zondag 6 maart 2016

Sem's zwemtas

Hoewel ik al bijna 17 jaar in België woon, en behoorlijk goed ingeburgerd ben, al zeg ik het zelf, zijn er bepaalde woorden en uitdrukkingen waar ik maar niet aan kan wennen. Die ik zelf ook nooit zal gebruiken en die elke keer weer, voor verwarring zorgen. 'Poep', of nog erger 'poepen' is er daar één van, maar daar gaan we het nu niet over hebben ;-)

Maar waar ik dus ook elke keer weer mee in de fout ga, is 'tas'. Hier in België betekent een tas een kopje, bij ons is een tas iets waar je dingen insteekt. Mijn frank moet altijd even vallen als iemand op kantoor vraagt waar zijn tas is. 

Maar goed. We maakten dus een tas, of een sjakosh, zo u wilt. Hoewel, het is voor een jongen, spreek je dan ook over sjakosh? 
Voor mijn neefje had ik lang geleden al eens een pennenzak gemaakt (nooit geblogd denk ik) in dit stofje en nu vroeg hij of ik een zwemtas voor hem wou maken en of ik nog wat van dat stofje over had, want daar was hij zo dol op. En ja, dat had ik! Nog net genoeg voor deze tas. 
Lola showt hem helemaal zomers, in een jurk die te klein wordt, boehoe, 
met haar eigen niet-zelfgemaakte zwemtas erbij.
De binnenkant deed ik weer in ruitjes, net als bij de pennenzak. Cowboys en ruiten, dat hoort toch zo'n beetje samen, right?Stof cowboys: ik denk Michael Miller, maar ben niet zeker...
Binnenstof: uit de stash7 opmerkingen:

 1. Een belg zou hier over 'nen zwemzak' spreken ;-)
  Maar zwemtas begrijpen we ook hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Op weg naar het zwembad in stijl dus! En of het nu zwemzak of zwemtas is (neen, inderdaad niet zwemsjakos ;) ), who cares?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk! Hier zeggen we dan zwemzak ;-).

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoewel we het in West-Vlaanderen doorgaans over een "buzze" hebben (niet te verwarren met een "buuze", want dat is een buis) als we het over een tas hebben, zeggen ook wij "zwemzak" tegen een tas om mee te gaan zwemmen. Ziejenogmee?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Die spraakverwarring tussen Vlamingen en Nederlanders vind ik toch altijd weer grappig :-) Een zwemzak, dus. En een mooie!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hihi, ja die van die spraakverwarring kan ik meepraten. Ik werken in Smaland op een dag dat alle winkels in Belgie dicht zijn (in onze werktaal heet dat een Belgendag) .... hoe dan ook een feest aan verwarring bij deze dame van boven de grote rivieren.
  Maar de tas is super. Evenals het model :-)

  BeantwoordenVerwijderen