donderdag 13 juni 2013

Rearranging the fabric!

Of eigenlijk the whole closet, want na de stofjes komt de naaikast ook nog aan de beurt. Want die ziet er bij lange na niet meer zo netjes uit als op die foto's.

Maar eerst moest er karton gesneden worden. Véél karton.  
37 stukjes van 21 x 38 cm heb ik al gesneden en met stof bekleed in de kast gezet, maar dat vult nog niet eens 1 plank! En ik heb 5 grote planken vol stof en nog een plank met te hergebruiken 't-shirts, dus het wordt een project van lange adem vrees ik.


Zo ziet het grootste deel van de kast er nu nog altijd uit:Maar kijk nou toch naar dat ene plankje!


En toen moest ik stoppen want het karton was op. Morgen ga ik eens bij Van den B.orre en consorten vragen om grote dozen van koelkasten enzo.

Ben zo content van mijn plankje! En eigenlijk gaat het best snel. Ik denk dat ik 2 uur gesneden heb en dan nog eens een uur stof gewikkeld. Hmm, voor een hele kast ben ik dan dus wel zo'n 18 uur bezig ?!? Oeps...

Ik wou mijn stofjes al heel lang eens onderhanden nemen, en had dit systeem al overal in Blogland gezien en bewonderd, maar zij heeft me uiteindelijk over de streep getrokken met haar hele naaikamer make-over.
En zij heeft ook net een nieuw naaiclubje opgericht in Antwerpen, yay! 4 juli is de volgende en ik ga! Nog iemand zin om te komen?!

11 opmerkingen:

 1. Super leuk dat je ook bezig bent met de kartonnen. Bij mij was het ook een werkje van lange adem. Ik heb in totaal 107 kartonnen gesneden, toen was mijn karton op. Met schaamrode wangen moet ik toegeven dat ik nog véél stof heb liggen dat nog niet in de kast steekt. ai-ai. Ook heb ik maar 1 rol platfolie gekocht, hier heb ik 32 kartonetjes mee bekleed. Voor de rest ga ik even wachten. Eerlijk is eerlijk, ik heb andere prioriteiten om dit moment dan karton mooi maken, en uiteindelijk ziet toch gene mens dat :) Ik ga volgende week eens piepen bij de buren naar de karton die buiten staat ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Begreep ik sowieso al niet dat je die kartonnen bekleed! Het is zo al werk genoeg! Doe ik niet hoor :-)

   Verwijderen
 2. nog helemaal vergeten te zeggen, jij hebt een leuke stoffen collectie!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijne collectie heb je!! En wel een heel goed idee, ziet er gelijk om te smullen uit ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vrees dat ik van generlei waarde ben op zijn clubje, maar wel tof om bij je in de buurt te hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw ik ben jaloers op jouw plankje :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. so many fabulous patterns - what a collection!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Amai dat is overzichtelijk :-) je hebt ook mooie stofjes!

  BeantwoordenVerwijderen