zaterdag 6 februari 2010

Buik en kont !!

Of ik mijn buik effe wilde showen hier. En snel. U vraagt, wij draaien, dus komt 'ie:


* 21 weken en 4 dagen
* Buikomvang 96 cm
* Borstomvang 95 cm (oh my freaking God, ik heb bijna een meter tiet!)
* + 8 kg

Wij rijzen dus langzaam maar zeker de pan uit. En helaas niet alleen naar voren. De voorkant valt eigenlijk best mee. Er zijn nog steeds mensen die pas nàdat ik het gezegd heb, zien dat ik zwanger ben. De blinde vinken. Mijn baby huist vooral graag op mijn kont. En op mijn heupen.
En zoals ik van tevoren al gedacht had, hou ik dus megaveel vocht vast. Er is nog welgeteld 1 paar laarzen dat ik helemaal dicht krijg. De rest blijft halverwege steken. Mijn ringen krijg ik enkel nog aan en uit met zeep. Waar gaat dit heen? Straks pas ik alleen nog in een jute zak.

En toch vind ik zwanger zijn geweldig. Ik zou nog wel 4x zwanger willen zijn (Husby, what ya think??). Het beebje wat ik nu duidelijk (maar nog niet zo vaak) voel is zooo adorable. We praten tegen hem/haar alsof hij/zij er al is. En hij schopt terug. Alsof hij wil zeggen 'ik hoor jullie wel daarbuiten hoor, maar ik blijf nog even lekker zitten ok?' En that is fine with me. Blijf jij nog maar eventjes waar je bent liefje. Nog een weekje of 18 moet je binnen blijven. Nog maar 4 maanden en we worden papa en mama. Nog zoooo onwerkelijk. Ik kan het eigenlijk nog steeds amper geloven.

Dat schoppen dus. Ik maakte me 2 weken geleden toch zorgen dat ik (op 19 weken) onze beeb nog steeds niet gevoeld had, en of alles nog wel ok was? Nou, diezelfde avond lagen we in bed en ik moest ergens hard om lachen en toen kreeg ik me toch een pijnscheut in mijn buik (waren de banden volgens de gyn. En nee daar heb ik niet speciaal voor gebeld, maar bij de eerstvolgende controle toch even gevraagd). Ik was even volledig in paniek, maar 3 minuten later voelde ik ons beebje ineens heel duidelijk bewegen! Wat een heerlijk gevoel! In Lissabon voelde ik hem 's avonds ook af en toe, en 4 dagen nadat ik hem voor het eerst gevoeld had, ging hij zo hard te keer dat zelfs mijn Husby hem kon voelen. Wat een geluk. Dat ik dit allemaal mag meemaken. Ik kan er nog steeds helemaal emo van worden.

Mijn mannetje is ook zo schattig. Hij praat tegen mijn buik en streelt hem vaak. En hij heeft hem al (?) 2x ingesmeerd met een buikenspullie. Daarna zijn we het vergeten. Maar ik las ergens dat je na je 30ste veel minder kans op striemen hebt. En ik ben natuurlijk al zooo ver over de 30 dat mijn buik waarschijnlijk strakker is na de zwangerschap dan ervoor. Toch? Nee? Laat me nog even in die waan ok? Vanmorgen zei Husby tegen mijn buik "als jij geboren wordt heeft papa lang haar". Want hij wil zijn haren laten groeien. Whoehahaha midlife crisis denk ik.

We hebben intussen een crèche gevonden. En staan bij 6 andere crèches op wachtlijst. Is echt niet normaal hier. Ik heb pas een crèche nodig over 1 jaar en 7 maanden omdat ik na mijn zwangerschapsverlof een jaar ga thuisblijven. Maar alles zit al vol. Of ze maken hun planning pas 3 maanden van tevoren, maar dat is ook geen optie natuurlijk. Dus: woon je in Antwerpen en ben je van plan over een jaar of 7 moeder te gaan worden, ga nu vast een crèche zoeken, scheelt je heel wat kopzorgen!

Ook het kamertje-to-be is opgemeten en er wordt een offerte gemaakt as we speak. Want zoals ik al eerder zei: we komen een kamer te kort, dus er moeten nog muurtjes gezet worden. Omdat wij nogal een 'open' huis hebben met vide en beton en andere hardklinkende materialen, laten we heel het kamertje meteen goed isoleren zodat onze prins/es lekker kan slapen en wij lekker lawaai kunnen maken.

Zwanger zijn heeft alleen maar voordelen. Je krijgt er een kind mee. Er staan mensen voor je op in bus en tram en de laatste 4 maanden mag je in de trein 1e klasse reizen met een 2e klasse kaartje (maar ik ga nooit met het openbaar vervoer. Dammit). Als je iets laat vallen, rapen ze het voor je op. En vanochtend liep ik met een trapje te zeulen en Husby vroeg wat ik ging doen. Toen ik zei dat ik de ramen ging wassen zei hij "ik wil niet dat jij nog op een trapje staat. Laat mij dat maar doen". Kijk, zulke acties kan ik waarderen.

Het enige wat ik af en toe heb, zijn harde buiken. Vorige week deden we weer een houthaksessie bij mams. En dat moet ik toch maar niet meer doen. Mijn buik was loeihard aan het eind van de dag en ik heb toen een uur voor pampus gelegen in bed. Als ik teveel rek en strek heb ik het ook en ook als ik te lang rechtsta. Maar als je je nou zo super voelt als ik, sta je er vaak gewoon niet bij stil dat sommige dingen misschien nu niet zo'n goed idee zijn om te doen.

Voor de rest hebben we nog steeds nergens last van. Ik geniet met volle teugen van het kindje in mijn buik en fantaseer erop los. Hoe zal hij eruit zien? Welke kleur haartjes heeft hij? Hééft hij wel haartjes bij de geboorte (nee nee nee!!! Ik vind kale babies zo cute!). Zal hij op Husby lijken? Krijgen we de babykamer wel op tijd af? Hoe zal ik als moeder zijn? Kan ik het wel?

17 opmerkingen:

 1. Hé, heb je het nou echt over een "hij" zo aan het einde :-) ?

  En natuurlijk ga je een goeie moeder zijn. Als een kindje zo gewild is dan kan dat niet anders. Gewoon op je gevoel afgaan dan komt het helemaal goed.

  Mooi buikje trouwens.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wow wat een buikje. Mooi hoor!!! En wat heerlijk om te lezen. Ik houd van zwangerschapsverhalen. Doet me mijn eigen zwangerschap herleven :-). En wat heerlijk he, om die kleine te voelen. Zo zaaalig. Ja blijf nog maar ff zitten kleine, da's beter en wel zo gezellig.
  Mogen jullie dan 1e klas reizen!!!! Wat superdeluxe zeg. Ik zou spontaan de trein gaan nemen ;o).
  Maarreehh, inderdaad rustig aan doen he. Harde buiken proberen te voorkomen hoor. Die zijn nog nergens goed voor. Veel plezier met dromen, fantaseren, zwijmelen en genieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie buik!!! En geweldig dat je er zo van kan genieten :)

  Heerlijk he al die dingen om te regelen voor de kleine gaat komen.
  Jeetje dat is trouwens wel bizar, zulke lange wachtlijsten. Hebben jullie daar geen mogelijkheid voor gastmoeders ofzo?
  En anders moet je maar thuis blijven tot ie 4 is he ;)

  Enne idd je hebt het wel heeeel veel over "hem" volgens mij doe je dat expresssss en word het gewoon een "zij"

  Spannend hoor nog 4 maanden en dan weten wij het ook :)
  Succes met het verwend worden! Schattig van je mannetje dat ie dat allemaal voor je doet :)

  Liefs Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @ Linda: hahaha ik wìst dat ik daar commentaar op ging krijgen! Ik was het effe beu om steeds hij/zij te schrijven, dus vandaar hij. Maar het kan net zo goed een zij zijn hoor! ;-)
  Thanks en thanks again!

  @ Mariëlle: yep, 1e klasse! Is dat in NL niet? Hopelijk doen ze het in het vliegtuig ook volgende week :-) Ik heb een eco betaald (of eigenlijk niet betaald, want heb gratis tickets!) misschien krijg ik dan ook wel een business stoel? Hahaha o ja dat zou wat zijn!

  @ Sandra: hier heb je onthaalmoeders, maar dat is net zo erg. Zo niet erger, want die hebben minder plaats.
  Hahaha ja ik doe het gewoon expresssss, het wordt een meisje! Of een jongen. Of een meisje. Of toch een jongen??

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik weet het, ik weet wat het wordt!

  Maar verder: keurig buikje! Wauw! Jij dijt echt niet snel uit. Ziet de buitenwereld al wel dat je zwanger bent?

  Oh, en ook voor de 30e kun je snel terugveren hoor. Zonder striae. Binnen een week p.p. weer in m'n spijkerbroek. Doe ik het nu weer voor ;-).

  En vergeet het maar, dat ze een Bus.Cl stoel voor je regelen. Zeker met een gratis ticket. Ik kreeg nog niet eens een extra flesje water. Wel de aanbieding voor een glas champagne op oudjaarsdag en een glas Bailey's. Ja. En beide heb ik vriendelijk geweigerd en aan manlief gegeven.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Buik valt mij ook nog goed mee hoor. Wat heerlijk dat alles goed gaat.
  En dat hij/zij gedoe en al dat gevis. Tsja. Daar leerde ik vorige keer van dat ik dat dus nooit meer doe bij andere mensen.
  Wat is het? Een kindje! Ja. Gelukkig wel.

  Vocht heb ik ook. Ik heb daarom donderdag van de gyn een voorschrift voor steunkousen gekregen. AARRG. Kreeg ik ook bij Olief. Toen niet gedaan (want zomer) maar denk dat ik ze nu toch maar ga halen. Want die varkenspootjes zijn echt niet elegant. En hoorde dat je er best een panty overheen kunt dragen enzo.
  Ringen liggen hier al een tijdje apart, ik laat ze maar gewoon af nu. Voordeel: al dat vocht pies je er na de bevalling in 1 dag weer uit!

  Ik vlieg toevallig as donderdag... vrees eerder dat ik ga moeten bijbetalen omdat ik meer plaats nodig heb, haha.

  Ohja... ben wel heel benieuwd welke crèche het is geworden. Ken uiteraard het probleem. Gelukkig voorrang deze keer, via Olief. Maar dan nog is het niet zeker wanneer de plek kan ingaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @ KK: weet je het bij mij, of bij jou? ;-)

  Oh ik dij echt wel uit hoor. Naar alle kanten behalve de voorkant. Waarom denk je dat ik alleen maar foto's van de zijkant laat zien? Frontaalzicht kan niet eens meer op de foto! De buitenwereld begint het te zien nu. Ligt eraan wat ik aan heb.

  Binnen een week weer in je oude spijkerbroek? Oehhh wil ik ook!!

  Weet ik wel hoor dat ik geen business class krijg haha! Zelfs toen ik bij een airline werkte, heb ik maar 1x een upgrade gekregen...

  @ Astrid: oh nee! Steunkousen wil ik echt niet! Is dat dan tot de knie, of voor heel je been?

  Ik zou mijn ringen ook beter aflaten, maar ben nogal gehecht aan mijn trouw- en verlovingsring...

  Het is 't Wo.efke (Amer.ikalei) geworden. De enige zonder wachtlijst. Waar zit Olivia? Ja dat is dus heel frustrerend hè, alle broertjes/zusjes hebben voorrang (maar dat begrijp ik nog) maar ook alle alleenstaande moeders, sociale gevallen en noem het maar op! Wij komen zo'n beetje op de allerlaatste plaats denk ik...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @edje, nee heb ik nog nooit van gehoord bij de NS. Achja, nederland he.
  Enneeehhh Bus.class. You wish. Ik heb nog met 36 wkn gevlogen maar geen buss.class (wel met toestemming). Ik mocht wel als eerste helemaal alleen die slurf in waggelen euh gracieus lopen, met de mededeling dat als ik iets nodig had tijdens de vlucht ik het maar moest zeggen. Pas 10 min nadat ik zat kwamen de andere passagiers.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heee meissie.

  Geen worries about me....alles okee, thank you for asking. Ik heb het al zo vaak gezegd, meid wat schrijf jij geweldig, Jij moet colums gaan doen!!! Dat meen ik echt. Ik geniet er zo van.....en ik geniet nog meer als ik kan lezen (en door je schrijfstijl) ook kan voelen hoezeer JIJ geniet.

  Vooral mee doorgaan....tot de allerlaatste perswee...........en het eerste huiltje!!!

  Ik hoorde trouwens over een erg mooie film....'le premier cri'........Heb je hem al gezien.....??

  Meid, Ik vind dat je een prachtige buik hebt. WOW. IK denk in dit geval, des te dikker, des te beter. Je hebt er hard voor gewerkt en lang op gewacht..........dan mag je er ook een mooie buik van verwachten.

  En of het een hij of zij is......is dan al helemaal niet belangrijk meer....

  Liefs....bloem

  BeantwoordenVerwijderen
 10. ohja.....waar ik wel nog benieuwd naar ben....lukt het inmiddels een beetje met de naam?

  X, bloem

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik ben juist helemaal blij als mensen het nog niet zien. Want ik vond dat mensen het deze keer zo snel zagen. Gelukkig begin ik er nu redelijk normaal uit te zien voor de hoeveelheid weken dat ik zwanger ben... :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Zonder wachtlijst, wow! Wist niet dat die nog bestonden hier. O zit op de pag.ad.der. Die ringen vond ik ook lastig. En man vond het maar gek dat ze nu al apart liggen. Maar ik vrees dat ze anders ineens eraf gebeiteld moeten worden, en dat zou ik nog veel erger vinden.

  En ja. Omakousen. Voor het hele been. Snik.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Echt een super buikje. Mijn buikomvang is 98cm en ik ben op het moment 10kg aangekomen. Ik ben in kilo's de laatste weken stil blijven staan, terwijl jij een spurt hebt gemaakt, kan ik me nog herinneren. Gek hé dat het zo verschillend kan zijn.
  En een heerlijk gevoel die kleine onderin de buik hé, manlief heeft de kleine gisterenavond ook gevoeld. Zo geweldig hé.
  De babykamer komt 22 februari a.s. en de kinderwagen ligt al op zolder. Ik vind het nog steeds een droom die werkelijkheid is geworden. Meid geniet van je vakantie en tot..... Groetjes Esje.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Djiezus wat een mooi buikje. Ik was écht mega bij dat aantal weken, vond ik toen grappig maar achteraf denk ik: my god.

  En dat vocht: dat plas je er niet alleen uit, dat zweet je er ook uit. In een paar dagen. Ik dacht dat ik uit ieder gat compleet leegliep. Vreeschlijk.

  Ook dat gaat over en uiteindelijk ben je binnen no time een MILF. Mijn eerste uitstapje postpartum was een kappersbezoek. Op de fiets. Na 3 weken. Die fiets was geen succes, de kapper wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. @ Mariëlle: ik hoef ook helemaal geen voorkeursbehandeling eigenlijk. Ik voel me kiplekker.

  @ Bloem: colums whoehahahaaaa!! Maar ik ben blij dat ik toch iemand kan plezier met m'n geschrijf ;-)
  Nee die film ken ik niet. Is hij in de bioscoop of op dvd?
  Dikke buik zou ik ook niet erg vinden, maar die dikke kont vinnik minder....nou ja, ik neem het er allemaal (en dat is véééél!!) bij hoor!
  Over de naam hoor je later meer. Neehee, niet wat de naam dan wel is. Maar er is nieuws. Jahaa!

  @ Cis: nou, bij mij zien ze het dan nog niet allemaal aan mijn buik, maar wel aan mijn boobs. Hoeveel opmerkingen ik dààr al over gekregen heb! En ik moet echt zeggen: ze zijn impressive. Als je van dikke tieten houdt. En dat doe ik niet. En Man ook niet...

  @ Astrid: het is ook niet echt zonder wachtlijst, maar de enige die nu al wilden bevestigen. De rest had nog niet eens een wachtlijst voor sept 2011 maar ze willen niet toezeggen....
  De Pagadder ken ik van naam. Is dat een KDV van 't stad?
  Hey dan word je bomma straks hahaha. Sorry. Ik heb medelijden met je.

  @ Esje: ja joh, ik ga je nog inhalen! Bij mij gaat het maar door! Maar toen ik tegen de gyn zei dat hij boos op me ging zijn omdat ik al 7 kilo was aangekomen, zei hij dat het nog helemaal ok was. Dus. Dan doe ik nog maar een toetje!
  Jeetje jij bent wel snel met alles te regelen en in huis te halen zeg! Uhm ik heb nog niks besteld....

  @ the Joolz: hey je bent van naam verandert! ;-)

  Gelukkig maar dat dat vocht ook weer weggaat. Ik kan niet eens meer laarzen kopen want ik pas er toch niet meer in. En ik heb een laarzentic, dus is echt wel een straf.

  O ja een MILF! Dat ga ik worden! Yeah!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Heej! Buiknieuws jeeejjjj!
  Je schrijft er nog zo schattig over ergens. Lief.
  Ik had een zwangerschap from hell en was allesbehalve schattig 9 maanden lang.
  Mijn dikke reet was wel het allerlaatste waar ik me druk om maakte (nooit gedaan trouwens hahaha).
  Steunkousen, been there, done that. En ik kan een eigen blog vullen met mijn kwalen. Maar goed, it was sooooooooo worth it :-D

  En het zal mij een biet wezen wat er in je buik zit qua geslacht. Als je maar GENIET!
  (elke keer als dat tegen mij gezegd werd, kon ik ze wel wurgen, maar ik zeg het toch lekker)

  Heerlijk om toch bij te blijven ondanks dat we elkaar te weinig zien!
  Kus!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. @ Naat: oei was het zo erg bij jou ja? Wat heb ik dan geluk!

  Hè gets ja, "geniet want het is zo voorbij" vond ik ook altijd zoooo blegh...maar het is wel waar!

  Ja goed hè? Nu jij nog een blog! Maar we moeten snel weer eens meeten hoor!

  BeantwoordenVerwijderen