donderdag 18 juli 2013

Een snel projectje tussendoor

In mijn poging om enigszins orde in de stoffenchaos te scheppen, verloor ik even uit het oog waarvoor al die stoffen uiteindelijk dienden. Om er leuke dingen van te maken natuurlijk! Dus dat deden we gisteravond. En ook omdat ik al dat snijden en stof rollen even spuugzat was. 75 stofjes mooi rond het kartonnetje heb ik al - 2 planken vol - en nog zie je door de bomen het bos niet. Zucht.

Ik maakte dus een paar rokjes. 2 op anderhalf uur - instant gratification!
Simpele rimpelrokjes met elastische tailleband van bij Julija's. Gelukkig had ik mijn elastiek online besteld, want toen ik het op ging halen was het weeral bijna helemaal uitverkocht; zo snel gaat dat blijkbaar.

Dit hertenstofje, waar ik al een hele tijd gek van was, kocht ik op Petit Bazaar in Gent bij -ik geloof- Annamarieke. Kan ook makkelijk in de herfst en winter gedragen worden met kniekousen of een leuke maillot.
Ziet er ineens groot uit hè? Mijn meisje heeft echt een groeispurt gemaakt de laatste maanden. Alles is te kort en te klein. Voor de zomer heeft ze nu meer dan voldoende kleren, dus ik begin langzaamaan voor de herfst te naaien!


Die elastische tailleband; dat ik dàt nou nog niet eerder had gedaan! Zo makkelijk en zo leuk!


 
Morgen nummer 2! En dan ga ik op vakantie!!

4 opmerkingen:

  1. Heel mooi! Zo mag je een hele collectie maken!! Zo'n breed elastiek is inderdaad een gat in de markt! Ik moet webshops in de gaten gaan houden, want elders heb ik het nog niet gevonden.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. leuk rokje.
    dat stofje wacht hier ook nog op een bestemming.
    En zo'n breed elastiek verkopen ze hier bij ons bij Veritas (zwart, rood en wit, maar de witte is makkelijk te verven)

    BeantwoordenVerwijderen