vrijdag 24 december 2010

6 kids is teveel

Glad we did it; glad it's over. Zo'n weekje zoveel kids. Hard labeur menschen, zo'n groot gezin een hele week van een gezonde hap en drank voorzien, de Liefhebbende Moeder spelen, ruzietjes oplossen, zorgen dat iedereen schoon gewassen en op tijd in bed ligt, tanden poetsen, huiswerk overhoren, sneeuwpoppen maken, hond uitlaten, standjes uitdelen, tieten, flesjes, groente- en fruithapjes geven, luiers verschonen en konten en monden afvegen. En zorgen dat ikzelf ook fris gewassen en uit die pyamabroek ben tegen de tijd dat het hele zootje weer thuiskomt uit school slash werk.

Na zo'n week kunnen we de volgende conclusies trekken:
* 6 kids is teveel.
* Een hond uitlaten met de kinderwagen in de sneeuw is ruk.
* Een hond uitlaten met de kinderwagen in de sneeuw is nog veel rukker als je, in het kader van 2 vliegen in 1 klap, ondertussen naar een supermarkt loopt/gesleurd wordt die een half uur verderop ligt en dat die dan dicht blijkt te zijn op maandagochtend.
* 6 kids is teveel.
* Ik hartje de stad. We zaten een week in een durp en er was maar liefst 1 krantenwinkel en 1 supermarkt. Poe poe.
* Gelukkig heb ik geen kind met adhd.
* 6 kids is teveel.
* Een liggend kind aankleden dat spartelend uit volle borst NEE NEE NEEEEEE IK WIL NIET NAAR SCHOOL!!! krijst, is best lastig.
* Een sneeuwpop maken die 4 minuten later door de hond wordt verwoest, is zonde van je tijd.
* 6 kids is teveel.
* Andermans kots opruimen is vies en laat ik dus aan Meneer Ettepet over.
* Lola wordt minstens 2x per nacht wakker als ze in een reisbedje slaapt.
* Mama dus ook.
* Ik hou nog steeds niet van honden.
* En oh ja: 6 kids is echt teveel.

Maar aan alles komt een eind, en zo sloten we de week af met een tripje naar good old Antwerp voor een kijkje in het Gl.azen Huis.
IN het huis ja, want wij hadden connecties.

Kijk!! Dit zijn wij met Th.omas de So.ete!!Morgen is Jezus Meneer Ettepet jarig, en omdat hij vorige maand in 1 maand tijd 4 boetes voor te hard rijden gekregen heeft (voor 360 klinkende Euro's totaal), kreeg hij dit jaar een praktisch cadeau. Eentje waar ik ook nog iets aan heb, want ik rij ook graag te hard. Een beetje zoals een man een frietpan aan zijn vrouw geeft ofzo. Kreeg dus, want hij heeft hem al in gebruik. Net zoals die gitaartas die hij ook voor zijn verjaardag kreeg en ook al gebezigd heeft. Maar ik pak alles morgen gewoon terug opnieuw in en roep "surprise surprise, raad eens wat je krijgt!?!".

Vanavond vieren we een kerstfeestje-met-diner-en-overnachting-en-morgen-brunch met de koude kant van de familie en morgen een kerst/verjaardagsfeestje met mijn familie. En zondag -op Lola haar 7de vermaanddag- vertrekken we voor 3 daagjes naar de Ardennen. Alweer met al bovenstaande kinderen. En hun ouders ook deze keer. Thank God.

Iedereen een hele fijne kerst gewenst!!!

6 opmerkingen:

 1. Whaaa You did it. 6 kids. Respect.
  En gewoon IN het glazen huis. Damn. met een paar duuzend jaloerse mensen ervoor waarschijnlijk!

  Heb gezocht, heb nog een skipakje enzo van Olief. En die laarsjes waar ik het over had (bobux) Dus als we terug zijn moeten we maar ff kijken hoe we dat kunnen doorgeven!

  Fijne feestdagen en alvast een dikke zoen voor je bijna 7 maander!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hieperdepiep Hoera voor meneer Ettepet! En voor Ettepet zelf natuurlijk, dat is logisch. Djezus zes kinderen? Één heeeele week? Applaus voor u.

  Veel plezier in de Ardennen, tenminste als je daar überhaupt kan komen zonder sneeuwkettingen.

  Dag leukerds!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Djie man. Zes kinderen. Diep, diep respect. Da's gewoon een creche draaiende houden. En voor die meiden die dat werk doen heb ik al respect. Ik zou gillend gek worden.

  Oh, en een dikke hoera voor de Lola-Maestro!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ar. Ie. Es. Pie. Ie. Sie. Tie.
  Zes...
  Da's best een beetje veul.
  Hopelijk kom je een beetje bij onder de kerstboom en in de Ardennen. Altijd fijn als de rechtmatige eigenaars van de kinderen er ook bij zijn ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je bent iets vergeten toe te voeg:
  6 kinderen zijn veel te veel.
  Mennnn, ik moet er niet aan denken hoor. Maar je hebt het wel gedaan, en dat is toppie!
  Hopelijk was het weekend heerlijk ontspannen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Sjee, ben al kapot van het alleen maar te hoeven lézen. Gillend gek zou ik worden, want ik hou wel van honden maar NIET van kinderen. Tja. Het is eruit.
  Nu ga ik mijn meisje een dikke pakkerd geven uit schuldgevoel ;-)
  Fijne vakantie! Kus voor Lola, de BB'er.

  BeantwoordenVerwijderen