vrijdag 9 april 2010

Pis- en snurkgezeik

Vannacht was een historisch dieptepunt op urineergebied. Tussen half 12 en half 4 heb ik maar liefst 11x gepiest. Ik kon de plasjes 20 minuten ophouden en moest dan, benen gekruist want anders ging het onderweg al mis, naar het toilet hòllen. En dan zou je denken dat ik dan 1 of 2 drupjes plas hè. Nou, nee dus. Hele emmers vol. In de wc dan hè want wij plassen
niet op emmers, mocht u dat soms denken. Ik snap niet waar het allemaal vandaan kwam! Na half 4 hield ik het wel tot 7 uur droog. Hoera!

Dus na 11 van die plasjes wil je terug in bed kruipen. Heeft je man van de gelegenheid gebruik gemaakt om languit en overdwars in bed te gaan liggen. Op z’n rug. En op z’n rug betekent dus snurken. Hard. Nou kunnen ze ’s nachts heel ons huis leeghalen en alles door onze slaapkamer over het bed naar buiten slepen maar meneer wordt er niet wakker van (wordt nog wat straks als ik eens een nachtje ga doorzakken en hij met de babyphone moet slapen). Nadat ik wat aan hem gepord en getrokken had draaide hij zich cosy naar me om (en op zijn helft van het bed, thank God) en lagen we face to face. En……snurkte hij vrolijk verder.

Hij had intussen wel een iets ander snurkritme ontwikkeld. In plaats van snurk snurk snurk deed hij nu snuuuuuurk pfffffff snuuuuuuurk pfffffff snuuuuuurk pffffff waarbij hij die pfffff steeds in mijn gezicht blies. Lekker. M’n haren wapperden in de wind bed (en ik heb kort haar, kun je nagaan). Omdraaien dan maar weer. Oordopjes in. Die bleven niet zitten. Nog maar eens porren dan. En toen hield het warempel op! Halleluja! Voor 3 minuten.

Nog eens 4 minuten later was het ineens 7 uur vanmorgen en kwam ik geradbraakt uit bed.

Moeteenbeetjebijslapenmorgenenovermorgen…

Prettig weekend allemaal!

9 opmerkingen:

 1. Haha, en terwijl je typt ga je steeds meer over op Engels. Jij vernederlandste Belgische Engelse!

  Maar goed. Die nachtelijke tripjes zijn een voorbode hé. Voor hoe vaak je er straks uit moet. De komende drie jaar. Whaha.
  En die mannen... alsof ze het erom doen. Ik schop de mijne gewoon. Werkt een stuk effectiever. Moet je ook doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oefffff, begint dat bedplassen nu al weer. Sterkte zeg!!
  Hoeveel weken moet je nog werken eigenlijk?

  Hoe dan ook. Slaapse! Trap husby desnoods maar naar de bank ;o).
  (No hard feelings, husby)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Sterkte. Dit is hoogst normaal maar wel heeel lastig!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. whoehaaaa... Ik zie het helemaal voor me. Arme jij. Wil je een cathetertje, slaap je tenminste even lekker door?
  Hoest met het kinderkamertje?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ai ai ai... en dan vragen hij 's morgens: "Lekker geslapen schat?"

  Nog even te gaan meid!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oké. Dus als je hele emmers piest. Dan. Da-han. Verlies je al het vocht dat je vasthield. Dat is goed joh. Bye Bye varkenspootjes.

  En dat snurken, ZO herkenbaar. En ik vraag me altijd af, hoe was dat toen ik nog kindloos was. Want ik word er pas wakker van sinds de zwangerschap van Olief. Hoe kan ik dat al die jaren daarvoor nou niet gemerkt hebben. En als ik hier, na tig keer zachtaardig iets opmerken of porren over ga tot de goeie duw of schop. Dan heb ik het dus gevreten hè. Is ie onwijs boos en beweert ook nog eens dat het heus niet zo erg kan zijn. Tssss.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. wel, ik zeg altijd maar... het is voor ons mannen ook niet makkelijk !

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @ KK: och mensch ik ben zo international!
  Wij zijn een vredelievende familie hoor. Hier wordt niet geschopt! Maar het zal niet meer lang duren....

  @ Marielle: Bedplassen? Bedplassen? Wie had het hier over bedplassen?
  Husby naar de bank??? Hahaha. Ja. Degene die kan vertrekken ben ik echt zelf hoor. Heb nog nooit zo vaak in een ander bed gelegen als de afgelopen weken!
  Ik werk trouwens nog t/m 28/05.

  @ Mama'ritha: oh gelukkig. Ben ik toch nog normaal. Ik begon al aan mezelf te twijfelen....

  @ Annejet: Catheter zou fijn zijn, maar oordopjes die wèl werken (of liever nog een man die niet snurkt) zou ik nog liever hebben.

  @ Liesje: Inderdaad ja! En ze slapen dan ook nog eens the minute dat ze hun kussen raken hè. En wij maar plafondstaren....

  @ Astrid: Nou. Die varkenspootjes zijn idd al een héél stuk minder sinds ik met de pootjes omhoog lig en minder zout eet!

  Nou ja zeg! Dat zei Man vanmorgen ook tegen mij: hoe komt het dan dat je mijn gesnurk voor de zwangerschap nooit hoorde?

  Die van mij wordt dus ook altijd sjaggie als ik hem een zet geef 's nachts hè. Gaat hij zuchten. Alsof IK het gedaan heb! En dat het zo erg toch niet is! Hebben wij dezelfde man?

  @ Husby: yeah yeah yeah yeah...wacht maar. Volgende keer mag jij in een ander bed!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oeps, sorry niet goed verwoord. Bedplassen, voor mij bij zwangerschap synoniem aan: steeds uit BED moeten om te PLASSEN.
  Kheb soms een rare kronkel in meine kopf.

  BeantwoordenVerwijderen