zondag 25 april 2010

Plofkop

Vroeger had ik les van Mevrouw W.
Mevrouw W. had last van veeeeel vocht in haar voeten. Ze droeg altijd lage pumps en haar vel stak dan 2 cm boven haar schoenen uit. Van die opgezette, dikke, beetje griezelige voeten. Zag er heel charmant uit allemaal. You get the picture?
Wij moesten altijd een beetje gniffelen om haar ontplofte voetjes en hoewel ze alleen dikke voeten had, kreeg ze al snel de bijnaam Mevrouw Plofkop.

En nu, 18 jaar later, word ik daarvoor gestraft:I've turned into Mevrouw Plofkop !

En pijnlijk dat die voetjes zijn menschen! Ik heb met terugwerkende kracht medelijden met arme Mevrouw W. Sorry Mevrouw W. dat ik grapjes over uw voetjes gemaakt heb. Ik kan geen enkele schoen meer aan. En aangezien ik liever op blote voeten naar mijn werk zou gaan, dan dat ik Crocs of iets anders walgelijks aantrek, loop ik alleen nog op slippers. En zelfs die doen pijn.

Maar! Elk nadeel heb zo z'n voordeel.
Ik kwam deze week bij een vriendin en zij zei: "Mijn God wat zien jouw voeten eruit! Kom maar eens hier met die pootjes". En zo kreeg ik een heerlijke pedicure inclusief eelt raspen, massage (auw!) en nageltjes lakken van haar. Lief hè? Thanks G.!

26 opmerkingen:

 1. Oooooh H E L P!!! Mehn, wat een hoop vocht joh! Balen dat je daar ook zo'n last van hebt, maar hee; fijn natuurlijk dat je vriendin je dan lekker wilt vertroetelen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Joh. Dat is ... eh ... aardig wat vocht. Heel wat zweten na de bevalling om dat kwijt te raken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. haha ooow wat errug!! Zulke voeten kan ik me ook nog herrineren aan het einde van mn zwangerschap :) een raar gevoel he als je loopt van die kwabjes die bewegen (of mijn voeten waren nog dikker, dat zou kunnen)

  Maar het gaat over en je krijgt er iets heel moois voor terug!
  Jeetje nog een kleine 2 maanden te gaan het word echt spannend nu!!!

  Liefs Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja hoor, wat een plofpoten! Kussen onder je voeteneinde van je matras leggen en veel je pootjes omhoog doen?

  Mijn hemel. Dit wordt ernstig zweten komende zomer!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. So hey, das wel heel veel vocht, zeker voor deze periode van ´t jaar. Ik hoop zelf op warmer weer, maar dat word lijden voor jou hoor. Succes en RUSTIG aan!

  (en leg idd de plastic hoesjes maar in bed voor na de bevalling want dat wordt ZWEEEETEN!!)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @ Janneke: Och ja. Zo erg vind ik het nou ook weer niet. Het is het enige waar ik last van heb dus valt nogal mee hè?

  @ Linda: zweten? Hè gets. Dacht dat ik het uit ging piesen. Maar zweten dus...

  @ Sandra: ik heb geen kwabjes! Bij mij is gewoon mijn vel te klein voor de inhoud, dus staat helemaal bol. En is pijnlijk. En steekt langs alle kanten uit mijn slippers. Maar gelukkig geen kwabjes die bewegen ;-)

  Ja het wordt echt wel spannend nu. Ik merk het ook aan mezelf...

  @ KK: die kussens onder de matras liggen er al weken. 's Ochtends zijn mijn voetjes ook redelijk normaal, maar na een uur begint het al....

  @ Joeltje: ik hoop ook op warmer weer hoor! Het is nog maar 7 weken afzien en ik wil een kleurtje!!

  Hoe is het met jou? Hou je het nog een beetje vol van de spanning?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Pfff, dikke voeten hoor. Wat een vocht. Heb je ook last van hoge bloeddruk of staat het daar los van?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @ Mama'ritha: mijn bloeddruk is perfect in orde, dus de gyn maakt zich daardoor niet druk over al dat vocht. En ik dan dus ook niet...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. OMG OMG OMG OMG OMG ... klik ... plaat bleef van de shock hangen.
  Kwistnie dat het zo erg kon zijn zeg. Dat had mijn buuv zelfs niet. Houd jij die pootjes maar zo veel mogelijk omhoog inderdaad.
  Sterkte er mee ..... sasquatch ;o). Wel super van die pedicure behandeling. Dat verdien je wel!! Laat husby lekker 's avonds je voeten masseren.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Oei. Dat is niet fijn, zulke dikke pootjes. Maar nog maar even, en binnenkort hoef je niet meer naar je werk dus kan je met de beentjes omhoog blijven?

  BeantwoordenVerwijderen
 11. omg , ik had slecht een dik pootje tijdens mn laatste 2 zwangerschappen, maar dta kwam door het trombose been wat ik bij de voorlaatste opliep zeg maar.En dat was dus wel ehct pijnlijk....daarbij mocht ik dus in charmante steunkousen lopen, ik was ehct rijp voor ut bejaardetehuis als je me zag lopen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. ohhhh Edje... Dat zijn olifantenpootjes! Arme jij. Weet je zéker dat dit eh normaal is? Mooie vleesch-kleurige steunkousen zijn misschien wel verstandig. Maar ja, steunkousen in pumps?!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. @ Mariëlle: ja erg hè. Het ziet er echt bloody disgusting uit. En masseren doet eigenlijk ook pijn....

  @ Nienuh: nog maar 5 weekjes werken, yay! Voetjes omhoog doe ik 's avonds wel vaak, maar overdag komt dat er niet zo van eigenlijk...

  @ Sillie: welkom hier! En steunkousen wil ik echt niet zolang de gyn zegt dat het niet nodig is. Welke schoenen kan ik dan nog aan? Klompen?

  @ Annejet: ja erg hè? Volgens de gyn is het normaal ja. Zolang je bloeddruk ok is, is alles picobello.

  Als ik aan de steunkousen moet, vraag ik ook meteen een steunkous voor m'n hoofd. Want das ook een beetje geploft zeg maar.....

  Morgen grote dag voor jou? Of woensdag?

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Och heden... Dat zijn bijna kenkels (kuiten-enkels)... Als je bloeddruk maar OK is zoals je hier boven schrijft, dan komt alles vast wel goed.
  Een voordeel: deze extra kilo's raak je vast heel gemakkelijk weer kwijt na de bevalling (zweten, zweten en nog eens zweten...).
  Hang in there!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. @ MaMarije: hahaha kenkels. Ja dat zijn het inderdaad!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Amai amai... da's echt de moeite (en ik heb al heel wat dikke enkels gezien dankzij mijn job) Goed dat je geen hoge bloeddruk hebt, want anders was het niet oke. 1 groot voordeel inderdaad: dit zijn kilo's die je na de bevalling zo weer kwijt raakt (zwetend én plassend hoor) Vandaar ook dat je nu al zo vaak op moet 's nachts...

  Ik moet eerlijk toegeven: ik hoop dat ik dit niet aan de hand krijg, ik heb namelijk de gánse zomer voor mij liggen voor onze schatten komen (hoop ik hé) en ik wil toch een fijne zomer!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. @ Liesje: ik hoop het ook voor je meis, want het is ècht niet leuk. Buiten het feit dat het er echt onooglijk uitziet, doet het ook verdomd veel pijn eigenlijk. Kan met momenten amper normaal lopen!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Oe, dat is inderdaad een boel vocht.
  Je zit vast niet te wachten op allemaal tips, maar ik heb nog weleens gehoord dat je dan gatorade met potassium (=kalium) moet drinken. Maar ik zou niet weten of het helpt, heb het nooit nodig gehad.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Mijn hemel.

  Zeg... Lekt je voet zelfs een beetje, op die laatste foto?

  BeantwoordenVerwijderen
 20. @ Cisca: ja ik wil wel tips wel tips wel tips want ik word gek!!! Ik ga het meteen halen. Hebben wij die soort Gatorade hier wel?

  @ Annejet: oehhhh spannend. Tuurlijk duim ik!

  @ Louise: ik wou dat ze een beetje lekten! Maar nee dus...

  BeantwoordenVerwijderen
 21. ARME ARME ARME ARME SCHAT!!!!! Ik heb het zoooooo met je te doen! Jeetje. Ik zou maar heel gauw aan de bleekselderij gaan.....

  liefs en een troostknuffel van bloem

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Oei, krijg gelijk deesjaavuus...
  Ik had helaas ook zulke kenkels, mét bijbehorende sexy steunkousen en ook nog zeer pijnlijke aderontstekingen. Weet hoe het voelt lieffie.
  Maar.... gaat allemaal over! Jeeejjjj!
  Enne, ik had deze crocs, het enige wat ik aankon met die kousen en kenkels:
  http://www.shoestation.com/shoestation/assets/product_images/PAAAAAENLNBNCDEOt.jpg

  De Alice, niemand ziet dat het crocs zijn!

  Sterkte lieffie... X Naat

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Ik zou het niet weten. Ik weet alleen van vriendinnen dat die Gatorade hier altijd wordt aangeraden.
  Voor de extra potassium. En dat is dus kalium in het Nederlands. Ik geloof dat het ook in bananen en pindakaas enzo zit. Misschien even googlen?
  Ik hoop dat het helpt!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Edje, ga je tot twee weken voor tijd door werken? Met dìe voeten?! Hup, hup, omhoog ermee!! Die van mij waren ook zo dik, ik waggelde door het huis. Pijn heb ik niet gehad, of ik heb het verdrongen;)

  Succes met de laatste loodjes, ben zo benieuwd wie je gaat krijgen:)

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Inderdaad horror voetjes. Ga je het hiermee nog redden tot 2,5 week????? Is dit wel verantwoord????? Goed aan jezelf en je kindje denken hé. Je kunt wel denken dan heb ik meer erna, maar als het niet gaat houd het op. Hoeveel weken heb je in totaal in België dan??? Ik heb geluk dat de vakantie van 4 weken in mijn zwangerschapsverlof valt dus heb ik totaal 20 weken vrij. Zoals het er nu naar uit ziet begin ik weer 1 oktober en ik eindig 7 mei. Yippie lekker de hele zomer verlof. Hoe hadden we het beter kunnen plannen (hihihihi). Heel veel succes vooral met je voetjes. Groetjes Esje.

  BeantwoordenVerwijderen