donderdag 30 december 2010

winterbarbecuen, sleeën en een bekentenisje

Het was leuk leuk leuk in de Ardennen! Meters sneeuw en veel drank en eten. Meer moet dat niet zijn.

Lola kreeg een kerstmuts om in de stemming te komen.We zongen kerstliedjes bij de winterbarbecue. Ik had nog nooit 's winters gebarbecued, maar ik kan u zeggen: dat moet u ook doen! Vleesjes en glühwein. Lekkerrrr. Meneer Ettepet zorgde voor de zuivere noot tussen al het vals gekakel.Lola was, geheel volgens de laatste mode, gekleed in een modieus skipakje met een trendy bontkraag.We deden een wandelingetje. Lola lieten we thuis bij één van de achterblijvers en dat was maar goed ook. Het was meer een survivaltocht waarbij onze benen tot boven de knie in de sneeuw en het ijs verdwenen. Mijn schenen staan nog steeds vol blauwe plekken. Onderweg dronken we jenever en Baileys om warm te worden. En omdat we dorst hadden.We sleeden (sleden? reden sleetje?) achter de auto en van heuvels. Die laatste daredevil ben ik dus.En als laatste zal ik u een goedbewaard geheim verklappen. Ik ben namelijk eigenlijk een nerd. Nah! Dat had u niet gedacht hè? Want ik hou van schaken. En van Sudoku's. Geleerd van meneer Ettepet tijdens onze huwelijksreis. Wat moet je anders doen tijdens een honeymoon hè? Maar, in my defense: we schaken alleen tijdens vakanties. En dit was er zo eentje.Ik hoop dat deze bekentenis me geen lezers gaat kosten.....

3 opmerkingen:

 1. Schaken tss! Maar sudoku vind ik dan wel weer leuk en kolonisten van catan is bij ons het traditionele reisspelletje:)

  Leuke foto's trouwens, klinkt idd als een heel leuke vakantie, zeker ook de 'survivaltocht' en het sleetje rijden (?)

  Prettig eindejaar, toch bijzonder he de eerste keer een nieuw jaar beginnen als mama en papa?!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hihi, die foto van Lola. Met blik 'kijk nou wat ze me op mn hoofd hebben gezet'. Wens jullie een geweldig 2011, met heel veel schaken en sudoku's dan maar. Doe er zelf niet aan, maar ach... Als jij het leuk vindt... ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk he? BBQen in de sneeuw. Wij deden dat vroeger steevast in Oostenrijk. Met gluhwein vooraf. En we maakten een heuse sneeuwbar waar de schnabs en andere dranken in koud gehouden kon worden. Heerlijk.
  mahjong op de pc kan ik je ook van harte aanraden. Manlief probeert mij nog wel eens de edele kunst van schaken bij te brengen. maar goed ben ik er niet in.

  BeantwoordenVerwijderen