zondag 15 augustus 2010

Moederkesdag

Ik vierde vandaag mijn allereerste echte Moederdag. Ik heb er natuurlijk al 6 gehad als stiefmoedertje, die ook heel leuk en lief waren, maar das toch nèt even anders.

Hier in Antwerpen wordt Moederkesdag niet op de 2e zondag van mei gevierd, maar op 15 augustus, wat officieel Onze Lieve Vrouw Hemelvaart heet. En als echte import-Antwerpenaren vieren wij het dus ook vandaag. Onze eigen moeders trouwens ook, want dan hebben ze èn in mei een moederdag met het andere plebs van de familie, en vandaag dus met hun allerliefste Antwerpse zoon cq. dochter.

En leuk dat het was! Ik werd vanmorgen in bed verrast met 2 kedookes: lekkere parfum en een boek, en ook nog een hartstikke lieve kaart. Helemaal zelf door Lola Man geschreven. Moest effe een brokje wegslikken bij het lezen ervan. Het ging over allerliefste mama van de hele wereld enzo. En meer van dat soort dingskes. Ik glunderde wat af en nam de kedoos en kussen in ontvangst terwijl ik de slapers uit mijn ogen wreef.

Dank je wel lieve Lola! Ai luf joe toe!

5 opmerkingen:

 1. Haha, ik moest de titel 2x lezen en naar de datum kijken of ik niet ineens terug in de tijd terecht was gekomen.
  Maar oke, bij de belgen gaat het altijd anders. Natuurlijk ;o)).
  Maar super gefeliciteerd met deze 1e moederdag met jullie kleine meid. Zo'n bijzonder moment.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heavy shit, zo'n eerste moederdag! ;-

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een attente man en kind heb jij!
  Mijn lief vindt het niet zo nodig, maar met een pruillip kom je ver ;-) Krijg dan zomaar een mooi kunstwerk wat ze stiekem samen gemaakt hebben, mama blij!

  Zo, nu ga ik mailen :-D

  X Naat

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik moet me aansluiten bij Naat ;-), ik pruillip nu al 2 jaar en het werkt..

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jaaa, moederkesdag. Wat is Antwerpen toch briljant hè. Jammer alleen dat ik dit jaar nog op vakantie was en dus geen cadeau heb kunnen opeisen. En aangezien O meewas en dus niet op het kdv is er ook niets voor mij geknutseld. Zucht. Toch jammer.

  BeantwoordenVerwijderen