maandag 27 februari 2012

Een rokske

Elke aanleiding is goed om nieuwe kleren te kopen/krijgen. Toch?
Dus voor Lola haar eerste dag op de nieuwe crèche moest ze nieuwe kleren. Logisch.

Ik maakte het geweldige patroonloze plooirokje van Mme. Zsazsa. Supersnel en easypeasy!Ik moet haar nog even vertellen dat prinsesjes niet met hun benen open zitten, maar dat komt wel.
Eigenlijk hou ik helemaal niet van dieren op stofjes, maar deze kleurtjes vond ik geweldig! En de krabbetjes eigenlijk ook.


Hier ga ik er meer van maken!

zaterdag 25 februari 2012

Bye bye!

Lola ging gisteren voor de laatste keer naar haar crèche. Het crècheje waar we elke dag de halve stad voor moesten doorkruisen in de spits, maar wat toen de enige crèche in town was waar we (een jaar en 8 maanden later!) een plaatsje konden krijgen. Een heel leuk crècheje maar wel een beetje uit de richting en ook weinig speelruimte.

Vanaf maandag gaat ze naar een crèche om de hoek met veel speelruimte binnen en een keigrote speelplaats buiten. Een unicum midden in de stad!

Een beetje met pijn in het hart namen we afscheid, want ze heeft het er heel erg leuk gehad!
Haar laatste dag werd er carnaval gevierd met pannenkoeken als snack, schminken en verkleden.Aan het eind van de dag kregen Lola's vriendjes en vriendinnetjes natuurlijk een traktatie mee naar huis.

Ik wilde een min of meer gezonde traktatie maken, dus werd het een appel en een mandarijn, bij elkaar gehouden door (het stokje van) een lollie met een zure mat ertussen als haar. De voetjes zijn 2 dropjes.


32 poppetjes later:


Een lief persoonlijk kaartje eraan:


En een leuk cellofaantje eromheen. Het was een succes!

zaterdag 18 februari 2012

Waterpokken

Ons meisje heeft de waterpokken.

Ze heeft er gelukkig, behalve wat jeuk en een beetje koorts, geen last van. Maar ze mocht de hele week niet naar de crèche. De crèche waar van de 20 kinderen, 9 kinderen óók de waterpokken hadden. Zal een rustig weekje geweest zijn daar! Papa en mama bleven om de beurt thuis om voor het
zieke kindje te zorgen.

Eigenlijk heeft ze zelfs niet eens zoveel bultjes. Wij stonden vroeger hélemaal onder zei mijn moeder, maar Lola heeft ze voornamelijk op haar rugje.


En kijk, ze doet ook al aan potjes-training!

Ze baddert elke avond in een badje Maizena, want dat droogt uit, zei de apotheek-mevrouw.


Ziekzijn is het enige excuus om de hele dag een trainingspak te dragen en dat deden we dan ook lekker. Een hele week. Lola wilde persé haar rubberlaarsjes daarbij aan en ze vond ook mama's muts in de berging.
Onze kleine Ma Flodder.


Lola vindt het allemaal niet zo erg en geniet van het weekje thuis!


En eigenlijk hè, vind ik het stiekem ook best leuk, zo'n paar onverwachte dagen thuis met mijn dochter. Lekker keutelen samen. En het kind slaapt nog steeds 2x per dag dus had ik opeens ook weer een paar uur me-time tussendoor! Yay! Binnenkort laat ik dus weer wat naaiprojectjes zien!

Elk nadeel heeft zijn voordeel!

dinsdag 14 februari 2012

Elmo

Mijn zus vroeg vorige week of ik een knielap op mijn neefje S. zijn kapotte broek wou naaien en toen heb ik er een auto op genaaid.

Maar toen ze deze week alwéér met een kapotte broek aankwam (een broek die hij notabene pas met Kerstmis van yours truly kreeg), heb ik zelf een applicatie gemaakt. Omdat mijn neefje gek is van Elmo en consorten, heb ik van restlapjes een Elmo gemaakt.
Elmo is niet perfect. Hij loenst een beetje en zijn rechtermondhoek (voor de kijkers links) komt zo'n beetje tot aan zijn niet-bestaande oor, maar al bij al vind ik 'm toch best geslaagd. Dat gaan we vaker doen want het was leuk! (en ik heb zo'n voorgevoel dat er nog heel wat broeken kapotgeklauterd gaan worden...)

maandag 13 februari 2012

IJspret!

Wij gingen eigenlijk afgelopen weekend naar de Elfstedentocht kijken in Friesland. Hotelletje geboekt en al.

Maar daar dachten de rayonhoofden even anders over, dus moest er een plan B komen. Plan B was tòch naar Friesland rijden en zelf een rondje gaan schaatsen aldaar. Bijna net zo leuk.

Maar de vrienden waar we mee zouden gaan zeiden "geen Elfstedentocht, geen 350 km rijden" en dus kwam er een plan C.

En dat was dit. Het was gisteren fantastisch weer, niet te koud en het zonnetje scheen zelfs af en toe, dus heerlijk schaatsweer!

Eerst even het ijs verkennen met papa.


Geleende skipakje aantrekken en sleeën maar!


Na een paar uurtjes sleeën en spelen was de dame uitgeteld.


En doken wij in de schnaps.