zaterdag 12 oktober 2013

UWYH oktober

Mijn man maakte vorige week meteen misgebruik van mijn verstelwerk-voornemen en kwam met een overhemd aandragen waar 2 knopen af waren. “Hier heb je een UFO” zei hij. En bedankt. Nog één erbij. Geheel tegen mijn gewoonte in, zette ik dezelfde avond nog (ik herhaal: dezelfde avond nog!!!) 2 nieuwe knopen aan het overhemd en ik moet zeggen, voelde best cool dat dat hemd mijn verstelmandje niet eens gehaald heeft. Het was uiteindelijk ook maar 5 minuten werk, dus waar doe ik eigenlijk moeilijk over? En in 1 ruk door maakte ik ook nog 2x 2 gaten dicht in spijkerbroeken van de stiefzoons (en ik dacht dat gaten in jeans stoer waren?? Niet bij onze jongens dus...spijtig), dus technisch gezien moet ik eigenlijk pas volgend jaar weer een verstelwerkje doen, maar ok, ik zal me aan het 'minstens 1 per maand' houden.

Anywayz, ik heb me voorgenomen om aan het begin van de maand eerst alle 4 mijn UFO-opdrachtjes te doen, zodat ik de rest van de maand lekker kan freewheelen. UFO, check. Verstelwerk, check. Hieronder mijn UWYH van deze maand en ook het recykleerdingske is al bijna af, maar dat gaat denk ik wat tijd in beslag nemen om dat te fotograferen, want daar heb ik de bereidheid-tot-fotoshoot van mijn dochter voor nodig en die is kwijt lately...

Use What You Have dus. Ik denk dat deze blauwe lap stof al eeuwen in mijn kast ligt. Geen idee waar hij ooit vandaan is gekomen maar ik vind de kleur wel nog steeds mooi. En ook weer helemaal in trouwens. Niet alleen kobaltblauw (al lijkt het geen kobaltblauw op de foto's) zoals deze, maar alle kleuren blauw zijn helemaal hip deze winter; win-win dus.


Het A-lijn rokje uit Allemaal Rokjes, met plooi en met een knalgele paspel, die ik ook uit mijn lintendoos haalde.Ook de voering, rits, verstelbare elastiek en knopen had ik liggen, dus een volledige UWYH.


En klaar! Zo snel kan dat gaan!
 

Hier leest u wat ‘het project’ hierboven precies inhoudt.

10 opmerkingen:

 1. Ik zou zo zeggen: goe bezig! Voorlopig moet er nog niet aan oren getrokken worden :)
  www.mamaatjefriekel.blogspot.be

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed bezig. Naaide hier ook net 2 knopen aan de jas van mijn man (dat is al van vorige winter nodig) . Gek he, dat ge hele outfits van onder uw machine kunt toveren maar een knop aannaaien, wat maar 5 minuten duurt, is er dan te veel aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je man zal wel tevreden zijn geweest met die snelle service.

  Mooi rokje in koningsblauw!

  Je vindt de post met de Lola-labels hier:
  http://homeiswherethedachshundis.blogspot.be/2013/10/allemaal-vrolijkmakers.html

  BeantwoordenVerwijderen
 4. heel mooi! & goedkoop hé goed bezig dus!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. knap gemaakt. en dat retouche werk en herstel werk...dat blijft hier ook liggen. en tegenwoordig...doe ik dat weg. het is vaak al te klein voor ik het maak.

  BeantwoordenVerwijderen