maandag 9 januari 2012

Kerstvakantie-uitjes

Zo. De kerstvakantie is weer voorbij. Wij waren lekker vrij met ons 5jes en deden allerlei leuks.

Zoals elk jaar was meneer Ettepet ook dit jaar weer jarig op de minst leuke dag van het jaar om jarig te zijn: 1e kerstdag. Waarom doet 'ie dat toch elk jaar weer?

Maar goed, er moest dus een cadeau gemaakt worden. Nou is Lola dol op scheuren. Maakt niet uit wat, wc-papier, een krant, een stripboek, een dvd-hoesje, ongeopende post, whatever, als het maar scheurbaar is (en er is veel méér scheurbaar dan wij denken!), dus haar knutselcadeautje moest iets scheurderigs zijn, das duidelijk.

Ik gaf haar een paar servetjes en ze stelde niet teleur: in no-time had ze 2 stapels kleine paarse en roze stukjes servet gescheurd die mama met een beetje hulp van Lola, in kleine propjes propte. Helemaal in kerstsfeer sneden we de kartonnen doos van de kerststol tot een hart en beplakten hem met propjes.
Aan de achterkant plakten we blingbling en schreef Lola iets liefs.


En ze tekende ook iets moois voor haar papa. Haar 2e liefste bezigheid, kleuren.Helemaal opgetogen stonden we op 1e kerstdag al vroeg aan papa's bed met ontbijt en de geknutselde cadeaus. We waren zo hyper dat er geen enkele foto goed gelukt is en die ene die dan nog iets of wat is, daar hebben we dan weer een snottebel op onze bovenlip hangen. Nou ja.


Ik bedenk me nu ineens dat ik Lola's allereerste knutselding-voor-papa nooit laten zien heb, dus doe ik het alsnog even: ze schilderde een half jaar geleden een kunstwerk voor vaderdag. Ik spoot dotjes verf op een doek en Lola kliederde het met haar handjes tot een waar meesterwerk!


Eerlijkheidshalve moet ik erbij vertellen dat het spijkertje om het ding op te hangen nog in de muur geslagen moet worden, dus het hangt nog steeds niet. Goed voornemen voor 2012?

We aten ons tonnetje rond met een familiebrunch op 1e kerstdag en een familiediner op 2e kerstdag.

We deden weer een paar daagjes Ardennen waar het vorig jaar heerlijk sneeuwrollen en winterbarbequen was maar nu stortregende. Tussen de buien door konden we wel heerlijk wandelen in de bossen. Lola genoot. En wij ook.


Oudjaar vierden we bij ons thuis met, naar goede Vlaamse gewoonte, veel eten. Niet dat ik zelf gekookt heb hoor, daar begin ik niet aan. Maar ik maakte wel de servetringen. En de aperitiefhapjes. En ik schepte ijs op bordjes voor het nagerecht. En ik smolt chocola voor d'rop. En ik dronk veel champagne. Dus ik deed best nog wel wàt eigenlijk.
Alleen jammer dat ik geen enkele oliebol gehad heb. Niet één! Doen de Belgen niet aan. Volgend jaar bak ik ze zelf. Want een Oudjaar zonder oliebollen is als een....kerstmis zonder kerstboom?


Om half 12 liepen we richting Schelde voor het geweldige vuurwerk dat de Stad Antwerpen elk jaar afsteekt. Het was helemaal niet koud en heerlijk om lekker buiten te zijn na al dat gevreet. De flessen champagne gingen mee en we genoten! Lola vond het allemaal even mooi. We hadden haar om 11 uur uit bedje gehaald en het kind stond even vrolijk als altijd te trappelen om uit bed te mogen en ze ging met slaapzak en al in de buggy. Ze wees naar elke vuurpijl die afgestoken werd en gilde van plezier (al zou je dat niet zeggen op deze foto).


Dat bruine mutsje heb ik trouwens gehaakt (met dank aan Creadientje voor het vertalen van alle haakafkortingen van het patroon) voor bij een geel jasje wat nog gemaakt moet worden. Intussen heb ik er ook een sjaaltje bij gemaakt. Maar dat laat ik nog weleens zien want er moet nog wat op en aan. Een jas dus onder andere. Maar dat mutsje was nog helemaal niet klaar op oudjaar. Alle draden moesten nog ingestopt worden, maar ik kon Lola's paarse muts even niet vinden dus moest ze deze maar op. Valt niet op hè?

We deden ook nog een weekendje Amsterdam, waar geen foto's van zijn omdat mijn fototoestel zo nodig bij de allereerste foto 'vervang batterij' moest zeggen. En ik had geen oplader bij. Sucks.
Wat ook suckte is dat ik vorige week in de uitverkoop hier in Antwerpen een geweldig jurkje kocht voor €56 en dat ik exact hetzelfde jurkje in Amsterdam zag hangen voor €30. Sucks2.

En als goede afsluiter, vierden we vandaag Verloren Maandag op het werk. Weeral zo'n heerlijke Vlaamse/Antwerpse traditie. Mijn baas trakteert elk jaar, zoals het hoort, op worstenbroodjes en appelbollen. Yummie!Gelukkig Nieuwjaar iedereen! (mag dat nog op 9 januari?)

4 opmerkingen:

 1. Gelukkig nieuwjaar nog hoor! Van mij mag je, leuk om weer te lezen en wat een crea-bea meisje heb je toch :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jullie ook de beste wensen !Dat waren een paar beste feestdagen volgens mij . Wat een heerlijk lekker lang lees en kijk logje weer .
  groetjes L.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo, dat zag er gezellig uit allemaal! Die lola plakte de propjes zelfs aan haar mouw zo te zien. En schrijven kan ze ook al. Toffe meid!

  Ooit voor het kindertijdperk hebben wij ook eens oud en nieuw in Antwerpen gevierd. Feesten op de grote markt en oohs en aahhs roepen naar het vuurwerk. Was echt super leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een gezelligheid! En wat leuk dat je kunt haken. Sjaloers! Ik kan inmiddels een beetje breien, maar haken, daar snap ik dan weer niet zoveel van ;-)

  BeantwoordenVerwijderen