maandag 30 september 2013

Over UFO's en ander rondvliegendslingerend gespuis

Gek is dat, dat je helemaal enthousiast aan een nieuw project begint en dat het om de één of andere reden toch nooit afgeraakt. Of dat je, ook al heb je meer stof dan je ooit kunt opnaaien, toch net nog een ànder stofje nodig hebt voor dat nieuwe jurkje dat je wilt gaan maken, en niet 1, maar een hele berg nieuwe stofjes gaat halen. Of hoe je allerlei kledingstukken verzamelt en bijhoudt van man/stiefzoons/zussen/jezelf want dat je daar ècht ooit nog eens iets voor je dochter uit gaat maken, maar dat dat vervolgens nooit gebeurt. Of hoe de stapel verstelwerk alleen maar hoger wordt en dat je pas denkt ‘hey hier moet ik nou toch eens aan gaan beginnen’ als het kledingstuk al lang te klein is.

Ik ben guilty of all of the above.
Dus om mezelf een schop onder mijn derrière te geven, ga ik de volgende maandelijkse items in het leven roepen:

-          UFO oftewel UnFinished Objects. Elke maand moet ik een onafgewerkt project afwerken en  erover bloggen, net zolang tot alle UFO's het luchtruim hebben verlaten.
-          UWYH. Met deze zal met name mijn man superblij zijn. Use What You Have. Ik moet 1x per maand een stofje gebruiken dat er al minstens een jaar ligt.
-          Recykleer. Ook 1x per maand moet ik iets ouds recycleren tot iets nieuws.
-          En als laatste –en hierover zal ik niet bloggen wegens bijzonder oninteressant voor de lezer (en bijzonder oninteressant voor mezelf om te doen L)- moet ik per maand minstens 1 verstelwerkje doen.

Wie doet er mee? Kwestie van een stok achter de deur te zijn voor elkaar J

Morgen meteen de UFO van Oktober. Hij is al bijna klaar!

21 opmerkingen:

 1. Awel daar ga ik nu eens aan meedoen!
  Wel achter de schermen want ik heb geen blog, maar ik beloof dat ik het eerlijk zal doen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ahhh ja, goed idee. Reken maar op me als stok. En ik ga ook werken aan punt 1,2 en 4.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zooooo herkenbaar !!
  UFO's vliegen hier niet zoveel rond, maar al die andere dingen wel.
  Ik ga ook probren mee te doen...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik wil natuurlijk heel graag meedoen!
  Maar...ik ben heel slecht in opgelegde taken....dus waarschijnlijk lukt het me toch niet....
  ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben daar ook heeeel slecht in! En ik ben ook heel erg van het 'dàt vind ik leuker dus dat doe ik eerst' maar zo blijft alles altijd liggen, dus ik MOET dit even doen. Hoe lang me dit lukt ---> time will tell ;-)

   Verwijderen
 5. Ik kan ook meedoen :-) De eerste ufo hier is mijn breiproject dat al maanden onafgewerkt opzij ligt (maar waar ik enkele avonden geleden weer met volle moed mee gestart ben). Ik heb ook al enkele verstelwerkjes klaarliggen waarvan er ééntje ondertussen inderdaad al bijna te klein geworden is. Dus op dit vlak kan ik ook wel een duwtje in de rug gebruiken ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Reacties
  1. Dan moet je wel weer gaan bloggen hè dametje!! ;-/

   Verwijderen
  2. haha :) ik heb laatst echt een halve bak verstelgoed afgewerkt! En nu jij weer :P

   Verwijderen
 7. Dat is inderdaad een hele goede. Maar ik denk dat ik eerst even in iets nieuws mijn energie ga moeten steken. Morgen D day ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. hihi zeer herkenbaar ... ik beloof niks het is sterker dan mezelf! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. leuk! ik ben al even bezig met enkel naaien uit mijn persoonlijke stoffenwinkel. Met de winter in aantocht wordt het moeilijker. Ik heb vooral lichte stofjes, kaka!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. jajaja, guilty of all of the above... Ik doe mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hoihoi. Eh ik hou t ff bij ufos denk ik, heb nl bog n enorm project liggen (deken haken) dus die moet in elk geval nog af! Ik naai nog maar net dus recycleren is best lastig nog voor me! Verstelwerkjes..arrrg die laat ik stiekum in zicht liggen als mijn schoonmoeder oppast lol

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Kom via via bij je langs...en wordt wel door je project getriggerd. Ik laat het nog weten, via mijn eigen blog?!!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wel... ziek zijn heeft zo zijn voordelen. Ik heb eindelijk eens al mijn herstelwerkjes van jaren afgewerkt + 2 recykleerprojectjes uitgevoerd + mijn eerste hemdje en eerste broekje ooit gemaakt, met stofjes die hier al lang daarop lagen te wachten (binnenkort op mijn blog). Ik wil dus wel meedoen, laat ons zeggen dat ik voor deze maand dan toch al goed begonnen ben, maar of ik het vol hou voor de komende maanden, da's iets anders... :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Heel herkenbaar, ik doe niet mee (sorry), maar volg je nu wel! (ook veel Ufo's etc... maar helaas geen tijd om mee te doen...)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Awel, die UFO's dat is DE reden dat ik mijn blog heb opgestart!!!
  DE bedoeling was om alles dat onafgewerkt lag stof te vergaren nu eindelijk eens af te werken. Mijn blog was wel degelijk een stimulans maar er ligt nog genoeg. Ik doe zeker mee want dit jaar telt nog maar 3
  maanden. Maar ondertussen liggen er weer nieuwe haakwerken klaar want het is toch zo plezant om aan nieuwe dingen te beginnen...maar daar dient dan 2014 voor :-)
  Dus ik ga deze week er nog eens invliegen...

  BeantwoordenVerwijderen