woensdag 5 januari 2011

We maakten een taartje

Gelukkig Nieuwjaar wensen mag tot en met Driekoningen he? Mooi. Dan ben ik netjes op tijd. Gelukkig nieuwjaar dus voor iedereen! En vooral de ongewenst kinderlozen onder ons wil ik een supervruchtbaar jaar toewensen!

Ik wilde een taartje maken. Voor de vogels. Bij gebrek aan eigen al-kunnen-knutselen kinderen en puberstiefkinderen die taartjes maken maar sloom vinden, ging ik met mijn hebben en houden langs bij mijn neefjes en nichtje.


Dus. Men neme een paar blokken frietvet en verschillende vogelzaden.Men late het vet smelten, men gooie de zaden erbij en men late het vet weer stollen.Men pakke een paar neefjes en een nichtje bij hun lurven en sommeert ze een taartje te versieren.

Men juiche verheugd bij de aanblik van de resultaten.Men onderneme zelf ook een poging om een taart te maken.Men zette hem op de tuintafel.Na een dag schrape men honderden witte vogeldrollen van het terras en verhuize men hem naar het gras.

9 opmerkingen:

 1. Maak je ze ook op bestelling? Maar dan zonder de kak graag.

  ps: ik kan ook schaken. Kuch.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik sluit me aan bij Astrid. Hier kun je gewoon een keiharde business van maken. Maar dan misschien met kakopvangkleedje ofzo.

  En het zal jullie wel niet echt interesseren, maar ik kan ook schaken. Tenminste, vroeger voordat ik moeder werd deed ik het weleens. En soms won ik. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @ Astrid: tis een package deal natuurlijk he. Comes with the kak.
  ps really?? Mag ik je eens inmaken? ;-)

  @ Cisca: Interesseert me mateloos! Ben ik niet de enige nerd :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Haha, die vogelkak! Ondankbare beesten. Ik zou willen dat zulke leuke vogelsnoeperijen hier verkocht werden!

  O en ik kan niet schaken hoor!

  Groeten en nog de beste wensen voor 2011, Francis

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @ Francis: worden vogelzaden niet verkocht in Spanje dan? Maar bij jullie vriest het ook nooit he, en dan mag je vogels niet bijvoeren. Zei zij wijs.

  Niet schaken? Tssss

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een prachtige taart! En wat een grappig eind van je logje!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. And I´m proud of it, niet kunnen schaken. Om het nog wat erger te maken... ik krijg die kubus ook nooit goedgedraaid. Ach ja, je hoeft ook niet alles te kunnen he?

  Anyway, vogelzaad is er vast wel, maar ik heb echt nog nergens vetbollen gezien. Nu hebben we idd waar we wonen ook niet zo ´n klimaat dat het nodig is die brutaaltjes bij de voeren. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik wilde dat van die kak net schrijven, maar las toen je laatste zinnen. Ben hier ook door schade en schande wijs geworden helaas.. En niet eens met zelfgemaakt vogelvoer. Maar met gekocht, in een vogelhuisje. Ik luie vrouw.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. @ Vlijtig Liesje: dank je wel! En welkom hier!

  @ Francis: Zelfs niet 1 vlak?

  @ Joeltje: 't zijn ondankbare honden, die vogels, zomaar alles onderschijten na al dat lekkers!

  BeantwoordenVerwijderen