar, dat ik er eigenlijk van elke kleur wel eentje wil!En ik ben begonnen met een cursus patroontekenen! Is geweldig leuk! Wel eerst alleen grotemensenpatronen maar als het bevalt doe ik een vervolg voor kinderpatronen.

9 opmerkingen:

 1. Wat goed dat je dat dus allemaal kan! Wil ik ook en als er ooit een kind uit mij komt ga ik misschien ook weleens op patroontekenen. Bij jou.

  Oh. En je zou van alle restjes garen toch best een pruikje kunnen maken, niet? *schallende thriller-lach*

  Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je weet wat ze zeggen over kale baby's he? Die krijgen daarna een schitterende bos haar. En Lars was de 1e 2 jr ook kaal maar heeft nu een flinke bos haar. Het duurt misschien even, maar dan heb je al die 100 speldjes hard nodig om die flinke bos haar onder controle te houden. Echt waar!
  Enneeehhhh, als deze kleine nu een meisje is, kan ik dan bij jouw luierbroekjes bestellen? Want dat kan ik dus niet zelf maken, 2 linkerhanden op dat gebied.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw zeg. Jij kunt dat dus echt hé! Die broekjes vind ik geweldig leuk! Doe je zoiets ook op bestelling? :-) Mijn prinsesje heeft heel magere babybilletjes...

  Doeg!
  KK

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dames kunnen nooit genoeg kleren hebben.
  Vroeg geleerd is oud gedaan.
  Wie het kleine niet eert (een minijurkje) is het grote niet weert (een zelfgemaakte maxijurk als ze 18 is).
  En zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan. ;-)
  Superschattig kleedje trouwens! En mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Driewerf bravo voor zoveel kunstigheid, bedrijvigheid en vakvrouwschap!
  Ben zeer jaloers op bovenstaande zaken.
  Misschien moet ik toch weer aan de slag in dat kamertje waar voor duizenden euro's aan kralen ligt... Na 3 jaar radiostilte.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooi!!! Zo schattig, zo´n broekje. En je hebt gelijk, het ziet er ook veel charmanter uit. Je ziet ze hier in Spanje ook wel. Niet zo´n mooie als deze natuurlijk ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wow, wat een boel creativiteit! Dat jurkje is echt gaaf. En die kroon he, die kroon... ik heb nog negen dagen!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. dat is creatief ijn erg leuk hoor en het is beter dan de luiers zien staat schattig

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een giga post met zo veel leuke spulletjes! dat pamperbroekje is super schattig!!!

  BeantwoordenVerwijderen