maandag 13 december 2010

Over lekkere en vieze hapjes

Ons poppetje zit aan de hapjes! Het eerste groentehapje vond ze maar niks.Maar de dag daarna ging het al erg lekker en nu leunt ze met wijd opengesperde mond zover naar voren dat ik met moeite het lepeltje tussen haar kinnen doorgeduwd krijg. We hebben al worteltjes, courgette, bloemkool, tomaten en prei gegeten. Van de laatste 2 kreeg ze eerst nog rillingen (zo grappig, dan schudt ze haar hoofdje, trekt een vies gezicht en rilt) maar dat gaat nu ook al erg goed. Na de voeding krijgt ze nog een toetjestiet want ze eet nog niet zoveel.

Maar ze doet het zo goed dat we een week later ook al meteen met fruithapjes begonnen. Annejet was hier net en gaf Lola haar eerste fruithapje.Kijk, dat is Annejet haar hand!

Annejet, de lurker van mijn blog die uit de kast, en daarna zelfs bij ons thuis kwam. En als er bezoek komt, wil ik soms weleens de Geweldige Huisvrouw spelen. Dan ga ik dingen bakken enzo. En ook opruimen trouwens. Mijn mannetje vindt het fijn als er bezoek komt want dan ruim ik eindelijk mijn zooi eens op zegt hij. Tsss. Ik bakte een broodpudding voor bij de koffie. Maar deze keer eens een ander receptje dan mijn good old eigen broodpuddingrecept. Hij kwam nog niet uit de oven of we roken het al. Varkensvoer. Mijn broodpudding rook naar varkensvoer! En zo smaakte hij ook. Niet dat ik ooit varkensvoer gegeten heb, maar het moet zoiets zijn als deze hap viezigheid. Goor met een Capital G. Sorry Madame, maar volgende keer wordt het weer gewoon mijn eigen lekkere puddingkje. Die van de kvlv inderdaad.

Als Annejet komt is het altijd gezellig. Ook zonder broodpudding.
Al zolang ze bij ons komt (en dat is toch al bijna een jaar ofzo) wil ze dat ik een logje schrijf over dit:Das onze (nog steeds niet aangelegde) tuin. Maar het gaat haar met name om dat houten ding daar vanachter. Das ons tuinhuis. Met gat erin. En dat gat intrigeert haar mateloos. Elke keer weer. Elke keer vraagt ze weer waarom dat gat er in Godsvredesnaam inzit. We hebben de grootste lol om een bestemming voor het gat te vinden: je hoofd erdoorheen steken en taarten naar gooien, voetbal met het gat als doel, opvullen met papier maché, enz. Als u nog een leuk idee heeft zodat Annejet weer rustig kan slapen?

Ik had trouwens die broodpudding wel door dat gat kunnen proberen gooien bedenk ik me nu. Maar ik heb hem ergens anders de tuin in geschopt. Ik hoop dat de vogeltjes wel van varkensvoer houden.

Zo, heb ik daar ook eindelijk over gelogd. En nu niet meer zeuren Annejet!

Hoewel ik de broodpudding van Mme Zsazsa dus niet zo geweldig vond, blijft ze natuurlijk wel mijn held op alle andere gebieden. Zo heb ik een tijdje geleden haar ZsaZsa draagdoek gemaakt en die draagt helemaal fantastisch. Lola zit eigenlijk op mijn kont en heupen, dus ze hangt niet aan mijn schouders. Echt een aanrader! We hebben zo zelfs al samen in de tuin gewerkt, al zie je daar niks van op bovenstaande foto hè. Dat erin gewerkt is. Bladeren geharkt hebben we. Nou ja, ik heb geharkt en Lola heeft geslapen.Morgen nog maar wat gaan harken. Those damn trees...

7 opmerkingen:

 1. Bij dat soort draagdoeken vraag ik me altijd 1 ding af: hoe krijg je dat kind op je rug???? Maar het ziet er wel comfi uit.
  En dat huisje? Ik begrijp het wel. Dat ding staat op zijn kop. Dat gat hoort op de grond voor konijnen of egels. Logisch toch? ;o)
  In wie had je trouwens zo weinig vertrouwen met de fruithap? Je dochter of Annejet? Tsjonge, die dame zat goed ingepakt zeg.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Way to go Lola!
  Kun je dat ook even uitleggen aan je aanstaande. Die is nl niet zo van de vaste hap. Een kerel hè, dan krijg je dat.

  Off Topic, ik heb vrijdagmiddag eventueel koffietijd? En ik lust graag broodpudding. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed, dan zit je daar dus aan het kookeiland van Ettepet, in een walm van gorigheid eerst te staren naar een smerig bruin ding om vervolgens "prinses" te zien verdwijnen in een grote roze vuilniszak met mouwtjes. Ik in paniek natuurlijk, want kind moet blijven, bruin varkensvoer moet weg en niet andersom natuurlijk. Aan post zwangerschapsdementie dacht ik nog even, maar dat viel mee gelukkig... Ut kind werd preventief ingepakt, mijn kwaliteiten als keurige voedster werden niet aux serieux genomen. Net zomin ik het belachelijke grote ronde gat in dat huisje serieus neem, duh...

  Noot: Een betere foto van van het Antwerpse gat zou op zijn plaats zijn, zo erkent natuurlijk geen mens mijn frustratie!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Amaai wat een grote meid al zeg !!!
  En wat een schatje. Ik wil er ook zo eentje !!!!!!!! :-)))

  Btw : ik wil dat tuinhuisje ook wel eens komen bewonderen. Ziet er idd héél speciaal uit :-))

  Dikke kus en hopelijk tot gauw nog eens,
  Kiki xxxx

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk, hapjes!

  Enne, prei wordt pas vanaf 1,5 jaar geadviseerd... is een hele scherpe groente! Kijk anders even hier... http://www.borstvoeding.com/voedselintroductie/schema/nederlands.html

  Succes, enne, eet smakelijk Lola :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat van die prei wilde ik ook al zeggen, maar goed ik ben helemaal niet van het ouderwets prakjes voeren :-P
  En dat huisje is toch gewoon de nestkast van de Vlaamse reuzengaai? Dat niemand dat ziet zeg!
  Hee, gave doek! Hoe bevalt de MT? Of heeft die afgedaan ;-) Dan kom ik hem wel een keer ophalen, nu ik in het trotse bezit ben van een roze kaartje en zeegroene bolide!
  Kus voor Lola!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @ Marielle: kind vastbinden, gaan zitten en kind optrekken. Easy does it!
  Qua kliederen heb ik weinig vertrouwen in Annejet. Uhh in mijn dochter bedoel ik. Als ze dat schortdingetje niet aandoet, zitten de wortels tot het plafond (en ons plafond is bijna 4 meter hoog!)

  @ Astrid: ik zal het vrijdag wel uitleggen aan m'n son in law. Hier is het inmiddels appeltje eitje! Hoe laat kom je? Ik zorg voor de broodpudding. Heb wel geen oud brood meer, maar de zak van een nieuw brood open laten staan is een paar uur later ook oud brood hè? Gezellig.

  @ Annejet: Nee hoor, hier moet je het mee doen. Geen inzoomacties vwb het gat. Tenzij jij er een keer je hoofd doorsteekt natuurlijk, dan neem ik een close up.

  @ Kiki: jij krijgt er ook zo eentje! M/V. Nog even geduld!

  @ Creadientje: Hier mogen ze al prei vanaf 6 maanden hoor! Heb er een heel boek over van Kind & Gezin (= het Belgische consultatiebureau). Mag echt. Heb net nog eens gedubbelcheckt. En nu eet ze het inmiddels al met smaak op trouwens!

  @ Naat: de MT bevalt ook nog hartstikke goed hoor! Ik gebruik ze allebei. Alle 3 eigenlijk want ook de sling gebruik ik nog. Maarreh roze kaartje! En meteen een groen monster erbij! Joepie!!! Wanneer kom je?

  BeantwoordenVerwijderen