donderdag 24 oktober 2013

Sinterklaas zonder Zwarte Piet?? Doe effe normaal!!

 
 

10 opmerkingen:

 1. Vind ik ook... Sinterklaas kan niet zonder zwarte piet. Wie is er anders lenig genoeg om door de schouw de pakjes in de schoentjes van de kindjes te gaan leggen. Dus zwarte piet weg = geen pakjes meer :(

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik zal eens een geheimpje verklappen! Dieje Piet is ni echt zwart.. Das van de roet..;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik sta vrij alleen met mijn standpunt, maar ik begrijp het helemaal!
  Ik ga er ook niet aan meedoen, aan het sinterklaasgedoe. Het is te zeggen, mijn dochter zal een cadeautje krijgen en wat lekkers, maar ik ga er niet over liegen, ik ga er niet mee dreigen, niet mee belonen en ik ga haar duidelijk maken dat het niet correct is dat een blanke man zwarte slaafjes in dienst heeft om al het werk te doen. Hier zal ze vanaf het begin weten dat het allemaal maar een traditie is gebaseerd op een verhaaltje en dat het verklede mensen zijn die deze traditie in ere willen houden om een dag wat speciaals te doen voor de kindjes. Maar ik ga haar niet wijsmaken dat de sint en piet "echt" bestaan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Maar het zijn geen zwarte slaafjes hè!! Het is roet van de schoorsteen; heeft niks met huidskleur te maken!
   Maar is natuurlijk je goede recht hè, maar had je deze mening altijd al (dus vierden jullie sowieso al nooit Sinterklaas uit dit principe) of is dat door heel deze heisa gekomen??

   Hoe dan ook, ik wens jou en je gezin een prettig Sinterklaasfeest!!

   Verwijderen
  2. Neen idd, ik had deze mening al ;)
   Dochter is pas 2, en ze krijgt ook wel een cadeau, maar ik ga haar niks voorliegen.

   En dat vind ik zo een flauwe "het roet is van de schoorsteen" (en die heb ik al veel gelezen op FB de laatste week) En die Afrikaanse neus en lippen krijgt ie ook door door de schoorsteen de kruipen dan? ;) *en daar antwoord dan nooit iemand op* :p

   Verwijderen
  3. Ik had toen ik zelf een kleuter was ook zo'n kind in de klas met neohippie-ouders die hun kind niks wilden voorliegen. 't Kind riep in de 2de kleuterklas: 'Sint-Maarten bestaat niet, dat zijn gewoon je ouders die dat doen.'. Hupla, de lol vergald voor 25 andere kinderen. Alleen al daarvoor doe ik lekker mee met de hoop en vieren wij Sint-Maarten. Met Zwarte Piet.

   Verwijderen
  4. Ach weet je, de één is voor en de ander blijkbaar helemaal tegen. Ik heb daar tot een paar dagen geleden gewoon nooit bij stilgestaan zelfs, dat er ook mensen zijn die Sinterklaas nièt leuk vinden. Of niet vinden kunnen. Ik vind het gewoon supergezellig met pepernoten, warme chocolademelk en cadeautjes. En die gezichtjes als er op de deur wordt geklopt en snoep naar binnen wordt gegooid --> onbetaalbaar!!!

   Wel vind ik dat sommige kinderen veel teveel cadeaus krijgen, maar dat is weer een heel andere discussie ;-)

   Verwijderen
 4. Ik begrijp al die ophef inderdaad niet. De sint heeft gewoon werknemers in dienst en die zijn zwart van het roet. Meer is het niet. Al die andere onzin van slaven en wat dies meer zei ......... dat maakt de hedendaagse mens er van. Ik heb de pietitie dan ook zeker geliked.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En Marielle, hoe komt ie dan aan de Afrikaanse gelaatstrekken (mond en neus) en kroezelhaar? Ook van het roet?

   Verwijderen