donderdag 13 november 2014

Jurkjes, rokjes, little black dresses, hot- en sunny pants, Frozen, recykleer en een liedje....

Hallo, ik ben Edje en ik ben een chaoot.
Nou is dat niks nieuws onder de zon, want dat ben ik altijd al geweest.Maar de laatste weken ben ik vooral op naaigebied echt als een kip zonder kop bezig. Er wordt wel genaaid en ook best veel, maar ik begin aan van alles tegelijk en maak niks af. Ik word een beetje gek van mezelf these days.

Ik teken en knip 2 jurkjes en 4 rokjes en tussendoor bedenk ik me dat het de komende 2 weken Recykleerweken zijn, en daar wil ik ook aan meedoen, met een jurk of 2, nog een ander rokje en een Jacob hotpants, dus trek ik de kast open waar de tweedehands en ooitnogtegebruiken dingen liggen. En dan staar ik daar weer een tijdje naar. Om ineens een warmteaanval te krijgen terwijl ik me bedenk dat Sinterklaas al over 2 weken is en dat Lola een Anna èn een Elsa jurk wil en dat ik me had voorgenomen dat ik dat wel eventjes zelf ging maken. De stof heb ik trouwens ook al gekocht. Elsa wordt nieuw en Anna wordt een recykleerprojectje, dus dat kan dan mooi volgende week. Maar ik moet wel nog even gaan bedenken hoe ik dat ga fixen. En ik moet ook nog a little black dress voor mezelf maken voor dat semi-sjieke etentje half december en eigenlijk wil ik ook een Sunny Pants hebben voor de not so sunny days tegenwoordig. Mijn neefje heb ik -veel te lang geleden al- een gymtas beloofd en Lola heeft nog niet eens een winterjas. En to top it off, hebben we zaterdag een discofuif en daar ging ik ook zelf iets voor in elkaar steken. Stof  lag al te blinken in de kast. Letterlijk. Maar dat laatste probleem heb ik intussen fijn opgelost en een pakske gekocht.

En dus begon ik aan een nieuw project. Rokje nummer 5. Ahja. Ik heb toch niks beters te doen.Mooi poseren zat er niet in vandaag, maar Lola wil wel voor u zingen!


En als u me nu even wilt excuseren, I've got work to do!Edit: op vraag van Mimamellie (en ze heeft gelijk!), nog een paar close upkes van het rokje.Ik nam 2x de volledige stofbreedte en naaide dat aan een elastische tailleband, simple as that!

De stof is van Elisabeth Studios en kocht ik bij Klijntje.
32 opmerkingen:

 1. Lachen, zo gaat het hier ook wel eens aan toe. Schoon rokske !!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hahaha, ik ben blij dat ik niet alleen ben :-D

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zalig filmpje! Een echte hollandse antwerpse mix :) En ook een super schoon rokske nr 5 en veel te veel herkenbare blogpraat. We need to focus lady!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Yes we do! Focus! (doet me aan Safety First denken ;-))

   Verwijderen
 4. Haha cool down, heel herkenbaar, ik heb ook per definitie 5 geknipte/onafgewerkte liggen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh ja, hier ook zo, maar door Lola kan de dag weer heerlijk beginnen,
  wat gezellig zo'n zangeresje in huis, bedankt Lola voor je vrolijke liedjes ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben blij dat ik niet de enige chaoot ben!! Maar jou kennende komt dat allemaal goed! Leuk rokje en optreden van die kleine meid!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hahaha ! Allé hop, en avant ... marche !

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Geweldig!
  Zou het tijd zijn voor een naaidate met onafgewerkte stukken?? :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hé chaoot, aangename kennismaking ;).
  Ik probeer de chaos voor hij kans krijgt te beginnen de kop in te drukken. Lijstjes lijstjes lijstjes, véél nummerkes en af en toe de vrijheid me helemaal niets van die lijstjes aan te trekken - lol.
  Allé, ik ben al benieuwd naar de resultaten van al je plannen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Och kind ik maak zoveel lijstjes!! Maar ik denk niet dat er al ooit 1 lijstje helemaal afgewerkt is....afstrepen vind ik wel de max. Daarom maak ik eigenlijk lijstjes, voor de kick van het afstrepen ;-)

   Verwijderen
 10. niet tegenstaande een chaoot is het resultaat heel mooi. ook de combinatie..... Wist je dat de meeste chaoten, creatieve mensen zijn !

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Oh lol, ik denk dat we een gelijkgezinden clubje kunnen oprichten! Van dag tot dag en nu en dan gewoon eens naar de winkel rennen.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik heb goed nieuws voor jou: de Sint komt pas over drie weken! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ohh you make my day Lielebeesje!!! Ik was er echt van overtuigd dat het nog maar 2 wkn was!! Yay!!

   Verwijderen
 13. Zo herkenbaar!! Er liggen hier redelijk veel onafgewerkte projectjes te wachten. En de video is super!
  En als je wat inspiratie nodig hebt voor de Elsa jurk, piep dan even op mijn blog: http://dekopspeldekes.blogspot.be/2014/11/elsa-jurk.html

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Haha ook hier herkenbaar :)
  Maar leuk rokje en geweldige combi in zijn geheel! Helaas geen mooie duidelijke close up van het rokje, hou ik altijd van. Is het een plooirokje? Welk patroon of op welke manier?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou, dat had ik zelf ook al gedacht ja, dat het hele rokje helemaal niet duidelijk is zo!! Ik zal straks nog eens een paar foto's nemen van dichtbij en erbij zetten!!

   Het is het simpelste van het simpelste: 2x de volledige stofbreedte aan een gekleurde elastische tailleband stikken en klaar!! Maar ik zal een foto posten!

   Verwijderen
  2. Zo, your wish is my comment, ik heb een editje met foto's gepost!!

   Verwijderen
 15. Haha, mijn dank is groot Edje!! Helemaal gaaf :) O dat stofje al zo vaak bij klijntje gezien, maar heb nog zoveel liggen, haha..En hoe breed is jouw tailleband? Ziet er heerlijk comfy uit en breder als hier..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk 5cm ofzo. Gekocht bij Julija's in Antwerpen (kan ook online). Maar wel al een tijdje geleden. Ze hadden toen heel verl kleuren!

   Verwijderen
 16. Je blogberichtje gaat precies over mij! Ik ben momenteel aan te veel projectjes bezig en heb er al andere in mijn hoofd! Als al je aanstaande projectjes zo mooi gaan zijn als dit rokje ben je heel goed bezig!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Houd je klaar op je stoel
  want dit poezenrokje is heel cool
  (net zoals de tekst van Lola's liedje,
  het is eigenlijk eerder gerapt dan gezongen...)

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Cool!! Mijn naaimachine heeft inmiddels al heel wat stof verzameld en ik heb nog geen idee hoe ik het aan kan zwengelen *oops*

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Amai dat zijn nog veel te verwezenlijke plannen...
  Ik dim mee dat het allemaal in orde komt. ;-)
  Dat rokje, I love it! Als kind was ik compleet zot van katten en dat zit er toch nog altijd in. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ik krijg de indruk dat jij en ik meer op elkaar lijken dan ik dacht :-)
  Mijn hoofd (en mijn leven, lijkt het wel) is een even grote chaos, gevuld met ideetjes van wat ik nog allemaal wil doen. Meer dan ik gerealiseerd krijg. Zo erg zelfs dat ik, wanneer ik dan eens tijd heb, nergens toe kom, omdat ik niet weet waaraan eerst te beginnen.

  Zo wou ik vanalles voor onze Willems verjaardag naaien, heb ik allerlei plannen voor het geboortekaartje en -zakjes voor onze nummer 3, maar had ik eigenlijk ook supergraag meegedaan met de Recykleerveertiendaagse en had ik, idealiter, elke dag iets daarover gepost. Intussen staan er al een paar maand nog 4 geboortekaartjes te wachten op de kast totdat ik het betreffende babytje van een zelfgemaakt kadootje kan voorzien en ben ik tegelijkertijd al aan de kerst- en nieuwjaarskadootjes aan't denken... En dan wil ik eigenlijk nog vanalles naaien voor ons kleintje dat er binnenkort aankomt: een slaapzakje, een mutsje, een leuk kruippakje. Man, man, man... Als je een middeltje gevonden hebt hoe je een dergelijke chaos aanpakt, dan smeek ik je: laat het me alsjeblieft weten!

  BeantwoordenVerwijderen