woensdag 7 januari 2015

Een beetje warmte voor Modest

Ik ben Modest. Aangenaam. 
Ik ben het klassebeest uit Lola’s klasje. Ieder kindje mag mij een weekend mee naar huis nemen als hij of zij jarig is, in een bijbehorend koffertje. Bij hen thuis word ik vertroeteld tot en met en krijg ik eten en lig ik lekker warm bij de kindjes in bed. Er worden foto's van mij genomen en die worden dan gezellig in een schriftje geplakt met erbij geschreven wat we dat weekend gedaan hebben. Heel leuk allemaal. 

Mijn weekenden zijn helemaal top!

Maar door de week zit ik zomaar in het klasje en word ik al om half 4 's middags in mijn bedje gelegd, als de kindjes naar huis gaan. Ik moet ook al maanden in mijn blootje slapen en er was helemaal niemand die zich daar ook maar iets van aantrok. Alle kindjes van de klas, en zelfs de meester, leken het perfectly normal te vinden dat ik de godganse dag in mijn nakie rondspookte. 

Tot de mama van Lola dat zag en meelij met me kreeg. Ze zag hoe koud ik het had nu de winter in volle gang is. Ze voelde hoe koud mijn handjes en voetjes waren. Ze zag mijn ijzige blik. En ze maakte een lekkere flanellen pyjama voor me!! God bless her soul.

De mama van Lola had helemaal geen flanel in haar -toch tot de nok toe gevulde- stoffenkast liggen, maar Ge(s)tikt Wijf Lindsy kwam to the rescue met een mooi geruit flanelleke. Thanks Lindsy!
Het ging allemaal niet van een leien dakje, die pyjama voor mij maken. Allereerst was daar natuurlijk het patroontje. De mama van Lola struinde het internet af op zoek naar een pyjamapatroontje voor een zittende hond, zoals ik. Maar dat vond ze niet. En toen besloot ze zelf maar een patroon te tekenen.

De mama van Lola heeft niet veel kaas gegeten van patroontekenen, daar ben ik intussen wel al achter. Ze begon met een patroonpapiertje op mijn rug en buik te leggen en aan de hand van mijn contouren tekende  ze het pyjama-jasje. Ze naaide eerst een proefjasje en dat zat na een paar aanpassingen als gegoten. Daarna tekende ze er een kraagje en mouwen bij en zette de schaar in het mooie flanelleke. Ze naaide er her en der een biaisbandje tussen en zette er 2 groene kamsnaps aan en daar was het pyjama-jasje al, helemaal klaar!


Maar toen mijn broekje. Ik geloof niet dat ik ooit een dame zo heb horen vloeken!
Ze zei: 'Modest, je hebt een dikke kont, je hebt geen schouders en je hebt overal rondingen waar ze niet horen te zijn!'. Dat kwetste me wel een beetje.


 


Maar ze begon er toch aan en tekende en tekende. En maakte 2 proefbroekjes, die steeds te klein bleken aan mijn achteruitstekende poepke. Het feit dat ik alleen maar kan zitten, vond ze ook heel erg vervelend, want een gewoon broekjespatroon ging dus niet. Er moest steeds weer iets aan vergroot worden. En het moest ook een gat krijgen voor mijn staart.

Toen ze na uren, eindelijk het ultieme broekje getekend en in de proefstof gemaakt had, ging ze tevreden even iets eten. Ze kwam terug aan tafel en wèg was het patroon! Helemaal weg! Ze zocht het hele huis af en keerde de vuilnisbak en papierbak om, maar niks. Ze legde alle huisgenoten op de rooster, maar niemand wist waar het patroontje gebleven was. Mijn broekpatroon was gewoon foetsie...(en nu, 10 dagen later, is het nog steeds nergens opgedoken!?!)

Gelukkig had ze het laatste proefbroekje nog, dus dat werd terug opengetornd en op het flanelleke gelegd en zo kreeg ik toch nog mijn warme broekske, yay!
De dag dat ik het broekje voor het eerst aan had in de klas, liet de meester alle kinderen van de klas een mooie tekening maken voor de mama van Lola, en niette die allemaal achter een tekening van hemzelf. Dat vond de mama van Lola heel erg leuk.
Eind goed, al goed.
En ik leefde nog lang en gelukkig. 
En warm.

THE END

28 opmerkingen:

 1. Hihi, wat een verhaal!! Ben blij dat het stofje zo een mooie bestemming gekregen heeft!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuk verhaaltje om de dag mee te starten! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zalig! Enne Modest, nu de mama van Lola toch het patroontje heeft, zou ik toch maar eens met puppy oogjes naar haar kijken. Een beschaafde hond kan toch niet de hele dag in pyama rondlopen zeker ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja hoor dat kan hij zeker!! ;-)
   Er komen geen andere kleren! En ik heb ook met hem afgesproken dat er geen broertjes of zusjes komen, die dan natuurlijk ook een pyjama willen.....

   Verwijderen
 4. Lang leve de mama van Lola! Hilarische post :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Haha briljant. Modest, je boft maar met de mama van Lola! Heeft Lola tussen al dat passen door nog tijd gehad om je goed te knuffelen?!? :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hihi, schattig zeg. En 1000x mooier dan die griezelige Jules, die we hier hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Haha, wat goed van je! Ik loste dat probleem een stuk luier op. Ik had nog wel wat babykleertjes van Lars die weg mochten. Pastte het betreffende beertje prima :-).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou, Lola was dan wel een klein prematuurtje, maar die kleertjes zouden echt véél te groot geweest zijn voor Modest hoor! Dus dat ging 'm niet worden....

   Verwijderen
 8. Heel knap. Je medelijden voor Modest was wel heel groot, super !

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuke post! Ik kan me voorstellen dat die broek afschuwelijk was om te maken, hier een konijn met vergelijkbare staart en positie. Ik heb maar gekozen voor een tricot jurkje :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Maar als je een stoere naam als 'Modest' hebt, kun je toch geen jurkjes aan?!?! Wel goed opgelost van jou! ;-)

   Verwijderen
 10. Keileuk vehaaltje!!
  En een super schattige pyjama!!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik kwam nog is zien naar de modest, hij ziet er echt zoveel beschaafder eut e.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Eind goed al goed. En het mag gezegd, mensen die doorzetten, die mogen al eens vloeken hoor, zolang het resultaat bereikt wordt ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. super zeg! je kan nog wat bijpassende tenuekes maken tegen juni ...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tegen juni, hmm das eigenlijk best een goed idee, als (deel van) het meester-cadeautje! Wou niet nog meer kleertjes voor hem maken, maar tegen juni denk ik er vast anders over ;-) Thanks!

   Verwijderen
 14. Nellie van Nellie en Cesar is dit weekend op logement... En die loopt in hele zielige kleertjes rond, dus wou ik ook iets voor haar voorzien. Hopelijk met wat minder miserie dan jou...
  Je resultaat mag anders wel gezien worden!! Heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat knap dat je zo'n pyjama überhaupt kunt maken. Complimenten! Wat lief dat je de tekeningen van de kindjes kreeg. Ik kan me voorstellen dat je daar blij mee was :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Het is stil hier. Ben je toch een hele garderobe aan het maken voor Modest? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen