vrijdag 30 april 2010

Babytalk, geklus en geklaag

En wat is er, behalve gigantische lichaamsdelen en andere lichaamsdelen die gewoon helemaal foetsie zijn, verder nog allemaal te melden vanuit Huize Ettepet?
Een heleboel !

Babytalk is al wat de klok slaat nowadays. Dus leest u dat liever niet, haak dan hier af, want het wordt een laaaange log. Doei!

We worden een beetje zenuwachtig (of ik alleen eigenlijk. Meneer Ettepet blijft de zennigheid zelve). Ik ben niet zenuwachtig voor de bevalling zelf, want het is erin gekomen en op de één of andere (pijnloze, kan dat?) manier zal het er ook wel weer uitkomen. Maar zenuwachtig of alles wel goed zal gaan tijdens de bevalling. Er zijn al hele doomscenario’s de revue gepasseerd in mijn hoofd, maar die gedachten stop ik meteen weer weg. Niet aan denken. Ook denk ik vaak ‘zal ik het wel kunnen?’ en ‘zal ik een goede moeder zijn?’.

Maar de nieuwsgierigheid is het grootst. Hoe ziet hij/zij eruit? Lijkt hij inderdaad op zijn vader, zoals de gyn zei (jajaja!!!) ? Wat voor karaktertje wordt het? Hoe zal het straks zijn met een kindje erbij? Hoe gaan de jongens reageren op hun broertje/zusje? Zij worden trouwens ook héél nieuwsgierig. Ze vragen honderduit over de baby, de kleuren voor het kamertje, de naam en vooral: welke kleur muisjes we op de beschuitjes gaan doen. Want ook zij weten het geslacht niet. Onze baby gaat dan wel in België geboren worden, maar ik ga mijn roots natuurlijk niet verloochenen. Dus beschuit met muisjes moeten er zijn! Over de nationaliteit die hij gaat krijgen, worden we het dan weer niet eens. Hij krijgt al de achternaam van zijn vader, dus vind ik dat hij mijn nationaliteit mag krijgen, maar daar is meneer Ettepet het gek genoeg niet mee eens. Zelfs de 2 nationaliteiten is een no-go.

Vorige week woensdag hebben we de 32 weken echo gehad en alles was weer perfect. Ik ga straks het perfectste beebje ooit baren! Wat wil je ook, met zulke ouders. Daar moet een superbaby uit ontstaan! Dat zeg ik! Er zijn wel fotootjes van, maar heel onduidelijk. Ons beebke lag met zijn hoofdje frontaal in de lens te kijken en je kunt er eigenlijk niet veel van maken.

Onze prins/prinses is wel wat aan de zware kant met zijn 2 kg en 13 gram, maar dat kwam door zijn lange beentjes zei de gyn. Hopelijk gaat dat gewicht niet meer al te stijl omhoog in de resterende 7 weken, want ik wil bij voorkeur geen 10-ponder uit moeten poepen straks. Hij ligt al sinds 5 weken met zijn hoofdje naar beneden en trappelt er soms lekker op los. Maar eigenlijk is het een rustig kindje volgens mij (al heb ik geen vergelijkingsmateriaal), want overdag voel ik ‘m bijna nooit en ’s avonds laat hij een beetje gekronkel voelen, maar er zijn nog geen drastische buikverplaatsende movements waargenomen tot nu toe. Als de papa zijn handen op mijn buik legt, stopt hij trouwens bijna altijd met trappelen. Poor dad.

Speciaal voor de koningin heb ik vandaag het enige oranje-achtige (yeah yeah I know, het is eigenlijk helemaal geen oranje) aangetrokken waar ik nog enigszins inpas en een buikfotooke laten maken door mijn ega. Ik weet dat u zulk soort foto’s niet te versmaden vindt:Verder ga ik trouw elke week naar de zwangerschapsyoga en Husby is ook al 1x meegeweest. Gelukkig voor hem moet hij in totaal maar 2x mee. Iets minder trouw ga ik naar het zwangerschapszwemmen. Wat ik overigens wel heel erg leuk vind, maar met mijn ontplofte lijf vind ik dat eigenlijk geen porem meer. Hopelijk volgende week weer wel, na een sauna’tje en een lymfedrainage…

Nu slijt ik een gedeelte van mijn avonden zo:Met de pootjes omhoog tegen de muur. Moet van de yogajuf. Eigenlijk moet ik overdag ook elk uur 5 minuten met de beentjes omhoog, maar ik zie me al bezig op mijn werk. Dat doen we dus niet. En na een kwartiertje 's avonds heb ik het ook echt wel gehad hoor...maar het verlicht wel iets.


*klaagmodus aan*
Behalve dikke pootjes en een dik lijf, heb ik ook last van brandend maagzuur. Het is even weggeweest, maar kwam vanmiddag in vol ornaat weer fijn bij me terug.
Slapen doen we met de beentjes een heel stuk omhoog en door die houding draai ik blijkbaar in mijn slaap op m’n rug. En word ik wakker van mijn eigen gesnurk. Ik had dus net hèt middeltje tegen Husbygesnurk gevonden hè, maar tegen mijn eigen bomengezaag is niks te beginnen. En natuurlijk moet ik nog steeds minstens 6x per nacht 3 drupjes per keer plassen. En mijn rug doet pijn. En ik heb een dubbele kin. En had ik al gezegd dat ik dik ben? En mijn ringen en horloge passen niet meer. En ik kan alleen nog slippers aan. En ik heb nog maar 3 broeken die leuk staan. En mijn rokjes en jurkjes kan ik net zo goed doormidden knippen want met die dikke boomstammen eronder kan dat ècht niet meer. En en en....

Maar ik heb wel een lekkere vent. Dus.
*klaagmodus uit*


Om even vooruit te lopen op de feiten, zijn er een aantal gelieve-niet-op-deze-dag-te-bevallen data, die dus vermeden moeten worden. Of ik poep hem er effe voor deze data uit, of ik moet het maar even ophouden: 6 juni. Dan is mijn vader overleden. En 9 juni is hij begraven. Lijkt me niet dè dag om feest te gaan vieren. De 2e naam van ons beebje wordt trouwens een op zijn naam gebaseerde naam. Husby wou geen 2e en 3e namen, en voor mij hoeven doopnamen ook niet persé, maar ik vind het wel leuk om hem/haar naar mijn vader te vernoemen. Is hij er toch een beetje bij. Ook 10 juni moet vermeden worden. Dan is stiefzoon B. jarig. Mijn eigen zus is een dag vóór mij jarig, en zelfs dat was nooit echt leuk vroeger, dus de 10e moeten we ook zien te skippen. En eigenlijk kan ik van 10 tot en met 19 juni ook niet bevallen, want dan is de hele schoonfamilie in Italië op een bruiloft (waar wij eigenlijk ook bij hoorden te zijn. Maar we gaan dus niet. Mocht u zich dat afvragen).
Dus. Het wordt niet gemakkelijk. Wat ik dan weer wel een superdatum zou vinden, is 21 juni. Begin van de zomer en bovendien mijn vaders verjaardag.
Ja! Laten we het op de 21ste houden!

Ook mijn things-to-do-lijstje is gestaag aan het krimpen:

Het kamertje wordt dit weekend helemaal geschilderd. Afgelopen week zijn de klussers druk bezig geweest om de gipsplaten te bezetten en de deur erin te zetten. Het raam komt volgende week. Maar wij kunnen wel al verven. Starting tonight. Morgen en overmorgen de 2e en 3e laag. De meubeltjes zijn ook al geleverd dus maandag is alles af. En dan kan ik met de aankleding beginnen, joepie!!

Oh, en ziet u daar de lekkere behind van mijn klussende Manlief?

En nee, ik weet niet hoe het komt dat er allemaal witte vlekken op de foto staan...
Ik had ook geen zin om een nieuwe te maken. Dus u zult het ermee moeten doen.

Het geboortekaartje. Dat is een medeblogster in elkaar aan het knutselen as we speak . Ik hoop en verwacht dat het een superkaartje gaat worden! U krijgt het na de bevalling weleens te zien.

De geboortesuikertjes: sjek! Vorige week in elkaar gepriegeld door vriendin G. en mezelf. Ik had heel per ongeluk het geslacht verraden tegen haar, en als tegenprestatie moest zij mij helpen met de geboortesuikerdoosjes en –zakjes. Das het voordeel van een “gemengd” huwelijk, wij doen alle tradities van de 2 landen. Dus we drinken op z’n Belgs champagne met iedereen die in het ziekenhuis op bezoek komt (in België heb je zelfs een heuse koelkast op je kamer!), we eten op z’n Hollands beschuit met blauwe of roze muisjes en we geven, zoals het een goeie Belg betaamt, geboortesuikertjes. En we krijgen hééééle grote cadeaus van Belgse familie en vrienden. Want de Belgen doen niet moeilijk over een Euri meer of minder. Cadeaus van een paar 100 € zijn heel normaal. Yay!

De geboortelijst is gelegd (ook zo’n héérlijk Belgisch gebruik!) en gewijzigd en aangevuld en opnieuw gewijzigd en nu is hij helemaal klaar.

Kleertjes: in overvloed. Ik moet mezelf nu echt inhouden om niets meer te kopen, want voor hetzelfde geld is meneer of mevrouw dus een fors uit de kluiten gewassen baby en kan ik alle schattige maatjes 56 weggooien…maar ik ben echt helemaal koopziek als het op babykleertjes aankomt…

Verder moet ik alleen nog een paar first necessities kopen en dan zijn we volgens mij helemaal klaar voor de GROTE dag!

Ik heb er zooooo'n zin in om mijn kleine mannetje/meisje in mijn armen te houden!

18 opmerkingen:

 1. Heerlijk, babytalk. Heb alles gelezen gewoon hoor.
  Tipje tegen maagzuur (hielp mij heel goed): antagel. In Nederland volgens mij alleen op recept te krijgen.
  Smaakt beetje goor, maar zoals gezegd, hielp bij mij wel.

  Enneh, ik duim mee voor de 21ste.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een groot kind is vaak IDD best een beetje jammer van al die hele lieve schattige kleertjes. Ik heb een aantal setjes maar weggeven, omdat ze kindlief vanaf dag 1 al niet paste.
  Maar ik hoop voor je dat je een zonnige bevalling krijgt, op de goede dag en zonder al te veel gedoe. Want dat is toch wel het prettigste he: gewoon ff half uurtje klieren ofzo en dan een kind (en in 1 keer een paar kilo lichter! beste dieet ooit)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jeetje wat ben jij mooi zwanger!!! Die benen lijken wel van iemand anders, haha. Die passen echt niet onder dat lichaam van je :)

  Die vlekken op de foto, ze zeggen wel eens dat dat goede geesten zijn, dan heb je dr wel een heeeeleboel in huis zeg!

  Met die bevalling zal het wel goed komen, in Belgie zijn ze niet zo moeilijk met het epiduraal dus wanneer je het wil krijgt je het gewoon, das hier toch wel iets anders...

  Sterkte met de laatste loodjes!
  Enne als je wil dat je beeb geboren word dan gewoon ff intiem zijn met manlief. In hetgene hij uitscheid zitten stoffen die ook in de gel zitten om je baarmoedermond te laten verweken als je bevalling opgewekt word. Heeft hier ook geholpen ;)

  Liefs Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ah, tis een schattig klein kiendje joh. Zei de mamma met een lyts popke in de buik dat nu al 2,8kg weegt en waarschijnlijk 4,2 gaat wegen bij de geboorte. Olief was ook al zo, en toch bijzonder schattig, al zeg ik het zelf..

  En die nationaliteiten, daar heeft man dus NIKS over te zeggen. En daar hoef je ook niks voor te regelen. Die krijgt hij/zij namelijk allebei, automatisch, bij de geboorte. Heb ik toen uitgezocht bij Olief, haha.

  En jij hebt dus zelfs al doopsuiker. AARRGGG. Ik lig zo ernstig achter op schema. Maargoed. Zoals man al zei... als lyts popke nu geboren wordt hebben we nog 15 dagen voor we de aangifte moeten doen om de naam te bedenken. Kuch.

  Maar het lijstje is hier ook gelegd, JOEHOE. Altijd weer een feestje.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. oh heerlijk babytalk...het lijkt nog zo kort geleden voor mijzelf maar in werkelijkheid is mijn jongste tevens laatste spruit alweer 9 mndjes... snik..t gaat veels te hard.. die tijd.Maar ik vind het altijd nog enorm leuk om mee te lezen/leven .... blijft geweldig! sterkte met de dikke pootjes (ps een soort van elastische kniekousen aandoen voor je opstaat helpt ook wel... t is geen gezicht oke maar het helpt wel, ze zijn wel te halen in nederland bij de zorgwinkels en ook online te bestellen)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh heerlijk, die babytalk! En met nog 7 weken te gaan mocht die babykamer ook wel eens worden gedaan hé ;-).

  Die buik is mooi! Niet té dik, gewoon mooi. Dat jij trouwens nog gewoon op de grond kunt liggen! Lukt mij alláng niet meer (njaa, dat opstaan hé, dat opstaan...).

  Kleertjes kopen is leuk! Vooral dat hele kleine spul. En je dan na een halfjaar afvragen of hij/zij dat werkelijk aangekund heeft. Dat baby zó snel groeit. Echt ongelofelijk.

  Ben benieuwd naar de namen van jullie kindje! Ik hoop ook op 21 juni; dan is het een zomerkindje, en hebben we alle seizoenen in huis. Wel leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het is een heerlijk log. Zwijmelend denk ik terug "aan mijn tijd". Het is zo herkenbaar.
  Kleetjes kopen. Zo herkenbaar. Hoewel ik geremd werd door het niet kennen van het geslacht. Dat beperkt op een gegeven moment.
  Wel knap trouwens zoals je het geheim weet te houden! Als ik het zou weten en ik zou besluiten het geheim te willen houden .... dan weet ik zeker dat ik dat uiteindelijk toch niet kan.
  Geniet maar gewoon met volle teugen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. O heerlijk man, babytalk. Ten eerste: Ettepet krijgt een jongen. Dat voel ík aan m'n water. Ten tweede: Ettepet is jaloersmakend mooi zwanger. Godverdeuri zeg, jij hebt nog gewoon een mooie kont en heupen, bij mij zijn ze nu al verdwenen. Hoewel: IK heb wel nog enkels. (niet dat je daar nou de aandacht mee trekt, maar alez).

  De tradities van beide landen combineren is wel te gek, maar licht even je NL familie in. Hier werd de familie H. namelijk helemaal pissed of toen nichtje S. beviel en er een kraamlijst op het kaartje stond. Ik vond het normaal want ik ken het gebruik (en ik wil het hier ook invoeren!!) maar die groene neten van de familie H. (schoonfamilie hè, mag je nog harder over zeiken als over je eigen familie) die vonden het onbeschoft. Stelletje weirdo's.

  Geboortesuikers..ik heb het bij T. niet gedaan maar ik wil het nu wel gaan doen. Gewoon leuk zeg maar. Kaartjes staan hier al op de kast, om te kiezen uit de voorbeeldkaartjes en namentechnisch lijken we er uit komen. Hoop ik.

  En 21 juni is een goeie datum zeg ik je. Mijn opa Lorenz was jarig die dag en T. heeft als tweede naam Lorenz. Als derde Bèr, die vind ik helemaal stoer, naar de opa van J.

  Ik blaat ik blaat babytalk.

  Fijn weekend!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. En wat zie ik op het eind? Dat ik gewoon als woordverificatie mijn eigen naam krijg? Ja, met één letter verschil, maar gewoon mijn eigen echte naam.

  Motniegekkerworde

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Oh heerlijk babytalk! Ik geniet met volle teugen met je mee! BTW ik weet nog dat je paps die dag jarig was, hoe gek is dat?
  Je ziet er geweldig uit (die kenkels neger ik gewoon)!! Soms mis ik dat samengevoel dat ik had toen ik zwanger was; zo ongelofelijk knus was dat. Jilleke was wel erg beweeglijk trouwens, dat arme kind had zo weinig plek dat ze zich wel moest afzetten tegen alle organen en ribben, ouch. Ze was helemaal scheef toen ze eruit kwam, met dubbelgeklapte voetjes. Assymetrisch zei de kinderarts, ahum.
  Je zou toch denken dat juist ik wel genoeg ruimte in mijn goddelijke lichaam had voor een net 6 pondertje????
  Maar goed, nu ga ik ook al aan de babyzwijmelkletserette.
  Vergeten zijn de kwaaltjes (nouja bijna dan).
  Kus!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik geniet lekker van je lange log! Wat zie je er goed uit (die enkels bekijk ik gewoon niet): je buikje ziet er prima uit! Heb je veel kleertjes maatje 56? Ik geen één, terwijl de kans er natuurlijk in zit dat ze er wel in kunnen, durf ik ze gewoon niet kopen. Nu ja, ik mag mij nog steeds laten gaan in het kopen van kleertjes voor mijn 2 grote spruiten. Mijn ventje gaat op het allerlaatste wel iets bijhalen, zo nodig. 21 juni is een prima datum hoor (de 11de ook, da's mijn verjaardag, maar ik snap best dat die niet prima past in jullie schema, dus de 21ste is prima): een kindje dat dat de zomer aankondigt! Geniet nog maar lekker verder van je heerlijke zwangerschap en het kamertje dat langzaam afgewerkt wordt!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Oh, nog effe over maatje 56. mijn meisje was 8 pond bij geboorte, is nu 5 weken, weegt 4630 en past nog steeds in maatje 56. Gaat dus nog best lang mee. Ik heb zelfs bij moeten kopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. even een hugje voor een mooi zwanger mutsje!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. @ Linda: thx voor de tip. Ik doe het nu met melk en dat helpt ook wel. Morgen even volle melk halen, want dat werkt nog beter dan halfvolle blijkbaar.

  @ Lottebees: ow ja, een half uurtje klieren en hup daar is onze Jefke Cherry Blossom, dat zou wel héél fijn zijn!

  @ Sandra: nou, zo voelt het ook, alsof ze niet van mij zijn ;-)
  Goede geesten zeg je? Zou leuk zijn!
  In ons zkh zijn ze dan weer niet zo scheutig met epidurale....we gaan het eerst maar eens zo proberen en als het echt niet meer gaat, krijg ik 'm wel hoor.
  Ok, ik hou je tip in m'n achterhoofd ;-)

  @ Astrid: gelukkig, die van jou weegt nog meer haha.
  Ow ben ik even blij met die nationaliteiten! En, dat gaat dus vanzelf? Hebben jullie kindjes dan ook de BE nationaliteit? Of de FR en de NL?
  En schiet eens op met die naam joh! Tis bijna zover! Sjakie? Jennifer? Kimberley?

  @ Sillie: ik wil geen elastische kousen...zolang de gyn niet zegt dat het moet, doe ik het niet. Bovendien: welke schoenen moet ik dan nog aan? Dan kunnen slippers ook niet meer!

  @ KK: Nog 7 weken, dan hebben we toch nog tijd zat?! ;-) Maar het kamertje is nu dus af en het is mooohoooi!!!
  Op de grond gaan liggen lukt mij ook niet meer zó gemakkelijk hoor. En overeind komen alleen als ik eerst op handen en knieën rol.
  Ok, doen we allebei de 21ste!

  @ Mariëlle: ik geniet echt met volle teugen ja!

  @ Joeltje: ten eerste: of een meisje. Ten tweede: dank je wel. Maareh, mooie kont en heupen? Whoehahahaha die had ik zelfs voor de zwangerschap niet. Dus.
  Ik weet het ja, dat de Nederlanders een geboortelijst onbeschoft vinden. Belachelijk! Wat is er nou fijner dan iets geven wat de ouders ècht mooi vinden? Ik begrijp dat niet. Ik verwacht me al een spuuglillike kleertjes uit NL....want ik ga mijn familie echt niet inlichten. Ze accepteren het maar gewoon. Bovendien zijn ze niet verplicht om iets vd lijst te kopen hè.
  Ik vind geboortesuikertjes ook een heel leuk gebruik. En in Zuid-NL doen ze het wel vaker hè? Mijn zus heeft het ook bij allebei gedaan.
  Ging Nicoleke jullie kaartje niet maken? Bij ons ook iemand uit jouw buurt trouwens!
  Ik hou gewoon mijn benen stijf op elkaar tot de 21ste!
  Leuk dat je T. naar de opa's vernoemd hebt!

  @ Joel again: en wat was die naam dan??? ;-)

  @ Naat: dat is wel heel gek ja! Zo lang geleden! Ik heb zelfs nooit geweten wanneer jouw ouders jarig zijn! Maar ik weet wel wanneer jij jarig bent hahaha.
  Asymmetrisch? Oei. En dat ze dat dan ook zo zeggen! Maar het is helemaal goed gekomen hè?!

  @ Liesje: maar jouw tweeling gaat zeker wel in 56 passen hè. Ze zullen wel wat kleiner zijn dan normaal. Ik heb de meeste kleertjes in maat 62, en een aantal in 56 en heel weinig in 50. En ik hou helemaal niet van die kruippakjes, dus het zijn meteen 'echte' kleertjes. Zwijmel zwijmel.

  @ Linda: owww dan kom ik nog wel even vooruit! Bijkopen klinkt me als muziek in de oren ;-)

  @ Annejet: en een dikke knuffel right back at ya! Gaat het met je meis? Ik bel je vd week.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Nou ik heb niet zoveel toe te voegen aan de babytalk, ik heb er geen ervaring mee, maar ik vind het wel erg leuk om te lezen! En ik ben het met voorgaande dames eens, je bent erg mooi zwanger!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Leuke log Edje!! En wat zie je er goed uit!! Knap dat je nog op je rug kunt liggen. Ik kon dat met 16 weken al niet meer. Dan werd ik dizzy door een ader die in de verdrukking kwam.

  Ik denk ook nog steeds dat je een jongetje krijgt, geboren op de verjaardag van je vader. Dat zou wel een super cadeau zijn. Mijn moeder is overleden en om toch nog iets van haar door te geven heeft één van mijn kinderen haar vaders naam als tweede naam gekregen. De anders heeft mijn vaders naam als tweede naam gekregen. En hun derde naam is de tweede naam van mijn vriend. Snap je het nog?;)

  Ik duim dat HIJ geboren wordt als je schoonfamilie er is. Dat is veeeeel leuker. Toen ik bevallen was waren mijn schoonouders in Ijsland, mijn zusje in Frankrijk en mijn vader had gordelroos en mocht niet komen. Mijn schoonouders en mijn zusje zijn toen terug gekomen, zo lief.

  Succes met de laatste loodjes. En ik wil foto's van de kinderkamer, NU!!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. @ Myrthe: thanks!
  Op mijn rug GAAN liggen gaat nog wel. Rechtkomen heel wat minder vlot ;-)
  Ik slaap blijkbaar ineens ook op mijn rug (deed ik vroeger nooit) en dan snurk ik keihard. Word er zelf wakker van zelfs. Maar heb geen last van knellende aders ofzo als ik zo lig.

  Dat zou wel heel leuk zijn als het idd de verjaardag van mijn vader zou zijn. Daar ga ik voor! Ik vind de naam doorgeven wel een mooie gedachte...jij maakt het wel ingewikkeld met al die namen en 2e namen hoor ;-)

  Nee je krijgt over een week of 6-7 pas babykamerfoto's hoor! Anders verraad ik alles haha!

  BeantwoordenVerwijderen