maandag 12 december 2011

Een roze Klaas

Ik loop hier precies steeds een beetje achter de feiten aan. Zomerzonfoto's in november en nu een sinterklaaslogje een week na dato.

Dat komt ten eerste natuurlijk omdat ik nogal aan de lakse kant ben qua logjes schrijven en er meestal duizendenéén dingen zijn die ik net iets liever doe. Maar vorige week zaten we ook massaal in de lappenmand in Huize Ettepet. Niet dat we thuis van werk cq crèche bleven hoor, maar we deden wel veel van uche uche en de bacillen vlogen rijkelijk in de rondte. En daar word je moe van joh. Ik heb dan ook niet veel anders gedaan dan me van playdate naar playdate met Lola gesleept en tijdens haar slaapjes heb ik veel en vaak op de bank gehangen met mijn vrienden het fleece dekentje en de hoestsiroop.


Maar goed, tussen al het gesnotter en gehoest door, stond Sinterklaas daar ineens met een grote zak zooi voor Lola, haar grote broers en kleine neefjes. En toen ik al die cadeaus voor Lola zag, werd het me een beetje zwart roze voor de ogen. We weten allemaal dat ik een pinkfreak ben en dat Lola haar garderobe (dus) overwegend uit roze kledingstukken bestaat, maar als je dochter een béétje prinses is, zoals mijn dochter is, blijken ook alle leuke speeltjes roze te zijn. De speeltjes die ze tot nu toe had, waren bijvoorbeeld zachte blokken in alle kleuren van de regenboog, pluchen beesten in bruin en zwart en hier en daar een roze variant (waar ze trouwens maar sinds kort mee speelt want vroeger keek ze absoluut niet om naar knuffels) en ander babystuff dat overwegend niet roze was.

Maar toen ik Sinterklaas op cadeautjesjacht ging, bleken alle leuke meisjesdingen ineens roze te zijn! Yay! De echte babyspeeltjes en de box zijn sinds kort opgeruimd en maken plaats voor kleinemeisjesspullen. En die zijn roze. In mijn geval dan toch. Mijn hart maakte stilletjes een sprongetje bij het zien van zoveel prinsesserigs. Prinsessenzooi, dat moesten we hebben en prinsessenzooi was wat er gekocht werd!

Maar waar ik als moeder-to-be gezwóren had dat er nooit -NOOIT!- een Hello Kitty of Mega Mindy bij ons in huis zou komen, moet ik helaas al bij Lola's 2e Sinterklaas bekennen dat ze toch naar binnen geslopen zijn. Ze zaten ineens in de zak van Zwarte Piet, zonder dat ik er erg in had. En ik vind het stiekem toch eigenlijk best wel leuk, al zal je me dat nooit hardop horen zeggen.

Zo zien we daar een Hello Kitty drinkbeker met rietje. Gèk is ze erop!


Al drinkend uit haar Hello Kitty beker loopt ze achter haar Hello Kitty buggy aan.


De buggy stouwt ze vol met àlle poppen en knuffels die ze kan vinden en zit hij eenmaal vol, dan moeten ze er allemaal weer terug uit en brengt ze ze één voor één naar haar roze prinsessentent die ze ook van Sinterklaas kreeg.Dit schattige roze K3 zeteltje kreeg ze ook van de Goede Man. K3 vind ik wèl leuk. We dansen altijd samen op hun muziek en Lola swingt dan zo lekker met haar kleine heupjes. Die stoel moest meteen ook de tent in en nu zit ze daar elke dag en brengt al haar dieren en poppen naar binnen, gaat in haar stoel zitten en gooit ze dan allemaal door het raam weer naar buiten, om ze vervolgens weer één voor één op te halen en naar haar buggy te brengen. En dan begint hetzelfde riedeltje weer van voor af aan. En dat gaat nu al een hele week zo, superschattig! Als ze moe wordt pakt ze haar 'doekje' (= een doodgewone hydrofieldoek maar dat is al sinds jaar en dag haar troeteldoekje waar ze de godganse dag mee rondloopt en in haar bed liggen er een stuk of 3 waar ze lekker tegenaan kruipt en dan gaat ze njonnen. Zo heet dat ja, want ze maakt njon njon njon geluidjes) en legt haar hoofdje op het zeteltje en gaat jawel....njonnen.


Afijn, Sinterklaas was weer een groot succes bij alle kids en ze werden helemààl hyper toen de buurvrouw zwarte Piet op de deur kwam bonzen en pepernoten naar binnen gooide. Behalve Lola want die ging huilen...Tot op de dag van vandaag vindt ze nog bijna dagelijks een pepernoot ergens op of onder. Misschien toch eens schoonmaken in huis.


2 opmerkingen:

  1. Oh! Wat een goed woord. Hier ook een njonner. Niet met de hydrofiel luiers, maar met zijn kikkers. Hij heeft er vier, en liefs pakt hij ze alle vier in zijn armen en dan njont hij erop los. Ga morgen (proberen) een foto te maken en erover loggen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk! Volgens mij hebben wij (af en toe) net zo'n tentje!!

    BeantwoordenVerwijderen