zaterdag 3 mei 2014

De ge(s)tikte wijven gingen op stap!

Jajaja, ik weet het wel. U heeft ditzelfde verhaal al een keer of 16 gelezen bij VeeSofieAnJoDaisyReginaSarah, SarahLindsyMarte, DeboraKristelKatrienLieveLaura, Annick en Els en ik ben heel erg laat met dit blogje en bladibladibla, maar ik moest gewoon een week bijslapen na het weekend ik moest gewoon even een week niksen na al het leuks, het genaai, het geklets en de hartverwarmende 15 medebloggers en 2 niet-bloggers!

Gepakt en gezakt vertrok ik vrijdagmiddag naar Westmalle. 1 koffertje kleren en voor de rest alleen maar naaispullen, drank, snoep, en te-ruilen-stoffen. Valt het op dat het vooral roze stoffen zijn waar ik vanaf wou? 


Vrijdagavond werd er kennisgemaakt, gekletst, meer gekletst en nog wat gekletst, wijntjes gedronken, pizza en frietjes gegeten (die frietjes werden nog een keer of 2 herhaald dat weekend) en om 10 uur 's avonds gingen we pas aan de naai. Tot ver na middernacht werd er van alles gefabriceerd. Toen ploften we weer op de bank en kletsten nog wat verder tot 2 uur 's nachts.

De volgende dag  stond iedereen om kwart over 7 op. Ik dacht zijn ze nou helemààl gek geworden! ik draai me nog even 5 minuten om en miste zo bijna het ontbijt. 

Vee profiteerde van het stralende weer door in het zonnetje te gaan haken. 


Wij bleven binnen achter onze naaimachine. 
Kijk eens in wat voor een groene omgeving we zaten!


Er werd lustig de hele dag genaaid. De één al wat sneller dan de ander. Ik hoor duidelijk bij de slome slakken, want als ik zie wat sommigen produceerden in maar 1 weekend?!? Die hebben vast stiekem het nachtje doorgewerkt, kan niet anders...


De volgende dag stonden we gelukkig 'maar' om 8 uur op, maar gingen we wel pas om 3 uur naar bed...


Lieve kwam met haar halve winkel. Supermakkelijk! Als je om 10 uur 's avonds ineens zonder voering zat (ik dus), was daar de immer behulpzame Lieve om je uit de brand te helpen. En zij gaat héél ver om klanten te helpen die duidelijk in nood zitten, I can tell you. Nogmaals sorry voor het uitgehaalde grapje, Lieve ;-)
Elkaars werk werd bewonderd, er werden tips uitgewisseld en patronen werden gedeeld.
Jo maakte voor iedereen een broche. Hoe lief! Ik koos een vosje voor Lola.


We hadden véél teveel snoep, koeken en chips bij. 


Dus dit was mijn dagelijkse voer de afgelopen week om die 1,5 kilo er weer af te krijgen. Gelukt!


En alsof het zo nog niet leuk genoeg was, had organisator Daisy voor een erg goed gevulde goodiebag gezorgd. Kijk nou! Stofjes, magazines, kortingsbonnen, garen, oorbellen, ringen, teveel om op te noemen...zo leuk! 

De vrijgevige sponsors:

Plopsaland...kortingskaarten
Burda.....interview (dus hou hem in de gaten de komende weken/maanden! Wij komen erin!)


Voilà, en hier het statige portret van de ge(s)tikte wijvenfamilie! 
Het was heerlijk, bedankt allemaal meisjes, ik kijk al uit naar september!!De geproduceerde naaisels krijgt u één dezer te zien!

20 opmerkingen:

 1. ik word dat niet moe, zenne, de verslagjes lezen! pff vandaag schitterend weer, eigenlijk veel tijd, maar het lukt niet, ik schiet niet in gang...de groep was echt wel stimulerend voor mij ! ik regel september!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het zoveelste verslag dat mij weer jaloers maakt... Moest er iemand afhaken, ik wil mee !!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. leuk! wat andere foto's die ik nog niet gezien had. vooral het schaamrood over al dat snoep staat mij op de kaken hihi. 't was leuk en heb er veel aan gehad. tot snel nog eens. groetjes Katrientje

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ooo, Ilse, dankjewel voor de foto's waarbij ik ook eens al stikkend te zien ben (in plaats van al kletsend) hahaha ...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jij had juist superveel gedaan!! Ik stuur alle foto's nog door hoor!

   Verwijderen
 5. :-) Nogmaals bedankt voor de pizza!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ziet er super gezellig uit. Ik moet dringend eens mee durven doen aan blogmeetings enzo. Ik mis veel te leuke dingen.
  Ben benieuwd naar wat je gemaakt hebt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gewoon doen Anske, het is zooooo leuk! En echt niet eng!!

   Verwijderen
 7. Westmalle is zooo dichtbij dat ik eigenlijk ook gerust mee zou durven/willen... denk ik... September maar afwachten ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. ziet er allemaal supergezellig uit!

  Inderdaad in een heel mooie ruimte met prachtig zicht.

  Het vosje is goed gelukt!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Je was niet de enige die wat moest bijslapen de week na het weekend, ik ook hoor! En je bent zelfs niet laat met je verslag, de mijne staat er nog maar van gisteren op...
  Bedankt voor het leuke gezelschap in Westmalle! Hopelijk ben je er de volgende keer terug bij!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Absoluut Sofie, dat wil ik niet missen!! Was zooo gezellig! Leuk je irl te leren kennen!

   Verwijderen
 10. en ik blijf jaloers op zo een keineig weekend vol gelijkgestemde zielen

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Precies een beetje wannabe-tiretten? :P

  http://tetterendetiretten.blogspot.be/2014/03/tiretten-op-weekend-2014-de-zondag.html

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ivm de reis...ik heb erg genoten van San Francisco...fietsen huren en de golden gate bridge op fietsen met links de Pacific ocean en rechts zicht op SF was adembenemend...Alcatraz zeker bezoeken en de audio tour doen, die is in het nederlands te horen, de kabeltram pakken, 6 dollar per persoon maar een ervaring die je niet kan missen! Eten in Nob Hill bij Seven hills, echt lekker! Ook Crab house aan pier 39 vind ik een echte aanrader! Grand Canyon was ook zo mooi...,daar kan je lekker eten in Tusayan bij de Mexicaan Plaza Bonita , geloof ik...je kan niet missen, ook de shuttle bussen nemen aan het visitor center en verschillende uitkijkpunten doen . ENZ....:)

  BeantwoordenVerwijderen