maandag 14 januari 2013

En hoe gaat het eigenlijk met Lola op school?

Nou, thanks for asking, hartstikke goed!
Dat kind was er gewoon aan toe om naar de kleuterschool te gaan! Ze heeft nog maar 1x gehuild en dat was de eerste dag toen ik haar op kwam halen. 'Lola is een beetje driet' zei ze, maar na 5 minuten was het alweer 'Lola gaat weer blij'. En sindsdien heeft ze nooit meer driet gehad.

Ikzelf heb ook een heel andere routine gekregen. Ik dek heel huismoederig 's avonds de tafel al voor het ontbijt. Nadat ik de kleren voor de volgende dag klaargelegd heb. Dat ik ooit nog eens zo georganiseerd zou zijn! Niks voor mij eigenlijk. Ben benieuwd hoe lang ik dit ga volhouden.

's Ochtends kom ik voor dag en dauw, een uur vroeger dan anders, mijn bed uit (dat ik dan ook beter een uur vroeger kan gaan slapen, heb ik tot op heden nog niet door. Heb een chronisch slaaptekortje momenteel) en maak allerlei leuks voor in het broodtrommeltje. Ook niet elke dag hoor. Soms krijgt ze gewoon bruine boterhammen met korsten. Maar wat ze ook krijgt, ze eet altijd alles tot de laatste kruimel op.Ik stop het eten en de onafscheidelijke knuffels in het spiksplinternieuwe taske.
Een lillik spiksplinternieuw taske, dat wel, maar van oma en opa gekregen en dat moèst dus mee. En als mijn dochter iets in haar hoofd heeft, doe dan geen moeite, want dat krijg je er niet meer uit. Zal ze van haar vader hebben.

Dan nemen we hond en kind onder de arm en lopen 7 minuten naar school. Als iedereen uitgelaten is, stapt moeders in de auto op weg naar haar werk. Waar ze meestal precies 1 minuut te laat aankomt.

Kijk toch eens hoe schattig! Zo'n klein meisje met zo'n grote tas op haar rug! Smelt!Mijn toch al zo mondige kind leert in rap tempo allerlei nieuwe woorden -waaronder stommerik en foffedomme (?!?)- en nu staat die mond helemaal niet meer stil. Heerlijk vind ik het!

Toen ik haar vandaag ophaalde en vroeg wat ze allemaal gedaan had, zei ze 'ik heb speeld en geten en gedronken en op stoel zitten en heel braaf zijn. En schilderd. Met de vingertjes'. Die vermaakt zich wel.

Haar beste vriendinnetje Fay zat in de crèche al in haar klasje, en nu weer. Maar eigenlijk vind ze Elvis nog leuker. Ze heeft zelfs al 'I love you Elvis' gezegd. Voor zover bekend is het nog niet wederzijds.


  Op woensdag heb ik mijn vrije dag en deze week had ik voor het eerst in een hele lange tijd zomaar 3 uur me-time toen Lola een halve dag naar school was! 'Vroeger' was Lola er altijd als ik niet werkte. Ik wist van gekkigheid niet wat ik eerst zou doen.

Vanavond wou ze geen luier meer aan om te slapen dus dat gingen we dan maar eens proberen. Maar na 1.5 uur riep ze al dat ze in haar broek geplast had. 'Is niet erg hoor mama' zei ze.

En nu we dan toch bezig zijn met al die nieuwe dingen, hebben we vandaag Lola's eerste skivakantie geboekt. Over een maand staat ze voor het eerst op de latten! 'Spannud hè mama' zegt ze daar zelf over.

8 opmerkingen:

 1. Wow, nu al naar de kleuterschool! Belgie he? 's avonds de tafel dekken, kleren klaarleggen, broodjes in vormpjes??? Ik geloof dat ik nog veel van je kan leren...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Waaw! Wat een flinke meid! Grappig toch hé die kinderuitspraken! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha,ik kan een glimlach toch niet onderdrukken bij het zien van de broodtrommel. Op dat idee ben ik nou nooit gekomen! Maar heerlijk dat ze het naar haar zin heeft, dat is een stuk fijner weg brengen.
  En slaapt ze 's nachts nog zonder luier?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee hoor, gewoon weer met de luier aan. Nog een paar maandjes wachten voordat we het weer even proberen...

   Verwijderen
 4. Thats your girl! En geweldig dat ze ook meteen leert skiën. Komt later goed van pas als ze dan samen gaat met Julian natuurlijk. Kom je naar ValThorens?? Dat zou pas leuk zijn :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bij mij kwam het organisatietalent ook maar pas toen de eerste naar school begon te gaan.......!
  Ik ben eigenlijk ook een Antwaarpse Hollander en het boekentasje is inderdaad lillik!
  We hebben duidelijk wel wat met elkaar gemeen....;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nog een Antwaarpse Hollander, yay! Waar kom je vandaan?
   En een organisatieTALENT zal ik nooit worden hoor, daar ben ik veel te chaotisch voor...
   Naar welke naaiclub ga jij trouwens, want ik las dat jij naar eentje gaat in Antwerpen? Wil ik ook!

   Verwijderen