dinsdag 8 juni 2010

Bevallingsverhalen - deel I


Ja hey zeg. Komt de 3e logbaby al met een bevallingslog! En ik was de eerste en ik puf nog steeds uit! Dat kan natuurlijk niet. Maar menschen menschen toch, bevallen is geen kattepis. En dan heb ik nog niet eens 26 uur weeën en meer van dat soort onzinnigs gedaan. Gewoon een kwartiertje keizersnee en huppetee, hello baby! Maar ik ben me d'r een partij moe van! Poehee zeg!

Dus we gingen bevallen. Of nee dat gingen we eigenlijk niet. Eigenlijk gingen we gewoon op controle bij de gynaecoloog, maar die zei toen "hiiiiier blijven jij, je gaat bevallen!".

Wat ik nog niet verteld had, was dat ik die zondagochtend dat ik in allerijl naar het ziekenhuis ging omdat ik een hele nacht hoofdpijn had gehad eigenlijk die dag al ingeleid moest worden van de gynaecoloog van wacht. Maar ik had uitgerekend die ochtend een verjaardagsbrunch georganiseerd voor mijn verjaardag (die al een maand geleden was, maar dat mocht de pret niet drukken). Ik ging met mijn vriendinnetjes eten in de stad. En alle 11 die vriendinnen kwamen naar ons thuis. Om 10 uur 's ochtends. En om 7 uur was ik in het ziekenhuis. Denkend dat ik om 10 uur al lang en breed terug thuis was. Maar toen moest ik maar liefst 1.5 uur aan de monitor. En was het al half 9. Als ik al geen hoge bloeddruk had, dan kreeg ik het wel van het idee dat mijn feestje straks in het water zou vallen, en dat al die meiden die van heinde en ver kwamen, voor niks voor mijn deur stonden. Want ik was in de haast ook nog mijn telefoon vergeten op mijn nachtkastje dus ik kon niemand bellen. Het werd half 10. En ik zat nog steeds te wachten op de gynaecoloog die *echt* zo zou komen om één en ander te beoordelen. Ik stuurde Man alvast naar huis om de meiden te verwelkomen en in te lichten. Na een eeuwigheid kwam de gyn dan ein-de-lijk opdagen. In haar zomerjurk. Kon je niet wat sneller van je strandstoel komen?!? En ze vond dat ik moest blijven. En ik vond dat ik naar een feestje moest. Uiteindelijk mocht ik dan toch gaan, met de belofte dat ik diezelfde avond terug zou komen om nog eens aan de monitor te gaan hangen en dan zou ze beslissen of 'mijn toestand' tot dinsdag zou kunnen wachten, tot mijn eigen gyn terug was. Ik heb me naar huis gespoed alwaar mijn trouwe honden vriendinnen al op me zaten te wachten. De brunch voelde een beetje als het laatste avondmaal en stilte voor de storm enzo. Want het zou zomaar eens kunnen dat ik de volgende dag moeder zou worden!!!

Diezelfde vriendinnen hadden trouwens een paar dagen later, op woensdagavond, 3 weken voor mijn uitgerekende datum en de dag van mijn uiteindelijke bevalling, samen met mijn geniepige husband, een babyshower bij ons thuis georganiseerd. Maar die ging dus niet door want toen lag ik al met het mooiste prinsesje van de wereld in mijn armen in het ziekenhuis. Das dan weer jammer. Dat van die babyshower hè, niet dat van dat prinsesje. Alle babyshowerspelletjes en versiering waren al gemaakt en gekocht en de taart was besteld. Die laatste hebben we na de bevalling dan maar opgegeten. Jammer. Maar mijn brunch heb ik dan toch lekker wel gehad!

Op zondagavond mochten we het dan toch rekken tot dinsdagochtend. Tot onze eigen gyn terug was. Die dindagochtend had ik eigenlijk een afspraak met haar. We lazen al zo lang bij elkaar, woonden allebei in Antwerpen als Hollander zijnde, waren allebei zwanger en uitgerekend voor dezelfde periode en gingen in hetzelfde ziekenhuis bevallen, maar we hadden elkaar nog nooit gezien. Dat kon natuurlijk niet! Dus hadden we eindelijk afgesproken. Maar ik moest dus ineens naar de gyn en belde onze date af. Bij de gyn ging ik weer fijn aan de monitor liggen en werd bloed, bloeddruk en urine gecheckt en een afspraak voor diezelfde avond gemaakt om de uitslagen te bespreken.
Om 9 uur 's avonds konden we bij de gyn terecht (lang leve de spreekuren van de doktoren in België !!!) en prompt werden we om 10 uur terug verwacht. Met koffertje. Want we gingen à la minute inleiden.

De kamers waren alweer allemaal bezet. Zowel de 1-persoons als de 2-persoons. Dus bracht ik de nacht door in de verloskamer. Hoe gek is dat?!? Er werd een gelletje opgespoten (dubbele dosis want er was nog totaal geen actie down under en mijn baarmoederhals was nog helemaal niets verstreken en het zou sowieso een 'hard labeur' bevalling worden werd me al even ingefluisterd. Fijn. Kon ik daar nog even lekker over dromen die nacht) en de volgende ochtend zou het infuus met het inleidingsspullie gestoken worden.

's Ochtends had het gelletje totaal niks gedaan. En werd het infuus meteen op standje volle bak ingebracht.......


Wordt vervolgd............

12 opmerkingen:

 1. Meid meid meid, wat heb jij de boel knap weten te rekken. Indrukwekkend!
  Infuus op volle bak .... pfieuw. Ik kan niet wachten op de rest van het verhaal.
  I love bevallingsverhalen! (ben ik nu een beetje gek??)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik kan me een beetje voorstellen hoe het vervolg er uit gaat zien, niet zo prettig? Dat was iig mijn eigen ervaring met hoog infuus enz. Doe lekker rustig aan en ga heerlijk genieten van de roze wolk.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh mén. Dat worden meerdere delen. Met weeënhel enzo. Ik voel het gewoon aan m'n water.

  Rust jij maar lekker uit. Kindje krijgen is hard werken. En genieten is prio 1! (Sprak zij, met een slapend prinsesje op de buik met darmkrampjes...)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oeehhh spannig zeg allemaal!
  Ik ben ook ooit begonnen aan mijn bevallingsverhaal maar halverwege maar gestopt. Te heftig, te emo en te langdradig. (officieel 25 uur, onofficieel 48)
  Ga het mijne gelijk opzoeken ;-)

  Ennuh, wij willen meer foto's!!! Van Lola wel te verstaan.

  Kus!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mèn, jij weet op het moment suprême te toppen zeg met je blog! Want nu weet ik niet of je heftige weeen hebt gehad, waarom en wanneer de keizersnede was en wat al niet meer. Maar dat het heftig was geloof ik meteen. Dus rust lekker uit. Met je lieve prinsesje!

  Liefs!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Bevallingsverhalen moeten nou eenmaal in meerdere delen verteld worden. Vond ik van mijn eigen verhaal. Maar nu ben ik dus wel erg nieuwsgierig naar de rest.

  PS: kleine correctie ... de eerste logbaby van 2010 kwam natuurlijk op 26.03 ter wereld :-).

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nou kom je eindelijk met je bevallingslog en dan moeten we nog langer wachten!!!
  Je houd de spanning er goed in ;)We wachten weer geduldig af op je volgende stukje verhaal.

  PS wat een ontzettend lieve vriendinnen heb je zeg dat ze dat allemaal voor je organiseren!

  Liefs Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk logje, maar wat een goor fotootje!
  Kip legt ei, snap de symboliek met Ettepet bevalt van Prinses, maar vind jou toch nèt wat knapper!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ja kom maar op met de rest, gezien het einde zal het wel niet zo'n heel prettig verhaal zijn. :-) Maar ach, uiteindelijk telt het resultaat, toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 10. haha, ja, dat is mijn gyn! Ze stond bij mij ook in eerste instantie in een rokje naast me in de arbeidskamer.
  Tot snel!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. P p p p p p p p p p p please, kan je het nog vervolgen voor euh laten we zeggen morgenochtend 11 uur?????????????????

  BeantwoordenVerwijderen
 12. @ Marielle: ja een beetje gek ben je wel ;-)

  @ Joeltje: ik zit zooo hoog op mijn roze wolk dat ik er maa niet af geraak!!

  @ KK: Heerlijk hè, zo'n klein meiske op schoot?!

  @ Naat: My God 48 uur?! Ik wil het niet eens weten eigenlijk! (of toch wel. Stuur mij dat halve verhaal maar eens!)

  @ Myrthe: ik ben uitgerust! Dus deel II komt eraan!

  @ Linda: je hebt helemaal gelijk! Jij had de 1e 2010 baby! Maar ik had het eigenlijk over de juni-babies ;-)

  @ Sandra: ja lief hè?

  @ Annejet: nou dank je wel hoor. I think. Ièts knapper. Thanks...

  @ Cisca: en het resultaat is faaaantastisch!!

  @ Astrid: Tot morgen?

  @ Marielle: euhm. Niet gelukt...

  BeantwoordenVerwijderen