vrijdag 27 augustus 2010

Piss happens

Mijn dochter en ik gingen naar de babywinkel. Alle cadeautjes van de geboortelijst waren gekocht (yay!) dus die kon afgesloten worden en de resterende kedoos opgehaald.

Als we aan de kassa staan, hoor ik een harde prrfbbbletsj. En als ik een harde prrfbbbletsj hoor weet ik wel hoe laat het is. Het wordt altijd voorafgegaan door een rood aangelopen hoofd met wat gekreun en gevolgd door een vreeschlijke stank. Mijn dochter was aan het kakken. En meuren dat ze dan doet! Als ze gescheten heeft hè. Anders ruikt ze uiteraard altijd citroentjesfris.

Gelukkig heeft iedere beetje babyzaak tegenwoordig een toilet. Dus ik vraag beleefd aan het kassameisje of er ook een luierkussen ligt. "Nee, maar u mag haar wel op de commodes verschonen die in de winkel staan!".
Uhh?? Hmm. Owkee.

Onderweg zoek ik naar een hydrofieldoek om op het kussen te leggen. Zitnietindetas. Oh ja, die hangt nog over de Maxi Cosi in de auto. Tegen de zon. Dan maar zonder. Ik stal kind en luiertas uit op één van de plastic luierkussens midden in de winkel en bekijk de schade. Kak tot op haar bovenarmen. Oké. Daar trek ik even mijn vest voor uit. Ik stroop het kind uit haar jurk en romper en gooi de bekakte spullen...uhmm...ja waar kan ik die gooien? In een zijvak van de tas dan maar (* note to self: plastic zakjes in de tas stoppen *). Ik doe met 2 vingers de goorste luier ooit uit en gooi hem...uhm...ja waar? Er staat natuurlijk geen vuilnisbak in de winkel. Doen we straks wel weg dan.

Terwijl ik haar billetjes optil om grote schoonmaak te houden, laat ze een scheet in m'n gezicht. En lacht poedelnaakt van oor tot oor. Zíj vindt het erg vermakelijk allemaal.

Ik pak een nieuwe luier, draai me terug naar Lola en het wicht is aan het pissen! Op het plastic kussen. De pies druipt via haar rug en hoofdje zo de commode af. Op de winkelvloer. Hydrofiel hydrofiel HYDROFIEL! K.u.t. Hebikniet. Ik lach schaapachtig naar mensen in de winkel en mompel "doet ze anders nooit".

Heb ik iets bij om te dweilen? Zoek zoek zoek. Nee. Vochtige doekjes dan maar. Maar probeer dat maar eens! Natte doekjes gebruiken om natte pis mee op te dweilen. Gaatniet. Een heel pak natte doekjes later heb ik èn het kind èn de hele winkel commode + omstreken gedweild.

Nieuw rompertje. ZIT NIET IN DE TAS! Oh my freaking God. Ik ga er van hinniklachen. Lola gaat er van huilen. Hard. Dan maar alleen een nieuwe jurk aan. Tis toch warm buiten en ik wil naar huuuuuuis!!!

"Is het gelukt?" vraagt het kassameisje als ik eindelijk terugkom.
"Ja hoor, prima!" zeg ik, en druip af. Letterlijk.


14 opmerkingen:

 1. Whahahaha, wat een leuke avonturen beleef je toch met zo'n kleine drommel he?
  Had je van te voren ook niet kunnen bedenken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. OMG!! Help!! Wat had ik daar graag willen zijn. Om in een hoekje te staan gluren naar je gestuntel!! Whahahahaha!

  Niet dat het er ooit van komt, maar als.... ik koop nooit een luierkussen in een babyzaak, haha!

  Maarre.... als ik naar jouw weblog ga, krijg ik steeds een verficatieschermpje, van een of ander beebie-beebie-nogwat weblog om in te loggen.
  Gelukkig kan ik gewoon annuleren. Maar wattisset?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heb (doorgaans) best een soort van hekel aan moedersdieoverkinderkakbloggen (er bestaan hele gemeenschappen van -elkaar naschrijvende- moekes die menen dat top-blogs over kak moeten gaan merkte ik laatst) maar om deze moest ik hartelijk lachen. Niet hinniklachen maar gewoon echt.
  Lola rules. Ook met een luide prrfbbbletsj.
  Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @ Marielle: lachen ja met die kleintjes ;-)

  @ Janneke: Leedvermaak wou je he?

  Ik heb dat ook elke keer als ik mijn blog opstart! Dat blog is van Bloem, die hier ook leest, maar ik weet niet wat het is! En nog belangrijker: ik weet ook niet hoe ik ervan afkom....ik kan ook niet meer op haar blog trouwens (Bloem, als je dit leest, watisdatallemaal??)

  @ Louise: ja dat is wel in he, kaklogs? Gelukkig ging de mijne gewoon over een babywinkel. Hinnik!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Haha, L*nus deed het bij het consultatiebureau, dat plassen, maar gelukkig zijn ze er daar op voorbereidt. Poep tot in de nek heeft hij nog niet gehad, Mads wel regelmatig. Elke keer denk ik, extra romper in de tas, maar ik doe het nooit. Ik ga nog een keer op de koffie komen...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Whahaha, die kinders toch. Ook nog eentje: poepluier verschonen en een krijsend kind troosten op de snelweg. Op de Peripherique. Ook een hele uitdaging. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ahja, de geneugten van het moederschap. Ik ontdekte zo ooit bij O dak geen luiers meehad. Dus dacht ik, ach, dat kleine stukje naar huis kan wel zonder. Niet dus. Nee. En aangezien zij een winterbaby was was de voetenzak van de maxicosi ook volgepiest. Maargoed... die is van mij.

  En verder ben ik blij dat ik al een aankleedkussen heb zeg maar. Hoewel diegene die jij hebt staan opkuisen nu wel extreem proper is natuurlijk. Dat dan weer wel...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ja. Ik kan alleen maar zeggen, I feel your pain... :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Geweldig verhaal!! Het had zomaar mij kunnen overkomen!

  Nand kan ook met zoveel kracht (en geluid) kaka doen dat je gewoon weet dat het terug tot in z'n nek hangt:) Was eens op bezoek bij iemand en hij zat op m'n schoot toen ik het overbekende geluid hoorde.. Zelfs mijn kleren zagen er helemaal gelig uit!!
  Sedertdien heb ik wel altijd heel veel reservekleren bij (ook voor mezelf)

  Wel een vreemde winkel trouwens dat je 'zomaar' het kussen in de winkel zelf mag gebruiken?! Kunnen ze niet gewoon een handig toilet met aankleedkussen voorzien? Heb je ineens ook wat privacy met je naakte, plassende kind!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hahahahaha, wat zul je je ongemakkelijk hebben gevoeld. Met een rood bezweet hoofd dat pas thuis weer over gaat. En wat is Lola een lekker ding!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Haha, dat zal je vast geen 2e keer gebeuren!! Achteraf kan je er vast om lachen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. @ Nienuh: Linus nog nooit kak tot in zijn nek?? Echt? Hier zijn de keren al niet meer te tellen!!

  @ KK: tijdens het rijden??

  @ Astrid: Nou! Zo schoon was hij echt nog nooit geweest! Eigenlijk moeten ze me dankbaar zijn.

  @ Cisca: wij moedersvanmegakakkers begrijpen elkaar...

  @ Elke: zelfs extra kleren voor jezelf ja? En ik heb altijd al zoveel bij!

  Belachelijk vond ik het ja! Lola lag daar helemaal in haar blote niksie midden in die winkel!

  @ Vita: das nog een understatement! Had er rode vlekken van...Lekker ding he?

  @ Creadientje: nou, mij kennende, gebeurt dat vast nog weleens....

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een heerlijk meiske, die Lola.
  Kakken in het openbaar, daar was T. ook altijd heel goed in. Net als piesen in het openbaar. Vandaar dat ik altijd met een luiertas met luirzakjes, tig luiers, schoon ondergoed, hydrofiels en doeken rondloop. Nog steeds. Tot in den treure, vrees ik..

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Proest ... sorry ...
  Ik heb 1 keer meegmaakt met Timmy dat ik hem op de vloer in (ook) een babyzaak moest verschonen.
  Is toch raar eigenlijk dat ze daar geen faciliteiten voor hebben, in een babywinkel. Behalve dan de zooi in de winkel zelf, maar das toch ook weer raar... en kan ook heel genant zijn.
  Oh, dat wist je al ? :)

  BeantwoordenVerwijderen