donderdag 3 februari 2011

Over te.pelklemmen, keutels en een bloedserieus kutprobleem

We hebben een tand! Wat zeg ik? We hebben 2 tanden!
Aan koorts en poeperij of lastig gedoe doet Lola niet, ze wil alleen maar heel veel slapen. Fijn. Ik ook trouwens. En ik heb al mijn tanden al, kun je nagaan. We hadden van tevoren samen afgesproken dat er in geen geval in tieten danwel tepels zou worden gebeten, maar die afspraak werd eenzijdig verbroken. Al 3x zelfs. Pijn man! Mocht ik nog twijfelen, dan weet ik nu echt zeker dat t.epelklemmen en andersoortige pijnspelletjes niet aan mij besteed zijn.Over rollen en kruipen gaan we het maar niet meer hebben. Die stappen slaan we hier gewoon over volgens mij. Ze wil het zelfs niet probéren. Op haar buikje liggen vindt ze maar niks en das wel handig als je zou willen kruipen hè. Maar dat willen we dus niet, laat dat even duidelijk zijn. Rollen doet ze wel met nog maar 1 vinger hulp en wanneer ik het wil, maar zelf komt ze niet op het idee om het eens spontaan te proberen. Stiekem vind ik het best wel ok hoor dat ze dat allemaal nog niet doet. Ze wordt al veel te snel groot! In de breedte, wel te verstaan, want in 2 maanden tijd is ze wel 1 hele kilo bijgekomen, maar ook maar 1 centimeter gegroeid. Haar lekkere dikke wangetjes zijn om op te vreten! En haar chubby tietjes! Hoe vindt u die? Om in te bijten hè? Oh. Hmm. Nee.Sinds ze in haar nieuwe stoel zit om te eten wil ze ineens alles zelf in haar mondje stoppen. Met de lepel, met haar handjes, maakt niet uit hoe het erin gaat. Als het er maar ingaat. En snel. Als het niet snel genoeg gaat roept ze heel de tent bij elkaar. Dat kan ze trouwens toch goed tegenwoordig, roepen. Als het haar niet zint of als ze te lang alleen moet spelen, krijst ze moord en brand.Peer is haar favoriete fruit. Dat is smullen en smakken met heul veul geluid. Maar bramen gaan er ook lekker in. Lang leve de roze vuilniszak het roze schortje!De kak-tot-de-nek is Thank God verleden tijd sinds de komst van De Vaste Hap. Nooit meer gehad. Nu heeft ze mooie gespikkelde poep of vierkleurenpoep of ze draait heuse keutels. En nee daar heb ik geen foto van. Mooie ronde keutels die ook nog eens ronde keutels blijven in die strakke luier. Strange. Ik heb ook al meermaals keutels opgevangen met mijn handen. En een nat doekje gelukkig (want ik ben niet vies van mijn dochter, maar kak opvangen met m'n hand, nah nee). Ging dat holletje meteen open nadat ik de oude luier weggegooid had en voordat ik de nieuwe aangedaan had. En gelijk heeft ze, ik doe het ook het liefst op een net schoongemaakt toilet.
Wat niet verandert is, is de stank. Wat kan er uit zó'n klein gaatje een ruft komen! En zeg nou niet dat de poep van je eigen kind niet stinkt, want die stinkt echt wel. Uw baby stinkt ook.

Lola had een klein beetje donshaartjes bij de geboorte, maar al wat ze had is daarna uitgevallen. Ik kan u nu met trots melden dat ze intussen weer een weelderige haardos aan het kweken is! Ik heb de doos haarspeldjes en elastiekjes al binnen handbereik staan. Zodra er een plukje te pakken is, grijp ik mijn doos. 1 centimeter per maand hè?Haar favoriete hobbies zijn spuugbellen blazen en haar eigen tenen likken. En scheten laten. Daar is ze heel goed in trouwens. Lange scheten, korte scheten, harde scheten, zachte scheten, sharts (a fart with some shit), you name it, she does it.

En nu effe over moeders. Ik heb een bloedserieus kutprobleem deze maand. Na 1 jaar en 4 maanden zwem ik weer door de Rode Zee. Niks aan. Ik bloed haast dood.

Oh oh! En ons kind stond in de krant! Jahaaa! Samen met 7000 anderen, dat wel, maar toch. BV-dochter die ik heb.Nou daag!

7 opmerkingen:

 1. 2 tanden!! Was hier trouwens ook zo, 1 tand en nog geen week later was nr 2 er ook! Grappig zicht he, als ze lachen en je hun tandjes ziet!

  Rollen heeft hier ook een tijd geduurd hoor en nu doet hij af en toe een kleine poging om te kruipen (lees: hij duwt zijn poep omhoog en gaat daarna uit frustratie terug op zijn rug rollen)
  Blijkbaar is het trouwens net goed dat ze niet graag op hun buik liggen. Dan gaan ze vanuit hun frustratie toch proberen vooruit te geraken of van positie proberen veranderen.

  Dat roepen is hier sedert deze week ook begonnen. Echt verschrikkelijk! Soms klinkt het echt alsof ie vermoord wordt. Vind het al vreemd dat er nog niemand komen aanbellen is om te vragen of alles goed gaat:)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die bramensnoet! Whaaa! Die is écht gaaf! En tandjes?! Mens, ze worden echt veel te snel groot. Veel te snel. Hier gelukkig nog geen tandjes. Wel een weelderige haarbos.

  Maar wacht. Die peuter van me. Die was ooit kaal. En sinds een paar maanden groeit het eindelijk. Eindelijk. Dus berg die klipjes, elastiekjes en meer nog maar even op hoor. Je moet nog minstens 2 jaar wachten. Minstens.

  KK

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hier ook twee tandjes beneden en ook onze kleine man maakt een sport van tepelbijten. En ook hij slaapt de laatste dagen ERG veel, dacht dat het van zijn hevige verkoudheid kwam.
  2 weken geleden heeft ons mannetje zich omgerold, bij de oppas en daarna in het weekeinde en de maandag nog en toen niet meer tot gisteren, dus het begint hier te komen. Als ik hem onder zijn armpjes vastpak en met de voeten op de grond zet maakt hij loopbewegingen. Heel schattig, maar het gaat nu inderdaad HEEL SNEL!!!!!
  Verder hier nog geen last van de rode zee.
  Groetjes Esje

  BeantwoordenVerwijderen
 4. En wat stond ze mooi in de krant! Maarja. Dat kan ook niet anders. Want ze is gewoon prachtig!

  haartechnisch: Olief was ook zo'n kleine kale boeddha. (even mollig ook, wilde ook nooit kruipen, dus komt allemaal vanzelf wel. Ze zal ook wel een bilschuiver worden dan. Das heel hip onder Antwerpse meisjes).
  Goed. Haartjes. Op haar 1e verjaardag zat er echt een speldje in. En je zag haar nu. 2 vlechten. Dus voor je met je ogen kunt knipperen kunnen de elastiekjes uit de collectie gehaald worden, joehoe!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een heerlijke foto, met die bramensnoet. Geweldig!! Tip voor als je ooit bramen in het wild gaat eten. Bovenkleding uit! Lars zijn borst zat helemaal onder van het vingervegen.
  Jullie hebben een heerlijk vertederende meid. Hoe lang ben je nog van plan door te gaan met BV? Gelukkig heb ik het tandenbijten nooit mee hoeven maken.
  Ohja, lars was ook de eerste 2,5 jr kaal. Maar een bos haar dat hij nu heeft! Dus je moet misschien even geduld hebben maar er komt een tijd dat je je er volledig mee uit kan leven.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Kijk, wat ik dus niet snap.
  Ik heb nu nog meer kak in de nak. Zes keer per dag. Echt ver-schrik-ke-lijk.
  En dat snap ik dus niet he. Hoe dat kan.
  Gelukkig laat ie geen scheten. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat heerlijk je blog edje, mijn kleine krijgt ook nu haar eerste tandjes en lijkt alles ook tegelijk hahaha leuk,en trouwens shame on me om niet over de spulletjes te bloggen drukkies,maar heb ze nu wel op gezet.

  Lieve groetjes

  Angeline

  BeantwoordenVerwijderen