woensdag 6 augustus 2014

USA !

Dag lieve lezertjes van me, wij zijn terug van weggeweest (eigenlijk al 2 weken...)!

En wat was het heerlijk! We hebben heel veel gezien en gedaan (soms een beetje teveel; volgende keer toch wat meer rustdaagjes inplannen), gelopen, gefietst, getoerd met onze camper, veel en vet gegeten en gezellige avonden gehad met medecampinggangers. Het was de eerste keer dat we met een camper op vakantie gingen, maar we gaan dat zeker nog eens doen! Vrijheid blijheid, gaan en staan waar en wanneer je wilt, zelf koken (maar 2x gedaan) of uit eten, 's avonds kind in bed (altijd veel te laat) en wij lekker buitenzitten bij een heerlijk temperatuurtje, barbecuen, marshmallows roosteren, ZO LEUK allemaal!!

Ik ben een gelukkig mens. Dat was ik al, maar deze vakantie heeft me nog gelukkiger gemaakt.
Rondtrekvakanties, ohhh wat hou ik ervan! Vroeger met de rugzak (hopelijk gaan we dat snel weer terug doen!) en nu dus een soort van compromis omdat Lola erbij is, met de camper. Je ziet zoveel meer en je blijft nog wat langer plakken als het ergens leuk is en je gaat eerder weg als het niet leuk is.

We vlogen naar Las Vegas en van daaruit reden we over de eenzaamste, rechtste weg ik die ooit gezien heb, midden door de woestijn, naar Yosemite National Park. We keken onderweg in een stadje de wedstrijd België-Amerika samen met 1 (eentje maar!!) Amerikaan en vielen, ondanks de vele waarschuwingen dat je moet tanken waar je maar tanken kunt, bijna zonder benzine in de middle of nowhere. Toen we eindelijk een tankstation tegenkwamen, konden we nog 8 mijl rijden.....was even een stressmomentje, I can tell you.

Er volgden trouwens nog veel meer WK wedstrijden die we onderweg zagen, want wij als NL-BE gezin moesten natuurlijk de wedstrijden van de 2 landen zien. Het viel op dat de Amerikanen er helemaal niet zo mee bezig waren (maar wel al veel meer dan 4 jaar geleden blijkbaar) en dat we meerdere keren de enigen waren die in een café/restaurant keken. Of met Mexicanen, want die volgden het dan weer wel. Alleen de finale hebben we in een overvolle sportbar gekeken! Jammer dat  die finale niet oranje was; ik had nochtans allerlei oranje zooi meegesleurd voor de dochter en mijzelve! De mannen in ons gezin weigerden oranje te dragen. Zelfs rood droegen ze niet als België speelde. Afvalligen.

De nationale parken zijn prachtig en heel divers. Wij konden met Lola helaas geen al te lange hikes doen, maar Amerika zou Amerika niet zijn, als je niet ook gewoon door zo'n park kunt rijden. Dat deden we dus, en stapten hier en daar uit voor kortere wandelingen. We hadden in Yosemite een klein ongelukje met de camper, dat veel erger had kunnen zijn maar gelukkig net niet was, en reden over de Tioga pass (moooooi!).

We bezochten Ghost Towns en meren, vierden de 4th of July in San Francisco, waar we fietsen huurden (zooo heuvelachtig daar!!) en de meest fantastische Amerikaanse buren op de camping hadden, die ons bij het afscheid zelfs verrasten met een cadeautje.

We deden 3 dagen over Highway 1, de kust van San Francisco naar Los Angeles, gewoon omdat het zo mooi is daar. We kampeerden verschillende keren op een gewone parkeerplaats voor de plaatselijke Walmart of de Mc Do omdat er geen campings meer vrij waren in de buurt (maar dat was helemaal niet erg!). Wat hou ik trouwens van de Walmart! Dat is gewoon heaven on earth, echt waar. Alles wat je je maar kunt bedenken, vind je daar. Ik kocht er o.a. 3 garenrekjes, voor maar $9,99 per stuk (en niet $17,99 zoals op de foto) en slaagde er zelfs in om al die pinnetjes ongebroken thuis te krijgen. Nu nog eens ophangen...

We zwommen in de Pacific en in zwembaden, luierden en stonden vroeg op en lagen er vroeg in.
We shopten en keken mensen. We reden vele kilometers (meer dan 3000) en verbaasden ons over het steeds groter wordende aantal obese mensen hier, en dat ze er zelf blijkbaar totaal niet mee zitten dat ze een maatje vele maatjes meer hebben.

We gingen naar San Diego en aten het heerlijkste Mexicaanse ontbijt ever. We zweetten ons te pletter in Las Vegas en hadden het ver-schik-ke-lijk koud 's avonds in San Francisco.

We dansten met Donald Duck en consorten in Disneyland en deden een 'studiotour' in de Universal Studios, waar ze net CSI aan het opnemen waren. Niet dat we daar iets van te zien kregen hoor, maar het was wel leuk!

Eén van mijn persoonlijke hoogtepunten van deze trip was het weerzien met het gastgezin waar ik 23 jaar geleden een jaar bij gewoond heb als exchange student. Ik had ze in 2000 voor het laatst gezien! Ze waren, behalve een stuk dikker, niks veranderd. Zo leuk. Wij woonden toen in een plaatsje bij San Diego, California (zij wonen nu in Boise, Idaho) en ook ons oude huis en mijn highschool zijn we gaan bezoeken. Heel speciaal en gek om na al die jaren terug te zien! Want daar was ik sinds 1991 niet meer geweest! Ik herkende onze buurt bijna niet meer, zoveel was er bijgebouwd. Mijn school was dan weer niks veranderd.

Lola keek 'Frozen' in het vliegtuig op de heenweg en is sindsdien he-le-maal wild van Anna en Elsa en ontmoette hen ook nog eens 'in het echt' in Disneyland. Ze was en is heel diep onder de indruk van die ontmoeting en wil alleen nog maar vlechtjes in haar haren, want Anna en Elsa hebben die ook. Ze wou trouwens sowieso met alle figuren op de foto die ze maar tegenkwam en poseerde daar dan ook uitgebreid voor. In de Universal Studios precies hetzelfde. Anna en Elsa, Mickey en Minnie Mouse, Spongebob, Shrek, Sneeuwwitje, ... ze staat er allemaal mee op de foto!

Ze maakte vriendinnetjes en speelde ook met haar broers of met ons. Of alleen met haar barbies. Ze is ontzettend braaf en lief geweest en de lange vlucht was a breeze. In de camper deed ze dutjes onderweg en 's avonds viel ze elke dag uitgeput in slaap. Ik vrees dat ze nog iets te jong is om er later herinneringen aan te hebben, maar nu heeft ze het er in ieder geval nog bijna dagelijks over!

De laatste 2 nachten sliepen we in The Venetian in Las Vegas (nice!) en deden he-le-maal niks meer. Lekker aan het zwembad bij +40°en terugdenken aan een heerlijke vakantie!

Fotootjes?? Fotootjes!!


12 opmerkingen:

 1. wat een leuk verslag, wat een mooie foto's, wat een zaligheid!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. de foto's zien er super uit wat allicht wil zeggen dat het ook echt super was :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh, zo te lezen heb jij een zalige vakantie gehad. Geniet nog maar lekker na!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk seg! Dat is een vakantie om nooit meer te vergeten! Hier ook een fijn weerzien met de Finse gastouders van weleer. Die er alleen maar magerder op lijken te worden. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ziet er super leuk uit! Staat zeker ook nog op mijn to do lijstje!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heerlijke foto's van wat waarschijnlijk een zalige vakantie was. :-)
  Grappig dat het enige verschil in je gastgezin is dat ze wat dikker geworden zijn. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oooh zo jaloers! ;-)
  Mogen wij volgende keer mee?

  Het was precies de moeite, mijn droom zal ooit uitkomen, ik wil ook naar de USA ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Lombard Street, seals, fietsen, de tram, allemaal dingen die wij ook ontdekten in San Francisco 7 jaar geleden... En al die andere dingen willen we ooit nog ontdekken...
  Geniet nog maar na van wat een fantastische reis leek !!!

  BeantwoordenVerwijderen