donderdag 15 december 2011

Lola's winterjasje

Toen het ineens zo koud werd, had mijn meisje nog niet eens een (fatsoenlijk) winterjasje. Arm schaap.
Dus moest er genaaid worden, en wel direct.

De stof had ik al sinds het voorjaar liggen en is gekocht op het Stoffenspektakel.
Het patroontje komt uit een oude Knippie uit 2000. Zie je wel meneer Ettepet dat je nooit iets moet weggooien?

Het is een ouderwets A-lijn modelletje en ik was er meteen gek op!
De eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat dit de 2e poging is om dit jasje te maken. Ik geef het niet graag toe, maar mijn 1e (najaars)jasje ging volledig de mist in. Ik raderde patroontje 80 uit (dat er best groot uitzag voor een 80), dat was de kleinste maat en hoewel mijn dochter toen nog maar 74 had, dacht ik 'past het nu niet dan past het volgend voorjaar wel'. En omdat ik altijd naai als mijn dochter in bed ligt had ik -grote fout- haar geen enkele keer laten passen. Ja hey, het kind lag altijd te slapen! Ik vond het wel een beetje aan de wijde kant maar ach, afwerken die handel. Knopen erop en alles, en toen bleek dat ze er minstens 2x in paste....
Verdomme! Over een half jaar ging dat ook nog veeeel te wijd zijn dus toen gingen we knippen. En nog eens knippen. En weer en keertje knippen. Maar het bleef te wijd dus nu ligt het in een hoek en in maart zullen we eens kijken of er nog iets van te brouwen valt.

Voor dit jasje heb ik het patroon (op hoop van zegen, want eigenlijk kan ik dat helemaal niet) veel kleiner gemaakt en was ik zo slim om Lola eerst eens op te meten. Had ik eerder moeten doen!

Het voorpand trekt een klein beetje naar voor en de perfectionist in me stoort zich daar mateloos aan, maar de luierik in me denkt 'over 3 maanden past ze er toch niet meer in dus afblijven!' en die laatste heeft gewonnen. Zoals zo vaak.

Kijk haar poseren! (das ook de eerste keer dat ze eens stilstaat...)Die is nog wat groot voor jou schatje!


Langs de verkeerde kant de glijbaan op is veel leuker!

9 opmerkingen:

 1. Heel mooie jasje! Het stofje is ook super mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een ongelooflijk schoon jasje! Heel knap!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi en superknap! Ja, ook het meisje maar ik bedoel het jasje he? En jouw vakmanschap (en ik zie geen raar trekkend voorpand)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Van trekkende voorpanden heb ik geen verstand ik vindt het gewoon een super jasje. Helemaal af met die muts en shawl!
  En dat paars staat haar super!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ik vind, BTW. *zucht*
  Ik ga maar koffie zetten.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Geweldig jasje joh! Jammer van die eerste... maar ja, al doende leer je... enne, nog een mutsje gehaakt?

  Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. He wat leuk, je bent er weer!

  En wat een gaaf jasje. Net als ik een tweede zeer geslaagde poging...

  Het schortje wordt hier trouwens sinds een paar maanden bijna dagelijks gebruikt, tijdens het koken in Kobus' nieuwe rode keuken. Dus, nog bedankt! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @ Creadientje: ehhhm dat ligt een beetje op z'n gat eigenlijk....ben toen heeeel fanatiek begonnen maar moest het patroontje groter maken he en dat ging niet zo goed. Sindsdien heb ik het niet meer aangeraakt. Tot gisteren! Dus hopelijk lukt het nu beter (met de tips van mams)

  @ Cisca: oh wat leuk! Past het nu goed?

  BeantwoordenVerwijderen