zondag 7 augustus 2011

Een jongens (?) badjas, geshowd door een meisje

Een vriendin vroeg vorige week of ik een babybadjasje wou maken voor haar nieuwe neefje. Iets appeltjesgroen of aqua en een geborduurde naam erop wou ze ook.

Toevallig had ik net een paar weken daarvoor bij deze cuties zitten kwijlen. Ge-wel-dig vond ik ze toen al en nu mocht ik er één maken, ha! Dus heb ik snel het patroon besteld. Maatje 74 moest het zijn, en laat ik nou net een maatje 74 model in huis hebben rondlopen. Of rondkruipen eigenlijk want ze heeft nog steeds geen zin om ook maar iets te doen wat op lopen lijkt.

Dus hier komt het badjasje voor Khymo, geshowd door topmodel Lola:


Het badstofje is een handdoek van Ikea (even off topic, maar kent u trouwens deze site? Errug leuk!) en de binnenkant van de capuchon en het biaisband heb ik gemaakt van een restje van deze draagdoek. Die ik overigens niet meer gebruik want heb hem bij nader inzien wat te klein gemaakt. Ik dacht dat mijn gigaboobies nog wel zouden krimpen na de borstvoeding, en ook al heb ik nu inderdaad natte theezakjes, de borstomvang is toch te klein. Rarara. Voor minibaby Lola ging het nog, maar maxibaby Lola past er niet meer in....

Anyway.

Dan die geborduurde naam. Ik heb helemaal geen borduurmachine, dus dat moest iets anders worden. Van stof dan maar.


En zeg nou eens eerlijk: is dit een unisex badjas, of meer een meisjesachtige? Want ik vind hem er een beetje (te) girlish uitzien eigenlijk?


Omdat wij zelf de ouders van Khymo ook wel min of meer kennen, wilde ik ook een klein cadeautje meegeven van ons en dat werd een knuffeldoekje van een restje van de badstof.

(En dat is echt dezelfde kleur badstof, maar ik moest het doekje net bij kunstlicht fotograferen)

17 opmerkingen:

  1. Wow, knap hoor. Long way to go for me.

    Wat een klein fijn meisje is Lola toch. Ik weet niet of ik het model van de badjas te meisjesachtig vind, maar dat het model van jouw Lola een meisje is is duidelijk, zeker als je haar naast mijn mannelijke modelletje zet.

    En die site, leuk he! Het is dat ik niet elke week mijn huis kan en wil verbouwen, maar met die site zou het qua inspiratie kunnen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Maar WAUWH, deze is echt hééél mooi! En zo mooi afgewerkt!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een geweldig model is Lola! Ze doet het super goed. En de badjas is geweldig mooi en zeker niet te girlish. Ik zou hem Wietse zo aantrekken.
    Wanneer ga je er nu 1 voor Lola maken?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat is ie goed gelukt zeg! Moeilijk? Ik vind de badjas helemaal goed voor een jongen, niks te meisjesachtig wat mij betreft.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Deze is super mooi! Ik vind het voor meisjes en jongens gaan hoor.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. @ Nienuh: hij is helemaal niet moeilijk te maken hoor, kun jij ook!

    @ Katja: dank je wel!

    @ Marielle: Lola heeft 3 badjasjes in haar kast hangen. Als die te klein zijn is zij aan de beurt ;-)

    @ Eefje: Ab-so-luut niet moeilijk. Probeer maar!

    @ Lelie: Gelukkig maar dan...

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat super mooi geworden! Echt mijn complimenten hoor, zo mooi afgewerkt en hij kan prima voor een jongetje hoor ;-) Lola showt hem "girly" en het staat haar ook prima natuurlijk (maar wat niet denk ik dan hahaha) maar bij een jongetje staat hij weer heel stoer. Top gedaan!

    x Bila

    ps. de verjaardagsmuts is nog in de maak (welliswaar van karton en iets simpeler als die van jou maar dat mag de pret niet drukken) zodra hij af is, mail ik je de foto.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Oh, goh hee, nu ben ik best wel nieuwsgierig waar ergens jij 100 jaar geleden dan woonde ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Dan heb jij toch best op fijne plekken daar in 't stadje gewoond, lekker dicht bij het centrum. Geboren daar? Ik woon vlakbij het besterdplein. Weet niet of je dat wat zegt?

    BeantwoordenVerwijderen
  10. ik zou hem mijn zoontje zo aantrekken, zo;n mooie badjas. Ik houd hier wel van, terwijl ik echt van stoere jongensdingen houd. Wat mij betreft zeker voor een jongen dus. Ik ben benieuwd hoe de badjas ontvangen is :).

    BeantwoordenVerwijderen
  11. heb je mijn mailtje al gezien? Past het?

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Hej mylady, hoeist? Is de badjas dankbaar ontvangen? Is de ontvanger er inmiddels al uitgegroeid? Heb je nu zo veel orders binnen gekregen dat je dag en nacht ochtendjassen aan het naaien bent?
    Kortom, hoe gaat het?????

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Hey ik mis je blogs! Heb je het te druk nu je weer werkt? Jammer hoor!
    Hopelijk is alles goed, en vond ze de badjas mooi!
    Liefs Sandra

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Hoi ik kwam via google uw website tegen, en o wat een superbadjasje! Ik vraag me af welk patroon je hebt besteld en waar... Ik wil zo graag ook een mooie badjes maken!

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Het linkje waar je het patroon kunt bestellen staat in mijn logje hierboven! Maar ik zal hem hier nog eens zetten: http://www.danamadeit.com/beach-robe

    Succes ermee!!

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Heel erg bedankt voor het snelle antwoord, helaas een buitenlandse site, heb helaas geen paypal! Maar door jou ga ik snel op zoek naar een vergelijkbaar patroontje! Vind hem zo hip! Vind het wel echt een jongensbadjasje, maar voor een stoere meid kan hij ook!

    BeantwoordenVerwijderen