zondag 16 februari 2014

the non-Louisa

Ik hòòr het u denken: dat is helemaal geen Louisa! Maar oh jawel hoor, de allersimpelste uitvoering! Gisteren deed ik er eentje met allerlei frutsels aan, en nu doe ik een plain Jane.

De opdracht van Compagnie M was immers: "doe iets leuks met 1 van mijn patronen". En that's exactly what I did! Ik nam het Louisa basispatroon, liet alle tierelantijnen zoals zakken, knopen en mouwen achterwege, en deed er verder kraagsgewijs iets leuks mee. Een kraag die al héél lang op mijn Pinterest board stond en waar ik elke keer een beetje bij kwijlde als ik hem zag. Die moèst ik ook ooit maken.

Toen ik een paar maanden geleden naar de stockverkoop van Atelier Assemblé ging en deze superzachte stof zag liggen maakte mijn hart een sprongetje. Dat stofje was sooo very me! Ik kocht 3 meter maar ik had eigenlijk gewoon de hele rol moeten kopen. Ik was en ben helemaal weg van deze retro print!

Het duurde wel nog maanden voor ik bedacht had wat het zou moeten worden. Een dekbedovertrek voor in Lola haar nog-te-maken retrokamer, dacht ik eerst, maar eigenlijk vond ik het zonde om mijn gekoesterde lapje daarvoor te gebruiken. Een tas? Een jurk voor mezelf? Of toch maar weer een jurk voor Lola? Het werd alweer dat laatste dus.




Ik versmalde het patroon en rond de kraagjes kwam een biaisbandje. Ook de armsgaten werden lekker zomers uitgediept op de schouder zodat de kraag er mooi overheen valt.




Uiteraard wou ik die mooie print mooi door laten lopen op de rug, dus knipte ik heel voorzichtig en secuur de 2 achterpanden apart uit mijn stof. Maar in al mijn onvoorzichtigheid knipte ik 2 linkerdelen aaarrggghhh! Is me nog nooit overkomen en nu doe ik het met het mooiste stofje uit mijn kast! Uit dat pand maakte ik dus maar een bijpassende haarband, dat hoorde in de 60's, toch?




De bloem kocht ik vorige week bij de stockverkoop van Strass. Ik naaide het met een knoopje erin, op een broche.

De medewerking-tot-photoshoot was zero vandaag. Dit was 1 van de eerste foto's. Ze wou de jurk niet aan, de haarband niet in en ook de schoenen niet dragen. En na de shoot wilde ze het hele handeltje weer niet meer uittrekken....











Ik moet hier en daar de kraag nog wat vastzetten want hij wipt wat omhoog en ook moet de jurk een centimeter of 5 korter gemaakt worden, maar daar had ik nu geen tijd meer voor. De foto's moesten geüpload worden!

Zo, versie nummer 2!
Als u één van mijn 2 jurken wilt liken (dank u!) , dan kan dat nog een dag of 4 hier. Thanks!



26 opmerkingen:

  1. Wow, super knap. Die kraag en die print heeeel tof gedaan!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Die vlinderkraag is echt geknipt voor dit stofje, perfecte keuze!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Weeral knap knap! Die kraag <3 Hoe maken wij als gewone stervelingen nog kans :) en dat medewerkingsgehalte voor alwéér wat foto's is hier ook tot onder 0 gezakt :)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Lol, nu weet ik -opnieuw- waarom ik mijn versies niet instuurde... Prachtig gedaan!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wauw wat een super leuk jurkje! En een geweldig stofje! !

    BeantwoordenVerwijderen
  6. sjieke kraag!
    die schoentjes heb ik ook voor ons Elena, maar dan in mint :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De mintkleur heben we ook! Al zijn die intussen mint-met-zwart geworden ;-)

      Verwijderen
  7. Dit is een winnerke ,ik voel het.Ga zo voor je stemmen

    BeantwoordenVerwijderen
  8. De link volgen en op het hartje bij mijn foto klikken! Bedankt hè, lief!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Mooi!!!!!! Ze staat er super goed mee
    en dat stofje ... Love at first sight!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. De upgrade versie van de Louisa ! Zoveel mooier !!!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. WAUW!!!! In 1 woord: Prachtig, zowel het model als de jurk. Proficiat.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. mijne man zit gisteren naast mij toen ik dit aan het lezen was en hij zei meteen: amai das mooi! vind ik ook trouwens hoor.
    ik heb je genomineerd voor de liebster blog award trouwens, ik hoop dat je dat niet erg vind? groetjes
    heidi

    BeantwoordenVerwijderen
  13. hallo, op jouw vraag over het carnaval van Polleke: eerst was er een rubber slang (zon worst om te leren zwemmen) Dan was er een emmer die in een opening van de worst ging toen papieren proppen om dat lijf te vormen en gafa tape. En dan al de rest. veel te veel uitleg voor uit te schrijven. Maar stuk voor stuk altijd bedenken hoe hij het ging verder maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Mag ik vragen hoe je aan zo'n kraagje begint...Ik zoek nog een waw effect voor het communie kleed en dit leek me wel iets?

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Oh wauw, wat een leuk kleedje is dat geworden. En dat stofje, helemaal mijn ding :)

    BeantwoordenVerwijderen