woensdag 10 maart 2010

Onverwacht bezoek

Ik had bezoek gisteren. Van een loglezer. Es. Een loglezeres. Jahaa menschen er stond een heuse loglezeres op de stoep! Ze bleek al een half jaar bij mij te lezen maar ze had nog nooit gereageerd. Wel lezen we allebei bij een collega-blogger.

En waarom kwam ze dan op bezoek Edje? Vraagt u zich natuurlijk massaal af. Nou. Vorige week reageerde ik op de collega-blogger haar blog en kreeg ik een berichtje terug van de loglezeres. Dinsdag deden we een paar mailtjes over en weer. Ze moest in Antwerpen zijn voor de pick-up en transfer van haar toekomstige kind(eren). Ze vroeg "heb je koffie?" en ik zei "ja". En zij zei "dan kom ik langs" en ik zei "sgoed". En zo haalde ik een volslagen vreemde in huis. Om 1 uur 's middags stond ze hiermee voor de deur:Een eitje. Hoe toepasselijk! Helemaal in Paas IVFsfeer!

En om half 10 's avonds ging ze weer. Het mens ging gewoon niet weg! Grapje hoor. Grapje. Voordat u denkt dat het niet leuk was. Want het was retegezellig! In die tijd hebben we gekletst, gelachen, bijna een hele cake opgegeten en we hebben elkaar een geheimpje verteld. Zij mij één en ik haar één. Maar u mag het niet weten. Want dan is het natuurlijk geen geheim meer. Jammer hè?

Na al die cake kregen we honger en toen hebben we gekookt. En gegeten. En gekletst. Alweer. Of nog steeds. We zijn alleen opgestaan om naar het kleinste kamertje te gaan (ieder apart dus hè) en om boven mijn gekochte babykleertjes te kwijlen.

Het was zo'n leuke en onverwachte dag! Last minute afgesproken en de hele dag volgekletst. Als onbekende gekomen en als vriend gegaan.

Annejet, bedankt voor de gezellige dag! De koffie staat altijd klaar als je nog eens in de poezenmandjesstraat moet zijn!


Ik had dus dat cakeske gemaakt. Dat niet helemaal zoals het hoort uit het blik kwam (en dus niet fotowaardig) maar wel errug lekker was. En makkelijk te maken. En zo klaar.

Dus. Als u het eens wilt proberen, neme men:

10 lepels* zelfrijzend bakmeel
8 lepels suiker
6 lepels melk
4 lepels boter/olie (of 2 lepels van elk)
1 à 2 eieren (ligt aan de grootte van je lepel. Kleine lepel = 1 ei, grote lepel = 2 eieren*)
2 à 3 appels
kaneel

Doe alle ingrediënten (behalve de appeltjes) in een kom en roer/mix door elkaar.
Schil de appeltjes en snijd ze op kleine blokjes. Strooi er kaneel over en pleur alles bij het deeg, roer, en gooi in de vorm.

Laat het 40 minuten op 200°C bakken. Als je cake klaar is, laat je een beetje boter en suiker smelten in een pan. Haal van het vuur en doe er 1 ei bij en smeer dit mengseltje over de cake. Zet hem nog 10 minuten terug in de oven en klaar!

Ik gebruik dit receptje ook weleens als warm nagerechtje na een etentje. Als je je voorgerecht aan het eten bent, zet je de cake in de oven en hij is klaar als je hoofdgerecht gepasseerd is. Lekker met een bolletje ijs. Smakelijk!

* de grootte van je lepel bepaal je zelf. Als ik weinig gasten heb, gebruik ik een grote (sla)lepel en als ik veel mensen moet voeren, gebruik ik een grote juslepel

19 opmerkingen:

 1. Ik ben dol op geheimen. Wed dat ik 1 van de geheimen ken, maar die andere... oooowww. Kortom: Jaloers.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @ Louise: jahahaaa jij kent 1 van de geheimen! Eentje maar. Maar die andere is ook zo leuk. Zo mogelijk nog leuker. Nieuwsgierig?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit is heel gemeen. Echt. Zonder mij hadden jullie elkaar geeneensniet gezien. Dus. Ik heb r e c h t op het geheim. Eigenlijk.

  En op cake.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @ Louise, recht? ja, 1 recht 1 averecht! Ga voor Edje maar vast mooie sokjes breien. Ik weet welke kleur. Lalalalalaaaa.

  (toch ben je lief hoor!)

  Annejet

  BeantwoordenVerwijderen
 5. WOW, wat leuk Ed en Annejet. Super bijzonder zulke dingen. En dat over 9 mnd nog maar eens nagedacht mag worden over deze heerlijke, bijzondere en wat later misschien mag blijken vruchtbare dag!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @annejet, wow, ik (en met mij waarschijnlijk een paar andere) superjaloers. Jij weet welke kleur kleertjes. Bofkont!!!!! Dat jij over een maand of 3 ook maar zo'n geheim mag hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ga niks zeggen over geheimen. Want het is gewoon gemeen.
  Maarreh, als ik jou nou een inlog-schrijf-recht (of hoe zou dat heten) geef op www.receppies.blogspot.com, wil je je cake-recept daar dan ook op zetten / pleuren :-)?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @ Sherlock: Maar jij bent toch zo goed in geheimen ontrafelen? Heb ik uit betrouwbare bron. Je mag ook cake komen eten hoor. Heb je dat toch ;-)

  @ Annejet: hahaha ja. Begin maar Louise! En doe dan maar een unisex kleurtje ofzo. Want jij weet de kleur niet. Jíj niet.

  @ Mariëlle: dat hoop ik ook heel erg voor haar!

  @ Linda: hahaha ik moet zo lachen om dat gemeen!
  Jahoor, doe mij maar zo'n inlogschrijfrecht (misschien moet je dit r e c h t ook aan Louise geven, dan heeft ze tenminste ièts) en ik pleur het erop! Is dat ook een site van jou dan?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. whoehaaa, agossie die arme Louise met haar mega "jet"lag moet het vandaag wel ontgelden. Zullen we het haar dan verklappen?

  Neehee, dat doen we lekker niet.

  @Louise, edje's cake is een aanrader, misschien even op weg naar Leuven bij haar cake'je happen!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dat leest als 'n leuke ontmoeting. Maar ik vind eigenlijk...dat ik ook recht heb op een geheim. Ik deel er één met KK en zij straks ook met mij. Dus: mail me maar hoor. Doe maar. Is niet eng ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Nou ja ... van mij , van mij ...

  Heb je een uitnodiging gestuurd.
  En Louise mag ook hoor... natuurlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Klinkt als leuk.

  En geheel off topic. Maar ik ben onze nieuwe keuken aan het tekenen. En nu ben ik met het kookeiland bezig. Heb er nu een van 3m bij 1m20 ongeveer. Hoe groot is die van jullie? Heb je er alleen een wasbak in of ook het fornuis? Bevalt het?

  BeantwoordenVerwijderen
 13. @ Annejet: oh Louise kan wel tegen een beetje geplaag hoor! En NEE we vertellen het niet. Tegen NIEMAND!! Tenzij ik er grof geld voor krijg natuurlijk. Dan wel.

  @ Louise: X

  @ Joeltje: Hey, voor wat hoort wat hè! Wat krijg IK dan in de plaats? Jouw geheim?? En dat van KK? Dan hebben we een deal! Leuk, al die geheimpjes ;-)

  @ Linda: Ik zet de cake erop, maar eerst moet ik hem nog eens maken voor een fotooke erbij!

  @ Astrid: Oeh leuk, zo'n nieuwe keuken ontwerpen! Ik geloof dat mijn kookeiland 3.50m x 1.00m is maar ik ga het speciaal voor jou opmeten en ik laat het je weten.

  Bij ons zit er 1 wasbak in (vind ik ook echt genoeg want je hebt een vaatwasser, dus geen 2 bakken nodig) en een 5-pits gasstel. En achter het kookeiland is een grote (dichte) kastenwand. Ik vind het suuuuper, zoveel "werk"ruimte aan het eiland! Welke kleur ga je nemen?

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Dat dacht ik al een 'kleurig' geheimpje. Boeh!!;) Als ik jou was Louise dan zou ik na het bezoek in Leuven even gaan koffie drinken bij Edje. En ook zo'n leuk voorjaarsplantje meenemen. Het werkt, dat blijkt:)

  Edje, je bent al ruim over de helft toch? Heb je alles al af of moet er nog veel gebeuren? Enne ik zet nog steeds in op een jongen:)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. @ Myrthe: Sterker nog: ik ben vandaag precies 6 maanden! Dus ik ben al op 2/3!! Waaaahhh het gaat veel te snel!

  Och meid, alles al af? Hahahah nee hoor, ik ben een last-minute-miepje! Wel met van alles en nog wat bezig, maar nog niks echt af...

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hey zeg zeg. Hier worden geen geheimen verklapt door Joel hoor! Echt niet. Tss.

  Maar ik wil best ruilen. Dan hoor jij een geheimpje van mij, en ik eentje van jou. Deal?

  *tss, die Joel. Wil ze zomaar ons geheim op het www knallen. moet niet gekker worden*

  BeantwoordenVerwijderen
 17. @ KK: wij moeten dringend mailen! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Oh ja? Ben je nieuwsgierig? Je mag mij altijd mailen hoor! :-D

  BeantwoordenVerwijderen