maandag 2 september 2013

De eerste schooldag met een nieuwe boekentas...

...want zeg nou zelf, die lillike, ons opgedrongen tas van vorig jaar kon ècht niet meer. En na een half jaar gebruik kon ik hem zonder schuldgevoel het raam uitgooien.

Eigenlijk wou ik in januari al een boekentasje maken toen ze naar het speelklasje ging, maar op deen of dandere manier is dat er nooit van gekomen. Hoog tijd dus.

Ik gebruikte het patroon van het kleine tasje van Jade & Stig (link zie hieronder) maar omdat dit alleen een fototutorial zonder tekst is, was het af en toe een beetje gokken hoe het nou moest. Er stond ook niet bij of er wel of geen naadwaarde inclusief was, dus in het kader van beter teveel dan te weinig, deed ik er overal nog een centimetertje bij, en dat had achteraf gezien niet gemoeten. Taske valt wat (te) groot uit voor mijn kleine meiske. Maar dat is niet zo erg, ze groeit toch sneller dan ik kan bijhouden. De handleiding van Oontje verduidelijkte veel dus ik switchte tussen de 2.
 
Aan de binnenkant naaide ik 2 zakjes voor zakdoekjes en een koekje en in de te grote tas is dus vééél plaats voor de bammetjes en het fruitje.In het trommeltje deed ik wat Bento-box-y dingen:
Zo'n musketonhaak vind ik de max. Maakt het helemaal echt.
Toen het tasje af was, vond ik dat het aan de zijkanten te bol naar buiten stond (dus de zijkant kwam verder dan de klep zeg maar, if you know what I mean), en heb ik de zijkanten op het randje doorgestikt. Nu blijft het veel beter staan en de bolling naar buiten is ook weg.
In de flap deed ik een poging om een soort van insteekdingske te fabriceren voor naam en telefoonnummer, maar dat zag er in mijn hoofd veel beter uit. Die plooitjes horen daar niet te zitten en het had een mooi vierkant moeten zijn, maar it'll do.

Ook eens proberen? Ik sneed een rechthoek uit een plastic mapje en stikte daarop aan alle 4 de kanten biaisband vast, en toen naaide ik het met 3 kanten op de flap.
In plaats van een rondje uit de A te snijden, naaide ik mijn gepersonaliseerde knoop erop.

Ondanks herhaaldelijk meten, slaagde ik er toch in om 1) het plastic insteekhoesje niet in het midden te zetten, 2) het ene slotje er niet helemaal recht in te steken en 3) 'LOLA' niet precies in het midden te zetten. Was vroeger al niet goed in meetkunde en nog steeds niet, zo blijkt wel weer.

Het tasje is dus ver van perfect, maar het ziet er pretty damn perfect uit van ver!
To me anyway.
En wat zei de mevrouw er zelf over vanmorgen?
"Ik wil een àndere boekentas meenemen mama!".

En een foto laten nemen wou ze al helemaal niet, maar het ging ongeveer zo:


 

Patroon: een kruising tussen dit en dit
Stof: Kokka - Happy Hungry Hippos (Julija's)
Hardware: Juffertje Uil

26 opmerkingen:

 1. Leuke tas, helemaal mij ding! Ik heb de workshop gevolgd bij jade & stig in juli. Was heel leuk! En mijn zoontje heeft nu een schooltas voor april.
  En nu wil de dochter er ook 1.
  En dat onderste prentje! Hilarisch!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hihi ik kan me dat fotomoment al zo voorstellen
  Ik vind 'em helemaal geslaagd trouwens!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Uwen oranje boekentas zeker schoon, amai nog ni.
  Maar tegen nen roze valt er uiteraard niet te concurreren ;) - goed om weten dat ik het lelijk geval hier over een half jaar ook kan wegzwierelen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat schooltasje ziet er gewoonweg schitterend uit !

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel mooi! Toffe stofjes ook en die naam erop maakt hem helemaal af.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik begin echt zooooo jaloers te worden op al die boekentasskills hier in blogland....de jouwe is ook weeral zo schoon!
  x

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wauw prachtige tas hoor!! En die foto momentjes....heel herkenbaar ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wow..... ze boft maar met jou als moeder!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. haha die cartoon :-)
  En wauw seg, prachtige boekentas! Knap dat je zoiets kan maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. supermooi!! volgende keer zal het hier ook in gewone stof worden, want het tafelzeil dat ik voor dat van mijn dochter gebruikte "staat" ook niet zo mooi, mss dat het ook helpt als ik de randen overstik

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vond ik echt wel helpen ja, dat overstikken. Ik heb ook gewone stofjes genomen hoor, gaat net zo goed! (of beter dus, begrijp ik van jou?)

   Verwijderen
 11. Lola got her new school bag! It looks fabulous, lucky girl, she must be so proud carrying it to school :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Well onviously you couldn't read one of the last sentences, because she said: Mommy I want to take another bag to school! ;-)
   So she's proud alright!!

   Verwijderen
 12. Hahaha, grappig hoor, van die "andere" boekentas en niet op de foto willen :-)
  De tas is supermooi, ik vrees dat ik dat noooit ga kunnen!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een leuke boekentas! En die laatste foto van in de krant, grappig! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. zalig dat krantenknipsel. T is een leuke boekentas

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Zo'n mooie boekentas ! Toch jammer dat ze zo kritisch is en haar andere boekentas wil. Ik zou stikjaloers zijn op zo'n toffe boekentas, maar ja, als 't kind een vast gedacht heeft, is het met niets te overtuigen hé. Ik heb dat hier thuis ook al vaak tot scha en schande moeten ondervinden....
  'n vrolijke groet,
  sneksniltje

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hej, it's alife!! Welcome back. En ach als altijd, ik ben zwaar onder de indruk. Voor mij is die tas perfect. Ook van dicht bij.
  Geef je ook naailes trouwens?

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Zo mooi! Wilde de dame iets roze prinseserigs op haar tas?

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Zal wel ja, roze is DE kleur tegenwoordig. Net nu ik helemaal anti-roze ben geworden! Gelukkig doet ze nog steeds netjes aan wat ik klaarleg (al zegt ze weleens 'ik vind dat niet mooooi!') en de boekentas gaat ook braaf elke dag mee naar school.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. wat vind ik hier, hij is toch mooie gelukt,

  BeantwoordenVerwijderen