vrijdag 26 november 2010

Een half jaar prinses!


Lief klein prinsesje,

Vandaag ben je al een half jaar geworden. Wat zijn de afgelopen 6 maanden snel gegaan! Je kwam na een geweldige en (bijna) probleemloze zwangerschap van 37 weken met een keizersnede ter wereld. Zwanger zijn kon mama heel goed. Zwanger worden was iets moeilijker (maar dat zijn we al bijna vergeten nu. Bijna.). Wat waren we gelukkig toen jij jezelf eindelijk aankondigde!

En toen was je er ineens. 26 mei 2010, de mooiste dag van ons leven! We waren meteen dolverliefd op je. Je was heel klein, maar 2.4 kg, maar wat was je meteen alert! Je keek heel nieuwsgierig de wereld in. En wij bléven maar naar jou kijken. We konden onze ogen niet van je afhouden. Eindelijk, eindelijk werd het lange wachten beloond. En hoe! Zo'n mooi kindje hadden we nooit durven dromen. Je was en bent helemaal perfect!

In de afgelopen maanden heb je veel bijgeleerd. In het begin sliep je bijna de hele dag; nu ben je heel vaak wakker (helaas ook nog 's nachts, daar moeten we nog wat aan werken Lo'tje!) en gaan we wandelen of spelen we samen op de grond. Je kunt al heel goed je speelgoedjes vastpakken en van de ene hand in de andere nemen. Alles wordt vol overgave afgelikt en bekwijld. Je speelgoedjes, onze en jouw eigen handen en vingers, ons gezicht en ook je lakentjes, dekentje en mouwen zijn altijd nat.

Je had weinig haartjes bij je geboorte, maar zelfs die paar haren zijn onderweg uitgevallen. Nu heb je alleen nog een strookje dunne rode haartjes in je nekje. Bovenop je bolletje staan 3 lange haren en voor de rest ben je zo goed als kaal. Wat een heerlijk kopje heb je. Zo zacht en mooi! Je bolle wangetjes die rood worden als je het warm hebt. Je voorhoofdje dat rood wordt als je niet snel genoeg eten krijgt en je boos wordt. De adertjes die zo duidelijk zichtbaar zijn op je kale kopje, worden dik en blauw als je huilt. Maar dat doe je zo weinig. Eigenlijk alleen als je honger hebt. Huilen is trouwens voor babies. En jij bent een prinses. Dus.

Je hebt prachtige grote helblauwe oogjes met donkere wimpertjes en bijna witte wenkbrauwen. Je mooie oogjes vallen veel mensen meteen op. Ze kijken lekker eigenwijs om zich heen. Willen niks missen van wat er gebeurt. Je lieve mondje heb je van je papa. Je onderlipje iets voller dan je bovenlipje. En je hebt een prachtige lach. Het kuiltje in je linkerwang heb je ook van je papa; zó schattig als je lacht.

Je buikje en beentjes hebben een lekker speklaagje. Vooral je billetjes zijn Michellin. Je nekje zien we nooit. Daar zitten een paar kinnen voor. Als we je wassen moeten we de washand tussen je kinnen doorduwen. In bad gaan vind je trouwens steeds leuker worden. In het begin trok je maar een bang gezicht als je in bad lag. Nu zit je rechtop en speelt met je eendjes. Vaak doe je een plasje op het kussen als je net uit bad komt. Poepen doe je ook te pas en te onpas trouwens. Liefst als we op het punt staan thuis te vertrekken, maar je doet het ook graag tijdens een uitstapje. Na deze keer volgenden er nog vele, vele, vele soortgelijke kakincidenten. Zelden blijft het beperkt tot een kakje in de luier. Je nek, rug, buik, armen en zelfs je voeten heb je al ondergescheten. Vroeger kakte je 4x per dag, nu nog maar 1x in de 4 dagen. Maar dan zit het ook overal. Scheetjes laten doe je trouwens ook graag en vaak. Dat heb je ook van je vader natuurlijk. En stinken dat je dan doet!

Je weegt bijna 7 kilo en bent 63.5 cm lang. Kort. Lang. Je past nog steeds in maatje 62 en soms in 68. Je bent maar een kleintje voor je leeftijd, maar je kwam ook van ver natuurlijk. En je hoeft niet te snel te groeien hoor, want ik vind het nu al zooo snel gaan!! Blijf nog maar even m'n kleine meisje...

Je pakt sinds gisteren je voetjes vast met je handjes en doet pogingen om om te rollen. Met een beetje hulp lukt het, maar nog niet alleen. Je hoofdje hou je al lang heel goed recht als je op je buik ligt (en hé daar is dat nekje dan toch!). Sinds een paar dagen zeg je 'bubu', wat papa meteen interpreteert als 'papa'. Toch een beetje jammer Loli, we hebben zo geoefend op het eerst 'mama' zeggen! Je kraait er heel erg op los. Gilt en lacht heel hard. Zitten lukt maar je valt nog om als we je niet tegenhouden. Ook leun je nog heel erg naar voren.

Je hebt heel veel kleertjes waarvan het merendeel roze is. Ik hoop maar dat jij dat ook een mooie kleur gaat vinden later, anders hebben we een probleem. Van papa moet je af en toe een stoere broek aantrekken, maar als het aan mama ligt, heb je altijd een jurk aan.

's Ochtends als ik je kamertje binnenkom geef je me een lach van oor tot oor. Zelfs als ik je moet wakkermaken, lach je meteen nadat je je van kop tot teen uitgerekt hebt. En das maar goed ook want mama houdt niet van ochtendhumeuren! Ik geniet heel erg van het jaar dat ik lekker full-time bij jou thuis kan zijn. Heerlijk vind ik het om alle nieuwe stapjes van je te zien!

Heel de familie en alle vrienden zijn dol op je en je gaat van schoot naar schoot en van arm naar arm. En jij vindt het best. Je houdt wel van al die aandacht. Als je op z'n tijd je natje en je droogje maar krijgt vind jij het allemaal wel prima.

Morgen je eerste groentehapje!! Weer een nieuw stapje. Ben benieuwd wat je daarvan vindt....

Wat een verrijking van ons leven ben jij! Moeder zijn is nog 1000x mooier dan ik me voorgesteld had. En ik had héél hoge verwachtingen. Jij laat al onze dromen uitkomen, lief kleintje van me.

En nu trekken papa en ik een flesje wijn open ter ere van je vermaanddag. Proost! Op nog heel veel halve jaren en jaren erbij, lieve schat!

9 opmerkingen:

 1. Alweer een halfjaar. Tijd vliegt echt voorbij. Over een halfjaar stapt ze haar eerste stapjes door de kamer. En ben jij lekker thuis om dat te zien.

  Enjoy!

  (En proost!)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. 't Is echt niet te geloven he hoe snel het gaat! En hoe 'groot' onze kleintjes al zijn!!Wij verwonderen ons er hier ook nog dagelijks over!

  Geniet van je jaar thuis zijn, lekker dicht bij jullie zo langverwachte meisje! Is zalig he, alles van dichtbij mogen meemaken!! Ik vind mama zijn ook nog zoveel mooier dan ik mij ooit had kunnen voorstellen!!

  Geef haar een hele dikke kus en volgende keer nog wat foto'tjes he:)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als ze zo klein zijn vliegt de tijd en voor je het weet is het jaar voorbij.. Geniet van deze vermaandag een half jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jeetje alweer een half jaar! Wat vliegt de tijd zeg. Heerlijk dat je meisje het zo goed doet en dat je zo ontzettend van haar kan genieten!!!!

  Liefs Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gefeliciteerd lieve Lola! En ook voor je supermama en -papa!
  X Naat

  BeantwoordenVerwijderen
 6. -en pinkt een dikke dikke traan weg-

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh arme Lola. Zijn ze eerst supertrots op je omdat je zo'n grote meid wordt en dan gaan ze je ineens een groentenhap in de mond proppen.
  Maar de liefde die je mams voor je voelt spettert van het scherm, dus ze zal het vast heel goed bedoeld hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zucht. Wat gaat het snel he? Mooi, maar ook zo ontzettend balen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ja hoor, rijkelijk laat maar niet minder gemeend: gefeliciteerd!

  BeantwoordenVerwijderen