zondag 4 april 2010

Is er meer tussen hemel en aarde?

Ik heb het een beetje rustigjes aan gedaan deze week. En dus ook logswise. Dat kwam doordat we vorige week zaterdag onze 2 neefjes te logeren hadden en heel de dag druk druk druk met ze geweest zijn en zondag bij vrienden gingen klussen in hun nieuw gebouwd huis. Op zich heb ik me helemaal niet uit de naad gewerkt ofzo en heb wat deurpostenafplakwerk en broodjessmeergedoe gedaan en alleen op het laatst heb ik 2 muren geverfd, maar blijkbaar was zelfs dat al iets teveel van het goede, want ik heb er tot gisteren bijna constant harde buiken van gehad. En daar schrok ik toch wel een beetje van. En zo is het dan eindelijk tot Edje doorgedrongen dat ze het misschien toch wel wat rustiger aan moet doen, want dat ze inmiddels best wel een beetje veel zwanger is.

Dus deze week heb ik naast werken, niet veel anders gedaan dan slaapjes wanneer ik daar zin in had, boekjes lezen, uitgebreid ontbijten, 2x uit eten gaan, een wandelingetje met een koffietje halverwege, onze geboortelijst gaan kiezen (Dat is zo geweldig aan België! Iedereen koopt van je lijst wat JIJ mooi vindt en niet wat ze zelf mooi (en jij verschrikkelijk lillik) vinden) en meer van dat soort easy-does-it gedoe. En nu ben ik weer helemaal mijn heppie de peppie zelf!

Vandaag wil ik het eens met u hebben over voorspellende gaven.
Want weet u wat ik van de week tegenkwam? Een zelfgemaakt schilderij.

In mei 2009 deed ik -een beetje in een dip na jaren van IVF-shit en teleurstellingen- met mijn moeder en zusje een workshop 'schilderen met materiaal op doek'. Na die middag nam je je zelfgemaakte schilderij mee naar huis. Wij waren de enige 3 in de les en de schilderjuf vroeg bij binnenkomst of we wel of niet wilden chanten voor we begonnen. "Uhm...chanten....hmmm...nou doe maar niet". Al dat zweverig gezeik was niet echt aan ons besteedt. Zelf was ze wel behoorlijk zweverig trouwens.

We moesten de kleur kiezen waarin we ons die dag voelden (huh?) om mee te schilderen. "Sluit je ogen en voèl de kleur van je gemoed". Uhm. Ja. Maar ik voèl helemaal geen kleur! Toch kwam heel duidelijk de kleur paars voor mijn ogen cq. in mijn gedachten toen ik mijn ogen sloot. Was dat omdat ik paars gewoon een hele mooie kleur vind, of was dat echt de kleur van mijn gemoed die dag? Dunno...

Nadat we onze materialen gekozen hadden, begonnen we te knutselen op ons doek. Ik had echt geen idee wat ik moest maken en begon in het wilde weg papieren zakdoekjes-in-propjes te plakken. Ik hou van abstracte schilderijen en wilde niet echt iets maken met een bepaalde vooropgestelde vorm of betekenis. Na het geplak en geknip werd er geverfd en dit is het uiteindelijke resultaat:Gewoon een schilderij. Zonder betekenis. We hingen onze schilderijtjes aan de muur zodat we er van een afstandje naar konden kijken en mijn zus zei: "weet je waar jouw schilderij op lijkt? Op een foetus!". De juf kwam weer binnenlopen, bekeek mijn schilderij en zei: "dat lijkt wel een embryo!". En inderdaad, ik zag het ook! Het was helemaal niet mijn bedoeling geweest, maar onbewust had ik dit gemaakt.

Na afloop van het schilderfestijn wilde ze nog iets met kaarten doen. Geen Tarotkaarten maar een ander soort voorspellende kaarten. Het enige wat ik me nog herinner van wat ze zei, is dat ik zwanger zou worden. Dat was ook het enige wat ik wilde weten trouwens. Het was ook de reden dat mijn onderbewuste dat schilderij had gemaakt, zei ze. Hoewel ik dolgraag wilde geloven dat haar voorspelling uit ging komen, was ik sceptisch. Ik was namelijk al bij veel glazenbollenkijkers geweest en ze zeiden allemaal dat ik een kind ging krijgen. 2 zelfs. En dat dat in november ging gebeuren. Of in maart. Of volgende maand. Maar telkens kwam er niets van uit.

In december 2008 was ik ook bij een Tarotkaartenmevrouw geweest. Op aanraden van een IVF-vriendinnetje bij wie haar voorspelling al 2x uitgekomen was. Als je IVF doet, zoek je steeds bevestiging dat het 'ooit' een keer gaat lukken. Als je maar weet dat je dan-en-dan zwanger wordt, dan hou je het beter vol. En ook al geloof je maar de helft van wat ze zeggen, toch hou je je vast aan hun voorspelling van een zwangerschap. Want dat wil je uiteindelijk zo graag.
Ik ging dus naar deze vrouw en moest 30 kaarten (geloof ik) trekken en in die volgorde op tafel leggen. Ze draaide ze één voor één om en al heel snel zei ze "en er komt ook een zwangerschap aan. Over 6 tot 8 maanden".

Er kwam nog van alles en nog wat waarmee ik u niet ga vervelen, en aan het eind vroeg ze of ik nog kaarten wilde trekken voor andere mensen. "Voor mijn moeder en mijn 2 zussen graag" zei ik. Bij mijn moeder zei ze dat ze ons na haar verhuis (die nu over 2 maanden is!) versteld zou laten staan door een bepaalde cursus te gaan volgen. "Bijvoorbeeld een computercursus". Nou heeft mijn moesje heel veel hobbies en doet ze ook geregeld een cursus, maar MIJN moeder en computers? HAHAHHAHAHAHAAAA.
Bij mijn oudste zus vroeg ze of zij ook bezig waren met een huis zoeken/kopen ofzoiets (zoals wij) want ze zag een notaris en papierwerk enzo. Ook dat kon ik niet thuisbrengen.

Diezelfde avond ging ik naar mijn moeder en vertelde het hele verhaal. En wat zei ze? "Maar ik ga een computercursus doen hoor, als ik in mijn nieuwe huis woon!!!". En toen ik over mijn zus en die notaris vertelde, zei ze: "Nou, K. wou jou vanavond bellen want ze gaan volgende week naar de notaris om een voogd voor L & S aan te wijzen, en ze willen jou vragen".

9 maanden na dat gesprek werd ik zwanger. Ik ben intussen voogd over mijn 2 neefjes en mijn moeder gaat een computercursus doen.

Heeft u ook weleens een uitgekomen voorspelling gehad? Of gelooft u in voorspellende gaven? Is er meer tussen hemel en aarde? What ya think?

15 opmerkingen:

 1. Uitgekomen voorspellungen: ja hoor, is hier ook gebeurd. Geloven dat dat meant to be was? No way. Al die toestanden met glazen bollen, kaarten, Char, acupunctuur, handlezen, zijn gebaseerd op een ding: goed kunnen kijken en luisteren naar klanten.

  Makkelijk om te voorspellen dat mensen die zelf zeggen zwanger te willen worden een kind zullen gaan krijgen: 90 procent van mensen met een kinderwens raakt binnen afzienbare tijd zwanger, met of zonder ivf. Dat hun zussen in dezelfde leeftijd in diezelfde periode een keer bij de notaris zitten ligt ook voor de hand: welke ongeveer dertiger verandert nou niet van baan, huis of gezinssituatie?

  Ik word er altijd een beetje moe van, van (bij)geloof. Maar die geboortelijst: yay! Dat lijkt me heerlijk uitzoeken. Ik voorspel dat je zomaar een hoop dingen krijgt die je mooi vindt. Alsof mensen het *wisten* ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hmmm, ik denk dat je wel een vermoeden hebt wat ik zal antwoorden. Ja, ik geloof dat er meer is tussen hemel en aarde.
  Maar ik geloof ook dat er erg veel charlatans zijn die misbruik maken van mensen. Die ene goeie vinden valt dus niet mee. Zo te lezen ben jij er wel 2 tegen gekomen.
  Ook ik heb vaak de neiging naar een e.o.a. voorspeller te gaan. Maar ik durf niet.
  A: omdat ik bang ben een bedrieger voor me te hebben en
  B: bang voor het antwoord. Nu houd ik toch nog steeds een beetje hoop. Wat als ze zeggen dat het bij 1 blijft?
  Maar hoe dan ook, ik geloof dat er meer is tussen hemel en aarde, ik geloof ook dat je redelijk veel naar je hand kan zetten door affirmatie. Maar een mens moet ook reeel zijn. Dingen zijn soms zoals ze zijn en dan zullen we dat gewoon moeten accepteren. Niet alles wat je wil kan je hebben.
  Anders had ik al lang een mooi huis met veel ramen op een geweldig groot stuk grond met kruidentuin en waar ik geniet van 3 kinderen die daar heerlijk ravotten en vies worden.
  Gelukkig hebben we altijd nog onze dromen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. PS: ik ben trouwens blij dat je het rustig aan hebt gedaan en je nu weer beter voelt. Keep up the good work!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh, weet je waar het op lijkt. Op de tekeningen die de gyn elke keer maakt over de ligging van de baby. Tenminste, mijn gyn maakt die steeds in mijn boekje. Ga er dan vanuit dat die van jou dat ook doet, haha.
  Heb je je trouwens al ingeschreven bij het ziekenhuis? Kan ik aanraden, scheelt veel gedoe als je met weeën binnenkomt. Vanaf 6 maanden kun je al een voorinschrijving doen, als je dan binnenkomt kun je zo doorracen en hoeft man ook niet nog van alles in te vullen!

  Lijstje gaan wij na de paasvakantie leggen, kan niet wachten! Al zal hij nu wel veel kleiner zijn, aangezien we al heel veel hebben van Olief natuurlijk! Waar heb jij hem gelegd? Ik denk dat wij hem weer bij prinses ODE gaan leggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind dat soort dingen wel interessant.
  Ik heb een vrij aantal keren met een pendeltje boven m'n zwangere buik gewiebeld. Ik was er heilig van overtuigd dat kindje toch echt van het vrouwelijk geslacht zou worden. Maar m'n pendeltje beweerde elke keer opnieuw dat het toch een ventje zou worden.
  Inmiddels heb ik een leuke vent van dik 6,5. Was het toch m'n pendeltje die gelijk had...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Tja. What to say. Ik voel zelf wel vaker dingen aan, zo ook nu. Daarom hier ook geen schok toen we donderdag zo´n slecht nieuws kregen, het àllereerste wat ik nl. zei was "dat wist ik al".
  Maar of dat gewoon op angst gebaseerde intuïtie was, dat weet ik ook weet niet.
  Ik had nl. ook een vader die zich de laatste jaren van zijn leven uitgaf als paranormaal genezer, psychoparnormaal therapeut (ik wist niet eens dat 't bestond?!) én tarotkaarten legger. Mensen betaalden hem daar grof geld voor. Als je dan wist dat mijn vader al jaren een zware alcoholist was, die jarenlang mij, mijn zussen en mijn broertje heeft mishandeld, tja, dan kijk je nu wel anders naar mensen die zich hiervoor uitgeven. En dan te bedenken: hij schreef zelfs een boek en is op internet te vinden als een heel gevoelsachtig tiep. Hoe krom??!!!

  Maar ja, ook ik ging naar een medium toen mijn moeder overleed en die voorspelde mij ook een zwangerschap. Een maand later was ik toen zwanger van T.
  Dus ja, toch geloof ik wel. Maar door de kennis over mijn vader, ben ik ERRUG sceptisch.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @ Vita: ik wàs het volledig met je eens. Vroeger. Ook al wist ik dat het een zootje oplichters bij elkaar was, toch ging ik weleens naar zo iemand. Maar ik kwam er altijd teleurgesteld van terug. Die schildermiep haar verhaal geloof ik nog steeds niet echt hoor (al vind ik het nog steeds wel frappant wàt ik geschilderd heb) en zij heeft ook niet echt veel verteld. Maar die december-2008-mevrouw heeft gewoon ècht dingen verteld die uitgekomen zijn en die ze niet gegokt kan hebben. Bovendien had ik haar he-le-maal niets verteld hè. Ik had zelfs mijn verlovings- en trouwring afgedaan. Ze wist ook niets van onze kinderwens. Ze heeft ook gezegd dat het voorlopig bij 1 kind ging blijven (terwijl de doorsnee family toch 2 kinderen heeft) en ook het geslacht heeft ze goed gezegd. En haar geloof ik wel. Ook omdat ze heel erg weinig vroeg voor haar "consult" dus voor het geld deed ze het ook niet.
  Anyway. Ieder zijn mening...

  @ Mariëlle: er zijn zeker veel charlatans bij. De meeste. En je moet er zeker voor opletten dat je niet gaat leven naar het verhaal wat ze vertellen...

  @ Astrid: mijn gyn kan niet tekenen denk ik want ik heb nog nooit een tekening gehad! ;-)
  Ik ga me woensdag inschrijven ih zkh. Mijn gyn zei dat dat pas bij 30wkn moest. Neem jij een 1-pk? Ik wel.

  Onze lijst ligt bij Baby 2000. We hadden hem liever bij Ki.ds on the Do.cks gelegd, maar zij zetten de lijst niet op een website om van te bestellen. En met al onze familie-en-vrienden-van-ver-weg wilden we dat persé. Princes ODE is geweldig hè? Hmmm wordt het dan weer een meisje? Think so....

  @ Lottebees: daar geloof ik dan weer niks van, van pendels! Een vriend die niet weet wat het wordt bij ons, deed dat laatst bij mij. 2x achter elkaar hetzelfde geslacht. Maar wel 2x het verkeerde!

  @ Joel: echt joh, was het geen schok donderdag? Voelde je dan dat er iets fout zat?

  Zoals gezegd, ben ik er idd echt wel van overtuigd dat er meer neppers dan goeien tussen zitten hoor. En ik blijf ook altijd sceptisch. Maar nu kon ik toch niet anders dan haar geloven, omdat er tèveel uitgekomen is!
  En hoe meer € ze vragen, hoe minder ik ze geloof, want dan doen ze het enkel voor het geld.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Klinkt wel heeel tof! Heb je het adres van die mevrouw? Ben nou ook wel heel nieuwschierig of ze mij ook zulk leuk nieuws kan vertellen...

  Lief Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 9. @ Sandra: ik heb dat telnr niet meer maar ik heb smsje naar die vriendin die haar kent gestuurd ok? Zodra ik het heb, mail ik je!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Is goed! Thanks alvast :)

  Liefs Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 11. 1p uiteraard. De luxekamer!! En dan maar hopen dat ie vrij is! Vorige keer gelukkig wel en het was echt ZO SUPER. En ik vergeet soms even dat jij iets later bent uitgerekend. Ik ben natuurlijk al 30 weken.

  Zetten ze bij kids odd niet online? Wist ik niet? Maar eerlijk gezegd vind ik dat een beetje een rare winkel. Soms word ik er heel goed geholpen, maar sommige personeelsleden zijn echt bijzonder arrogant. Heb altijd het gevoel dat ze je een beetje scannen op je inkomen ofzo. Maargoed, ze hebben wel weer heel veel mooie spullen dus kom er toch regelmatig even binnen...

  BeantwoordenVerwijderen
 12. @ Sandra: you're welcome. Nog niks gehoord trouwens. Zal eens aan haar oren gaan trekken straks.

  @ Astrid: ja die zijn mooi hè die luxekamers. Wil ik ook. Hoeveel zijn er daarvan trouwens?

  Ik vind Kids ODD wel geweldig. Maar ben ook altijd vriendelijk geholpen. Die paar keer dat ik er was dan, want buiten een paar dingetjes nu voor onszelf en een paar kadootjes ben ik er nog niet vaak geweest. Maar that will change!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Dankzij het verhaal van de waarzegster ken ik het geslacht van jullie beebje nu ook :-))))))

  Knuf shattie, xxxxxxx

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik zou dus twee kinderen krijgen. Hm. Op latere leeftijd, dat dan weer wel, dus wie weet. En hoewel ik het niet echt geloof zit het wel steeds in mijn achterhoofd als ik denk aan hoeveel embryo's ik terug wil laten plaatsen.
  Ook werd ik een keer aangesproken door een man die me zei dat ik beter goedkope gymschoenen kon gaan kopen in plaats van dure omdat ik het sporten toch niet vol zou houden. Dat was best toevallig, want ik ging inderdaad net de stad in om gymschoenen te kopen. Wat hij, mijns inziens, niet kon weten. Ook niet als hij heel goed keek.
  Maar wat ik nog wel het raarste vind is dat jij op "schilderen met materiaal op doek" bent geweest. En dat ik er, als enige wellicht, geen embryo in zie.. Maar dat zal de ervaring wel wezen he?

  Liefs en vanaf nu heerlijk relax doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. @ Kiki: oei. Heb ik het waarzegsterverhaal dan al eens aan jou verteld?

  @ Louise: Hey, you're back!
  Het kan nog uitkomen meis! Hebben ze gezegd dat het er 2 tegelijk zouden zijn dan?

  Haha das wel heel toevallig van die gymschoenmeneer! Heb je verder niks gevraagd dan? Misschien zie je er gewoon goedkoop uit? ;-)

  En jij ziet geen embryo? Misschien is het ook wel wishful thinking geweest van mij hoor. Nee das niet waar, want mijn zus en de juf zeiden het ook. Dan ligt het dus toch aan jouw ogen....

  Zeg, wanneer ga je nog eens loggen? Over 15/04 bijvoorbeeld?

  BeantwoordenVerwijderen