zondag 14 november 2010

Een receptje voor de Hollanders onder ons*

Wat doet u met uw oud brood?
Eendjes voeren? Verloren brood maken (wij noemen dat trouwens Bombay Toast in Huize Ettepet, omdat we ooit in Bombay dachten een geweldige Indiase lekkernij te krijgen, maar het bleek gewoon good old verloren brood te zijn)? Aan de vogels geven? Of gewoon weggooien?

Dat laatste is natuurlijk zonde. Als je weet dat je er ook BROODPUDDING mee kunt maken! Volgens mij in Nederland nog niet zo ingeburgerd. Hier kun je het gewoon bij de bakker kopen. En wij maakten het vandaag zelf. Eens iets anders dan alsmaar die gevulde speculaas.

Ook eens proberen?

Doe 300 gram oud brood (zorg dat het nog niet groen is!) in een kom en giet er een halve liter lauwwarme melk en 200 gram kristalsuiker op. Laat even weken. Plet het met een vork, of mix het met een mixer zoals de luierikken onder ons (ik dus) doen.
Voeg er een beetje kaneel, 5 geklutste eieren en vanillebloem bij.
Roeren, in een vorm doen, 45 minuten op 200 graden en je hebt een overheerlijke caloriebom voor bij de koffie! Of voor 's ochtends in plaats van boterhammen. Of voor 's avonds voor de tv. Of voor grote honger 's nachts.

Proef en kwijl (en ga daarna op dieet)!




* Want de Belgen kennen dit natuurlijk al lang...

9 opmerkingen:

  1. Geen rozijnen erbij? Zie je meestal wel maar ik vind het zelf ook lekkerder zonder!

    Smakelijk! En inderdaad, daarna maar wat extra rondwandelen/lopen met je nieuwe schoenen:)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Vanillebloem? Dat kent deze Nederlander dan weer niet... Verloren brood ook niet trouwens. Ik zal eens googlen?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik heb ook gegoogeld op verloren brood. Wij in het westen noemen dat wentelteefjes.
    Maar broodpudding is dus echt lekker? Nou dan ga ik het toch maar eens proberen. Bedankt voor hetrecept!!
    Dieeten hoef ik toch niet ;o)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. @ Elke: ja, wel rozijnen erbij als je dat lekker vindt, maar dat vind ik niet ;-)

    @ Nienuh: Vanillebloem kun je (hier in ieder geval) gewoon in de supermarkt kopen, maar heb je het niet, dan laat je het eruit, is geen essentieel ingrediƫnt. En verloren brood is dus, zoals Marielle al zegt, wentelteefjes op zijn Nederlands. Ik woon hier al te lang vrees ik....

    @ Marielle: het is echt heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. En dan nog dat laagje suikerachtige chocolade erop. Voor mij.

    Ik kom hem deze week nog opeten bij je. :)

    @Marielle: wentelteefjes? Dat zijn voor mij oude in melk geweekte boterhammen die je in de koekenpan mikt. Das toch wel heel anders dan broodpudding.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. @ Astrid: je bent te laat. Het is al op ;-)
    Marielle bedoelde ook die wentelteefjes die jij bedoelt hoor!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. jammie jammie!! Blog volgt snel maar het was heeeeerlijk!!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ja hallo?!! Kom je daarmee als ik al bevallen ben? Tsss... Dat had ik moeten hebben als stiller van de nachthonger!

    En nog bedankt voor jullie kaartje!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Via Jelleke kom ik hier om het recept en hij staat nu in de oven. ben benieuwd maar het klinkt heel lekker :-)
    Dank je wel

    BeantwoordenVerwijderen