dinsdag 17 april 2012

Het weekend der weekenden

Ik was er zaterdag natuurlijk ook, ah ja! Daar waar 4000 bezoekers kwamen en wat €50.000 heeft opgebracht! Van Katoen was een grandioos succes en wat was het leuk! Super om een aantal onbekende maar toch bekende blogdames te ontmoeten en wat een werk hadden ze er van gemaakt! Alles tot in de puntjes verzorgd en het liep op rolletjes. Het was een hele leuke middag met veel kwijlmomentjes bij zoveel moois.

Zondag kwam dit weer naar Antwerpen en zoals altijd stond ook die dag al heel lang in het groot in mijn agenda. 2x per jaar ga ik in Antwerpen en ook nog eens 2x per jaar in Mechelen. Zoveel moois!

Ik had dit keer wel een mezelf opgelegde regel gesteld, dat ik niet ging overdrijven in het stofjes kopen. Meestal kom ik met tassen vol terug, wat resulteert in een uitpuilende stoffenkast (die er al laaang niet meer zo netjes (en zo leeg!!) uitziet) waar eigenlijk niets meer bij kan. Ik begin her en der zelfs al bergjes stoffen te kweken die niet meer in de kast kunnen.

Een regel dus. En ik heb me er wonderwel aan gehouden!

Zie hier de opbrengst van zaterdag:


Zelfs geen enkel lapje stof! Niet dat ik niet wilde hoor, ik had met het grootste gemak een karrenvracht stof kunnen kopen!
Wel een heleboel knopen, een paar paspelbandjes, knoopsgatenelastiek en ritsen. Ritsen in de goede kleur heb ik nooit op het moment dat ik ze NU nodig heb dus ik moet een beetje hamsteren.

En de opbrengst van zondag:


2 tricot'jes, een katoentje (en alweer een ruitje!), een nieuwe stofschaar (en een scharenslijper, maar die staat niet op de foto), weer een paar ritsen, een leuk lintje en patronenpapier.

En kijk! Helemaal niks rozigs! Ik moet van die kleur af. Mijn dochter krijgt nog eens een degout van roze. Of laten we beginnen met af en toe eens een jurk in een andere kleur te maken, das al iets. Afkicken is niet gemakkelijk.

Ik was helemaal trots op mezelf dat ik me zo goed heb kunnen inhouden!
De komende weken ga ik maar eens aan de slag met wat (al veel te lang) in de kast ligt en met deze nieuwe aanwinsten!

3 opmerkingen:

 1. Je hebt je zeker heel goed ingehouden :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wauw, dat was het eerste wat me op viel, amper roze.
  Veel plezier de komende weken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk!! Fournituren zijn minstens zo leuk als stofjes. Maar ja, die moet je dan ook wel gebruiken he :-) Succes, ik ben benieuwd wat je er van gaat maken!

  BeantwoordenVerwijderen