vrijdag 26 maart 2010

28 weken - 10e echo

Ja hoor, komt er weer eentje! Zo'n walgelijk buik/echo-logje.

Zo ziet mijn buik er heden ten dage uit:* buikomtrek 99 cm
* borstomtrek 95 cm (ze zijn gekrompen sinds vorige keer!!)
* + 12.5 kg


En dit is het mooie jongetje/meisje wat erin zit:Ons Jefke, zoals wij hem liefkozend en lekker Belgs noemen, doet het heel goed. Hij groeit als kool (nu 1.2 kg) en zit helemaal op de middencurve. Alleen zijn gewicht is wat aan de hoge kant. Hij weegt wel 50 gram (!) teveel. Ikzelf was ook een halve kilo teveel aangekomen. Misschien toch maar wat minder gaan snoepen. Of niet.

De gyn vond het "helemaal de papa" op de 3D echo, waar wij om moesten lachen, maar het was dus geen grapje. Kun je dat echt al zien op een 3D-echo? Ik zou het natuurlijk wel super vinden als het een evenbeeld van zijn vader zou zijn!!

En ik begon dus net een beetje trots te worden op mijn buik hè, na maanden een boehoe-ik-voel-me-moddervet-gevoel te hebben gehad, omdat ik nu echt wel een leuk tonnetje heb en weer terug meer in proportie ben. En ik voelde me helemààl mooi toen er van de week een jongeman stopte op straat, zijn raampje opendraaide, en zei "u bent een prachtige vrouw. Echt waar" en weer verder reed.
Tot.....ik de reactie van Mariëlle in mijn reactiebox las: "Hey Sasquatch! (zoek maar op ;o) )". And so I did. En wat blijkt? Mariëlle vindt me een:Dat weet ik dan ook weer. Ik ben niet alleen een walvis met olifantenpootjes, maar ik lijk ook nog op een behaarde aap.
I'm turning into a beast! Gelukkig zit er een Beauty in mijn buik, dat compenseert wat.....

13 opmerkingen:

 1. Whahahahahaha, nee lieve schat. Sasquatch sloeg alleen maar op je voeten. Ik neem tenminste aan dat je 'alleen' maar je oksels, benen en bikinilijn hoeft te scheren.
  Maar je buikje ziet er schitterend uit! *Jaloers*
  En ode aan de jongen die jouw dat mooie compliment gaf. Geweldig om te horen!
  En Jefke ziet er vertederend uit. En de eerste uren na zijn geboorte zal het sprekend papa zijn. Daar hoef je niet aan te twijfelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. na haar geboorte bedoel ik. Jefke zette me even op het verkeerde been.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie buik! EN leuk jurkje? Merk en winkel aub, want ik kan NIKS vinden.

  En deze zwangerschap herken ik dat gevoel van ik ben lelijk en dik helemaal. Manman, ik voel me gewoon een dik wijf man, niet meer leuk.

  Wij hadden de vorige keer wegens omstandigheden heel veel echo's. En toen bleek T. wat kromme benen te hebben (logisch, want anders past zo'n baby helemaal niet zo opgevouwen in je buik) en toen zei de echoscopiste een keer: o, maar dat heeft ie van papa.

  Papa is nog steeds in shock.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Sprekend Edje, echt! En ik kan het weten. Ik bedoel dus de Sasquatch, niet Jefke! Jefke lijkt écht op daddy.

  Wat is er plotsklaps met je boezem gebeurd?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie buik. D'r zit echt wat in :-).

  En waarom ligt Jefke wel goed op echo's en onze PietjePuk niet? Kun je niet een beetje van jouw goeie foto's onze kant opsturen?
  Alles wat wij tot nu toe zagen was een deel van het gezichtje. En daaruit bleek al wel dat hij/zij mijn neus heeft. En waarschijnlijk sprekend lijkt op zijn/haar grote zus. En zij is al een beauty.

  @ Joeltje: echt, ga eens kijken bij It's Time. Hebben diverse filialen (niet veel), en ik ben er bijzonder goed geslaagd. Eindelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooie buik! En prachtig kindje :)
  En nu heel de tijd in de hij vorm praten he!
  Of doe je dat expres?

  Ben benieuwd of hij echt lijkt (op de echo-foto) als ie dr uit is gekomen ;) Even een voor en na foto naast elkaar plakken als ie is geboren! Tja en of ie op de paps of mams lijkt... ik kan me nog een foto van een houthakker herrineren...

  Liefs Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een prachtig buikje heb je!! Echt mooi hoor. En ook een leuk jurkje? Kan ik dat als niet zwangere ook aan?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @ Mariëlle: Nou gelukkig maar. Dan kan ik stoppen met huilen...;-)

  @ Joeltje: is een jurkje van Queen Mum. Of wàs een jurkje want ik heb het 15cm afgekort. Jurkjes kunnen echt niet meer met mijn vochtbenen, dus doe ik er een broek onder. Queen Mum is heel leuk, maar ik heb ook veel van Mamalicious en Fragile. Zijn ook superleuke merken! Niet heel goedkoop, maar we moeten er toch leuk uit blijven zien niewaar? Denk dat je eens naar Anvers moet komen om te shoppen!

  Zijn zijn kromme beentjes intussen bijgedraaid? ;-)

  @ Annejet: en bedankt :-(
  Tsja, boezem was even op uitstap denk ik. Maar ik heb nog meer dan genoeg over hoor!

  @ KK: dus je kunt dat ècht al zien op zo'n 3D? Onvoorstelbaar. Ik zie dat dus helemaal niet hè, dat hij/zij op Husby lijkt.

  @ Sandra: ik doe dat expres :-) Maar had ik me al voorgenomen voordat we het geslacht wisten hoor! Dus het kan nog steeds alle kanten uit!

  Hahaha mijn houthakker ja. Het lekkere stuk!

  @ Myrthe: tuurlijk kun je dat als niet-zwangere ook aan! Ik heb, tot mijn benen giga-vormen aannamen, ook nog gewone jurkjes gedragen hoor! Dit is wel een echt zwangerschapsjurkje, maar kan met een platte buik ook heel leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Help! Mijn buikje ziet er al hetzelfde uit en meet even groot (jaja, even de lintmeter uit gehaald, te nieuwsgierig)en ik ben nog maar 18 weken ver. Iedereen zegt dat het wel meevalt voor een tweeling, maar waar gaat dat heen? Help! Ik word een echte walrus en jij ziet er gewoon goed uit... Ik blijf wel op mijn gewicht hangen, slechts 1,5 kg bij tot nu toe (tov mijn startgewicht hé, want eerst is er wel een 3,5 kg af gegaan), maar dat was ook zo bij jou in het begin, niet?

  Knap dat je je kleine jefke zo goed ziet op echo, zo lief! Grappig ook dat ze zien op wie hij/zij lijkt, dat had ik nooit gedacht. Nu is het wel zo dat ze vlak na de geboorte meestal goed op papa lijken omdat hij dan tenminste inziet dat hij écht de vader is (straf hé dat onze mannen dat nodig hebben ter bevestiging...)

  Als je zin hebt in nog wat nieuwe zwangerschapskleren: Fragile doet stockverkoop van de kleren (niet van stof) morgen, overmorgen en vrijdag in Antwerpen (collectie zomer 2009)! Absoluut de moeite! Ben er al vaker geweest, maar heb volgens mijn ventje nu wel genoeg kleren... (ik draag Fragile ook buiten de zwangerschap, vind hun stoffen gewoon zalig en hun kleren origineel.Ik teken dan soms een patroontje over om in een ander stofje nog eens hun tuniekje of kleedje te hebben...) Waar gaat het door: Van Diepenbeeckstraat 10K - Antwerpen, 10-18u, enkel cash betalen. Doen hoor als je kan! (om 10u morgen ochtend is het wel aanschuiven weet ik uit ervaring...)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. @ Liesje: nou bij mij is mijn buik dan misschien kleiner, maar ik ben wel al vééééél meer aangekomen hoor! En nee, ik ging meteen de hoogte in, niet eerst een paar kilo afgevallen ;-)

  Ik stuurde gisteren de 3D-fotookes door naar mijn man zijn secretaresse en zij vond dus (zonder dat ik er iets over gezegd had!!) OOK dat hij/zij op zijn/haar vader lijkt! Frappant hè dat ze dat zien? Ik zie dat absoluut niet hoor!

  Zin in nieuwe kleren heb ik altijd maar ik heb echt wel genoeg nu. Heb echt superveel en ik vind het zonde om nu nog dingen te gaan kopen voor die 2.5 maand...maar bedankt voor de tip!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik vind je buikje mooi! Ik zie er meer uit alsof ik een basketbal heb ingeslikt. Ook mooi, maar net iets anders zeg maar.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Oh en ahhhhh :-)
  Ook de sKlingers btw!

  Heej, ik heb nog een rieten hangwieg als je wilt?
  Foto's/filmpjes beschikbaar :-)

  Kus!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. @ Cisca: dus het wordt een basketballer bij jou? Leuke sport!

  @ Naat: had je al eens gezegd van die hangwieg ja, maar ik mag niet in het (betonnen) plafond boren van Husby ;-) Maar thanks anyway!

  BeantwoordenVerwijderen