zondag 30 september 2012

Ik recykleer! (nog een keer)


Vorig jaar kocht ik deze jurk (omaschort?)  op een retro rommelmarkt in Brussel. Voor 1 (één!!) euro. Hij was ooit zelfgemaakt, dat kon je duidelijk zien.

 
 
 
En vandaag gingen we naar De Winkelstraat in Leuven (leuk!) en droeg Lola haar nieuwe oude gerecykleerde kledingstuk. De dame showt hem u graag zelf en gaat er eens lekker voor liggen.

 


Het patroontje tekende ik zelf. Ik kocht vorig jaar onderstaand jurkje bij Fred & Ginger en vond het modelletje superleuk, maar nogal ingewikkeld om na te maken dacht ik. Ik had hier en daar weleens eerder zelf een patroontje overgetekend van een bestaand iets, maar dit was met kraag en al, dus eng!


 
Maar ik ben toch zeker ook een durf het zelver of niet soms, dus ik begon er gewoon aan. Als het zou mislukken zou ik wel één hele euro verspilt hebben, poehoe.
 
Hoe groot de (originele) jurk ook lijkt, ik moest zo passen en meten om eruit te krijgen wat ik eruit wilde hebben. Ik wilde nl ook 2 mouwtjes en het bovenste stuk kon ik al niet gebruiken omdat daar (op voor- èn achterpand) grote coupenaden in zaten. Voor het boordje aan de mouwtjes moest ik eigenlijk 2 stukken van 29 cm lang hebben, maar het langste dat ik nog had was maar 26 cm. Dan maar een plooitje erin, en eigenlijk vind ik dat uiteindelijk nog veel leuker (en meer retro) dan een recht mouwtje!Knoopjes uit de oude doos en een nieuw paspelbandje erbij:


Bij de Veritas hadden ze geen oranje paspelband meer. Niet erg, dan maakte ik het zelf wel van een biaisbandje. Maar wat wel erg is: ze vertelden me dat ze al hun paspelband uit het assortiment gaan halen! Neeee!
 
 
Behalve over het kraagje (waar ik een rekenfoutje maakte denk ik want dat staat te ver uit elkaar) ben ik best tevreden over het resultaat!
 

 
 
De rommelmarktjurk kostte dus €1 en ik betaalde geloof ik €3 voor het biaisband, waar ik maar de helft van gebruikte, dus het totale kostenplaatje van dit jurkje is €2,50, ha!
 


14 opmerkingen:

 1. Wauw, die is mooi en zo gedetailleerd...proficiat!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Knap gedaan!!Mooie foto's van de kleine spruit!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Recycleren is zo leuk. Ik bedacht ineens dat ik van de te kleine t-shirts van zoonlief best leuke shirtjes en jurkjes kan maken voor dochterlief. De spijkerbroeken worden ook nog wel iets.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gaaf jurkje zeg, vind het knap dat je dat zo uit je hoofd doet.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Superleuk geworden zeg, en mooi die details! Inclusief het plooitje!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wauw!! Betere werk. En wat een geweldig model heb je. Ze wordt al een echte prof.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Echt super, Edje! Lola vindt dat op een dag heel bewust ongelooflijk cool dat haar mama dat allemaal zelf kan maken. Wow! Dit zijn zo momenten dat ik wou dat ik geen 2 linkerpoten had ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Maar eerst krijgen we waarschijnlijk nog de periode dat ze niks meer wil aan doen van wat ik maak want zelfgemaakte kleren zijn dan stom ;-)

   Verwijderen
 8. Wat een schattige foto's!!! Cute :)
  En knap hoor, zo'n jurkje maken.
  Groetjes, Miek

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Het is met stip het mooiste peuterjurkje dat ik ooit gezien heb, serieus!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heel mooie jurk......moest je dochter er ooit niet meer in passen dan wil ik ze wel overnemen van je( als die van mij er tegen dan nog in zou passen he.....die draagt nu 86 )Of ruilen....?
  En nu ik je wenselijst op mijn give-away heb gezien, denk ik wel dat ik genoeg in huis heb dat jij wel wil!
  ;)

  Tenzij je natuurlijk de give-away wint, dan KRIJG je gewoon al dat tof gerief!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Natuurlijk mag dat! Ze past er nu nog in maar ik geef wel een seintje als ze eruit gegroeid is. Het origineel was een 92 maar heb het iets groter geknipt.

   Verwijderen