zondag 14 oktober 2012

KCWC dag zoveel

Eén uur naaien per dag gaat best, de meeste dagen naai ik zelfs een veelvoud van 1 uur, maar elke dag erover bloggen, dat lukte me dus echt niet. En elke dag 1 uur naaien lukte me deze week eigenlijk ook niet. Woensdag had ik met een vriendin afgesproken en heb ik helemaal niks genaaid en vrijdag had ik geen zin en heb ik heel de avond op de bank gehangen met de iPad. Maar een gemiddelde van 1 uur per dag heb ik absoluut gehaald. Dus mission accomplished.

Mijn doel was 4 projecten afhebben aan het eind van de week maar ik zou al blij zijn met de helft, en ik heb ook maar de helft afgekregen, dus ik ben blij. 2 rokjes, een poncho en een jurkje stonden op het program en alleen de 2 rokjes zijn af. Op knopen na bij het ene rokje, maar hey, ik heb nog een paar uur voordat KCWC voorbij is, dus dat gaat goedkomen. Er kwam ook nog een vlaggetjeslijn voor een aankomend nieuw neefje cq. nichtje vanonder mijn machine gerold deze week en ik moest onderstaand jurkje ook nog drastisch innemen want -weeral *zucht*- veel te wijd, dus meer dan 2 van de projecten kreeg ik niet af. Morgen en overmorgen krijgt u de rokjes te zien.

Maar eerst het bescheten jurkje dat vorige week al af was. Ik kocht het stofje op het Stoffenspektakel en was er helemaal gek van. Leuk met een paars vestje dacht ik en het is (bijna) precies geworden zoals het in mijn hoofd zat.

Ik moet eerlijk toegeven dat ik nog nooit een patroon heb laten doorlopen (getuige onder andere dit jasje, waar ik nu met het schaamrood op mijn wangen naar kijk. Gelukkig is het intussen te klein). Ben ik waarschijnlijk te lui en te gierig voor, maar toen ik dit las bij Spiegelstiksels, wou ik dat ook eens proberen. Niet erg economisch, want ik heb een hele meter stof nodig gehad voor een jurkje van 50 cm lang, maar ik word helemaal hyper van het resultaat dus dit ga ik absoluut vaker doen.

Ook had ik nog nooit een blinde rits ingezet, sterker nog, ik had niet eens een blinde ritsvoet. Maar nu ik toch helemaal de 'professionele' toer op wilde met dit jurkje, moest er toch zeker ook een blinde rits in zitten! Dus voetje gekocht en ritsen maar!

Het laatste nieuwe -voor mij toch- dat ik ging proberen, was een randje beleg eronder uit laten piepen aan de armsgaten en halslijn. Dit is genadeloos mislukt, maar who cares about een randje, toch?

En zo werd dit jurkje het langste project ever voor Edje. Denk dat ik er 4x zolang over gedaan heb dan over een ander jurkje. Maar ben blij met het resultaat en heb weer wat bijgeleerd!

Fotootjes? Fotootjes!Het lijfje maakte ik van mme Zsazsa's zilet, en het rokje is gewoon een lange strook met aan weerskanten (ook aan de achterkant) 2 plooien in. Ik heb wat met plooien dit najaar blijkbaar, want ook de 2 rokjes zijn met plooien. En het op 1 na laatste jurkje en het laatste rokje dat ik maakte ook al. Ik word blij van plooien!

Mijn dochter ook blijkbaar!


Die blinde rits dus. Niet zo geweldig gelukt. Onderaan is hij niet echt blind zeg maar. Maar het patroon door laten lopen vind ik dan weer wel na 5.739x uithalen geslaagd (voor de eerste keer toch)!


Aan de voorkant op de naad lijfje/rok is het eigenlijk nog beter gelukt (zie onder).

Aan de achterkant lijfje/rok ben ik dan weer compleet de mist ingegaan. Ik dacht nl, om het helemaal mooi te maken, moet ik met een volledig bloemetje beginnen bij het halsje. En deed dat. Ook aan de achterkant. Maar die achterkant is natuurlijk hoger en dan kom je helemaal verkeerd uit op de naad (zie bovenstaande foto). Nou ja. Beginnersfout.


Dat belegje eronder uit laten komen is ook mislukt. Hier en daar komt het er wel vanonder uit, maar op andere plaatsen weer niet, en das niet de bedoeling lijkt me. Doen we nog eens over.


Et voilà, dit is 'm in vol ornaat, het langst durende maaksel in de geschiedenis! Aan een grotemensenkleerhanger want Lola lag net na 1.5 uur zingen in haar bed, te slapen en ik durfde geen kinderkleerhanger te gaan halen in haar kamertje...


Vanmiddag in Peerdsbos. Die H&M tas vol gevonden bosschatten wou ze niet wegzetten voor de foto.

6 opmerkingen:

 1. Ooooh wauw wat een geweldig jurkje!! En dat stofje! Love it!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Knap hoor. Ik houd wel van de locatie van deze fotoreportage. Je fotomodel komt er schitterend in uit.Heerlijk om in de herfst in het bos te zijn he? Zo heerlijk met kids.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. dit is echt mooi! de kleine 'foutjes' wegen absoluut niet op tegen het geheel, prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben niet zo van Oranje (in tegenstelling tot Eva) maar dit vind ik helemaal geweldig! <3 en knap gemaakt. Blinde ritsen, heb ik volgens mij ooit een keer gedaan. Ofzo. Of toch niet...

  BeantwoordenVerwijderen