zondag 16 maart 2014

Blue Bay knock off

Heeft u dat ook weleens dat u in 1 klap verliefd wordt op een kledingstuk? Dat had ik toen ik een lieflijk jurkje van Blue Bay zag in Nieuwpoort, toen we daar een weekendje waren 2 weken geleden. 


Vooral de gele vind ik prachtig want roze, daar doen we niet meer aan nowadays. Eenvoudiger kon bijna niet: een Peter Pan kraagje, 2 flapjes voor nepzakjes en prinsessennaden voor èn achter. Niet dat een kind zonder bostjes (zo noemt Lola ze) dat nodig heeft, maar het had wel iets. En alles in 1 kleur. Het stofje was een ouderwets bommastofje met reliëf. Ge-wel-dig vond ik dat!
Ik moet ook zo'n stofje zien te scoren, dacht ik hardop en screende het hele jurkje om het thuis ongegeneerd na te maken.

Een paar dagen later keek ik in mijn stoffenkast voor iets heel anders en toen viel mijn oog op een Atelier Assemblé stofje dat ik een paar maanden geleden kocht en al compleet vergeten was. Dit was gewoon exact de stof die ik zocht! Bliss!!

Ik tekende een nieuw basisjurkje (want het jurkje dat we een maand of 4 geleden op maat hadden leren tekenen op de patroontekenles bleek nu alweer te klein. Kind groeit veel te hard) en verknipte de delen tot ik het juiste patroon kreeg.

Halverwege het naaiproces brak mijn naald (op niks! Niet op een speldje of een rits, gewoon uit het niets gebroken) en ik kreeg dat ding er met geen mogelijkheid meer uit! Ook niet met de sterke handen van de Echtgenoot-met-tang. Uiteindelijk brak de naald na al ons gepruts nog verder af zodat hij er helemaal niet meer uit kon, dus nu staat het beestje bij de naaimachinemeneer om gerepareerd te worden. Grrrr ik haat het als zoiets gebeurt op een moment dat ik het echt niet kan gebruiken. Want dit jurkje is eigenlijk een proefmodelletje voor 1 van de 2 jurkjes die ik mag maken met Soft Cactus stof! Yay! Maar een kapotte naaimachine zat niet in de planning en die jurkjes moeten wel af voor 26 maart, dus na een week zonder heb ik nu mijn oude naaimachine, die ik weggegeven had, tijdelijk teruggevraagd en gekregen.

En zo kwam het knock off jurkje dan eindelijk toch nog af! Geheel gekopieerd, van kraag tot zoom.

Hier ziet u het reliëf in het stofje. Love it!
De print liep wel totaal scheef op de stof, dus ik kon er met geen mogelijkheid iets rechts van maken. Ook het patroon op de rug loopt daardoor dus niet echt goed door aan de rits, maar kniesoor die daar over zeikt (ik dus, want ik stoor me mateloos aan niet-doorlopende prints bij mijn zelfgemaakte kleding).

Volledig gevoerd (want de stof is ook aan de binnenkant nogal ruw) met een oud lakentje van Lola haar ledikantje. 

Blue Bay jurkje: €79,95
Lola jurkje: < €10. Ha!

Met dank aan de Echtgenoot en zijn nieuwste hobby, fotograferen! 
Eindelijk een hobby waar ik ook nog iets aan heb! ;-)

32 opmerkingen:

 1. Heel mooi! En dat stofje idd prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Waaauw…! Ik voel een Ettepet knock-off komen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Amai super mooi! Zo een cursus patroon tekenen lijkt me handig. Waar kan je dat volgen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bij de Piva! Ik volg kinder- en tienerkleding mr voor volwassenen kan ook. Ga ik volgend jaar doen. Nu nog in een zijstraat vd Lange Leemstr mr binnenkort op de Singel.

   Verwijderen
 4. Wat een mooi stofje...en dat geheel is helemaal top,
  en wat kan ze goed poseren.....zo leuk ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ehhh nee hoor het was net een stuiterbal ;-) Maar als je tientallen foto's neemt zitten er wel een paar goede tussen ;-)

   Verwijderen
 5. Waw, super mooi kleedje. Dat stofje doet het hem helemaal! En, ik wil ook een man die zich een hobby neemt waar ik nog iets aan heb :) (Ok, eerlijk is eerlijk, ik moet wel mijn eigen fiets niet kuisen of banden vervangen, mmm, dat wielrennen brengt toch nog iets op ;))

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Supermooi kleedje, supermooie foto's; die eerste pose is hilarisch. Bravo voor jou, man èn kind :-) Ik heb zo een blazertje voor de dochter stiekem zitten aftekenen in het pashokje, trok de zaakvoerster, het gordijn wel niet opeens open, zeker? Mijn notitieboekje vloog met een geschrokken "whoe" de lucht in. Ben niet meer teruggegaan sindsdien...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ohh wat erg hahaha!! Zou ook niet meer terug gaan ;-)))

   Verwijderen
 7. Ik ziet hier ook wel verliefd naar jouw blauwe versie te kijken !

  BeantwoordenVerwijderen
 8. het is niet waar hé, jij bent ook (knettergek) sorry voor mijn uitspraak, jij ben bangelijke, ik ging van het weekend op koop jaagt voor mijn kinderen, ja ik kan zo rap niet stikken......, nu kom ik in de kinderkleding winkel kan ik toch geen kinderkleding kopen, heb naar de "prijs" 60 € voor een mooie, maar eigenlijke kan ik het zelf maken,kleding gekeken, eigenlijk,niet te doen, zo duur, dan kan ik het beter zelf maken
  maar jouw kleedje is super mooie

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Prachtig model Ilse! Ik zie het helemaal en 100% zitten! jeuj! Ook een leuke shoot btw.. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. waaw heel schoon gedaan echt !!! wil ik ook wel maar patroontekenen das me nog niet gegeven, eerst de rest helemaal onder de knie krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. amai, dit moet niet onderdoen voor het origineel! heel knap!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat staat ze er prachtig mee! Leuke foto's ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Echt, ik moet dit ook gaan leren denk ik. En ik vind jouw versie eigenlijk leuker (ik doe niet zo in roze en dochterlief niet in geel, dus blauw is helemaal tof)
  EN met zo'n leuk meisje erin lukken de foto's ook prima

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Een prachtig stofje heeft genoeg aan een eenvoudig model om helemaal tot zijn recht te komen. Echt goed gelukt!!! Ook super leuke foto's.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Waaw! Mooi gelukt! Ik vind het al leuk om een beetje te kunnen naaien en zo unieke en betaalbare kinderkledij te creëren, maar patroontekenen, dat is echt de top! Wie weet, ooit eens...

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Zalig kleedje en foto's!! Ik ben zo hard van dat stofje!!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat een LEUK jurkje heb je weer gemaakt!! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Leuk kleedje en prachtige foto's. Hoera voor jullie samenwerkende vennootschap ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 19. dat heb je prima gemaakt!! ik vind het jouwe zelfs nog mooier en met liefde gamaakt... kan niet beter!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Het is echt een prachtig kleedje, hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Hier zijn we fan van dit kleedje!! Het staat je dochter prachtig!!

  BeantwoordenVerwijderen