dinsdag 22 maart 2011

Streetfight

Meneer Ettepet is vorige week aangevallen op straat. Zomaar. Om niks.
Hij liep 's avonds in een niet-zo-geweldige buurt van Antwerpen, en toen hij bij zijn auto aankwam, stonden er 2 mannen een beetje rond te draaien en te kijken.
Hij vroeg 'kan ik jullie helpen?' en voor hij het goed en wel in de gaten had, kreeg hij een krab in zijn gezicht. Krab ja, want er stonden dagenlang 4 rode striemen op zijn gezicht. Wat een wijf, krabben.

Nou is mijn man echt geen vechtersbaas en heel vredelievend en zachtaardig enzo (en zijn laatste streetfight is al meer dan 25 jaar geleden), maar hij laat ook niet op zijn kop kakken natuurlijk, dus sloeg hij de krabbende asshole vol op z'n bek. Pech voor de bad guys dat ze nou net iemand troffen die een zwarte band in karate heeft, en dus best wel weet hoe hij een schop en een klap als een echte vent -en niet zo'n wijvenkrab zoals zij deden- moet uitdelen. En toen dropen ze meteen, luid vloekend en tierend (en met pijn in zijn tandjes waarschijnlijk), af.

Einde verhaal. Zou je zeggen. Maar ik zit nu dus al de hele week te denken aan wat er had kunnen gebeuren. Wat als die 2 een mes hadden getrokken. Of erger. Mijn man heeft ooit op de karate een les in 'vechten tegen messen' gekregen. De Engelstalige leraar had 3 adviezen: "Run, run and run. And if you can't run, fight for your life."
Tegen messen is niet op te vechten. Zeker niet als zij met z'n tweeën zijn en jij alleen. Gelukkig is dat niet gebeurd en zit hij nog steeds lekker naast me op de bank. Maar toch. Het zet je aan het denken. Rare wereld.

6 opmerkingen:

 1. Gatsiedarrie. Vreselijk om mee te moeten maken. En inderdaad, je wil gewoon niet denken aan ernstigere gevolgen die hadden kunnen gebeuren. Je kan je van alles in je hoofd halen. Van erg tot vreselijk.
  Maar gelukkig zit hij nog steeds naast je. Dat is waar het om gaat nu. Sterkte er mee, en probeer je hart wat te verlichten door het heerlijke lenteweer.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gelukkig voor jullie is er niets ergers gebeurd dan een wijvenkrab, maar idd, wat als ? Geniet maar van het feit dat hij nog naast jou zit!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Pfff ongelofelijk, wat een assholes.
  Gelukkig had hij het zelfvertrouwen en de skills om ze lik op stuk te geven.
  Knufel hem nog maar eens extra van Naat!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jeetje mina wat een klootzakken en wat griezelig. Vandaar die korst op manlief's knokkels? Liefs, and see you soon...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. pfff dat is ff heel erg schrikken en ja dan ga je zeker nadenken als als als. Maar gelukkig was er ff geen als en zit hij naast je op de bank. Maar jeetje in wat voor wereld leven we he...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gatver dat meen je niet. Heb wel een idee welke buurt dat was. Als ik daar doorheen moet vergrendel ik overdag zelfs even de deuren... En je moet er inderdaad niet aan denken wat er had kunnen gebeuren.

  Maar wat een sissies. Krabben. Tssssssss.

  BeantwoordenVerwijderen