zondag 30 januari 2011

Veel voor weinig

We deden een soort van swapje op 12m12p.
Elke maand wordt er een nieuw thema geloot en deze maand was het 'cadeautjes'. In plaats van een project voor onszelf, maakten we nu de cadeautjes voor elkaar. Er is weinig leuker dan cadeautjes geven en krijgen als je het mij vraagt. Zeker zelfgemaakte cadeautjes. De opdracht was iets maken voor zo goed als geen geld. Ik zit helemaal in het tasjes maken tegenwoordig en maakte voor de dochter van Anne-Marie een kleine-meisjes-tasje van een restje stof voor de binnenkant en 2 ooit bij de Wibra gekochte fleece dekentjes van € 1.99 per stuk. En er kunnen nog wel 20 tasjes uit! Of een jurkje. Of een jasje. Of of of...Helemaal blij word ik van zulk soort vondsten! De letters naaiden wel voor geen meter op dat fleece zeg. Ik had eerder al die vilten tasjes gemaakt en dat ging heel wat vlotter!Gekken en dwazen schrijven hun andermans namen op ruiten en tasjes, dat blijkt wel weer.

Of op lakentjes trouwens, want dat heb ik ook al vaak gedaan. Maar dat heeft hier even niks mee te maken.

Voor de beeb-on-the-way maakte ik een knisperlabeldoekje van een overschotje badstof, maar oh wat moest ik m'n kot ondersteboven keren om lintjes te vinden die nièt roze of paars waren, want het moest een unisex doekje worden natuurlijk. Voor de knisper wist ik maar niet wat ik moest gebruiken tot de cornflakes op waren en ik de doos bij het oud papier gooide en de cornflakeszak, hey de cornflakeszak!!! knisper knisper deed toen ik hem weggooide. Maar dat gebruiken we dus nooit meer want het doekje is wat stug geworden. En het ziet er megagroot uit, al is het even groot als het (gekochte) labeldoekje van Lola. Maar dan baart ze maar een grote baby, dan valt het minder op.

Ikzelf kreeg een allerliefst cadeautje van Angeline.
Een superleuk prinsessentasje voor onze prinses en een ander klein tasje en een ketting voor mij.

Geweldig, zo'n swap!

7 opmerkingen:

 1. Leuk! Ook wat je gekregen hebt is erg leuk!! Dat was dan een tasje voor een tasje he :-) 't is wel heel tasserig geworden geloof ik, ben benieuwd wat ik (als het goed is morgen) in de bus krijg...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Meid, ik benijd je om al die creatieviteit. Ik ben nog steeds op speurtocht. En heb inmiddels ook besloten om mijn bob de bouwer pet maar weer op te zetten en woensdag een muur te schilderen. Heerlijk. Kijk er al helemaal naar uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat bende toch een creatief ding gij

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw, zo'n tof lakentje. Je zoon zal maar Julian heten en daaronder mogen liggen.

  Oh. Wacht.

  :)

  Dan lig je PRINSHEERLIJK!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. oooooh wat mooi.....ik ben verliefd op dat knipserdoekje.....en nee, ik vertypte me niet :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk, leuker, leukst!! Ben jaloers op je contacten en creativiteit! Van bijna niets, zulke leuke dingen maken: TOP!

  BeantwoordenVerwijderen