zondag 28 december 2014

De Kerstjurk

Kent u de rommelmarkt in de Marollen in Brussel? Heerlijke markt! Vol oude meuk, maar ook met ware pareltjes! Dit 't-shirt trok ik een paar maanden geleden vanonder een stapel van zeker 2m hoog op de grond. Dat zou ik tijdens de Recykleerweken verbouwen tot rokje voor Lola. En ik ben er ook toen aan begonnen, maar Anna & Elsa gooiden roet in het eten. 

Mijn idee 'rok' veranderde in 'jurk', want na een passessie bleek het 't-shirt precies de goede lengte te hebben voor een minijurkje voor Lola. 
Een gouden jurk met doodshoofden erop. Kan best voor een kleuter, nietwaar? 

Ik maakte het mezelf heel gemakkelijk, en behield de hele halslijn, zonder er ook maar iets aan te doen. Ik versmalde de hals alleen een beetje door er vooraan een plooi in te stikken. Vond ik net iets feestelijker en zo was ook het probleem 'te wijde nek' opgelost. 

De plooi ga ik nog een klein beetje versmallen, want ik was wat te ijverig met het versmallen van de hals en nu is het jurkje net iets te strak bovenaan. 

Dit jurkje werd eigenlijk per toeval een Kerstjurk, want wij zijn eigenlijk helemaal niet zo van het opkleden voor Kerst. Niet dat we in een joggingpak rondlopen, maar grand chic is het bij ons ook niet met de feestdagen. Maar nu ik het toch bijna-klaar had liggen, kon ze het net zo goed aantrekken. Maar ze zal het ook gewoon naar school dragen. Wij zijn niet vies van een beetje bling op een doordeweekse dag!Die drukknoopjes hoefde ik dus ook al niet zelf te doen! Was al zo aan het 't-shirt. Dit is vast het snelst-klaar projectje ever! Alleen de hals versmallen, de armsgaten afwerken met een felroze biais voor toch een beetje kleur, en de zoom erin, that's it!Hoop dat jullie allemaal een hele fijne Kerst hebben gehad!!


10 opmerkingen:

 1. Dat is nog eens een super vondst! Heel bijzonder shirt is dat geweest, nu mooie jurk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuk jurkje!! Prima gerecycleerd!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super gedaan, mooie vondst word een geweldige jurk ;)
  Alvast een hele fijne jaarwisseling en veel creativiteit voor 2015 X

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Graaf kleeke!! K zen ook van het princiep drage as ge goesting hebt, nen bling door de week, ne sporty int weekend... Moe allema kunne!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo tof gerecykleerd! Ik moest toch eerst een paar keer met mijn ogen knipperen om die doodskoppen te zien...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Schitterend. En dat stofje, ik ben er zot van :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. dat heb jij helemaal knap gemaakt van die shirt!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik ben flink onder de indruk! A: dat jij zo'n shirt ziet/vind en dan ook nog kan bedenken wat je er mee kan doen en B: dat je er nog wat tofs van kan maken ook. Staat haar super gaaf.

  BeantwoordenVerwijderen