donderdag 19 november 2009

Poep en varkenspoten

Zo. Zullen we het eens over konten hebben?
Asses ja. Reten. Bipsen. Achterwerken. Derrières. Zitvlakken.
Of zoals ze hier in België zeggen: uw poep. Ja. Dat zeggen ze. En ik moet daar nog altijd om gniffelen.

Vroeger riep ik altijd ‘dat als ik ooit zwanger zou zijn, mijn kind vast op mijn kont zou groeien’. Ik zag mezelf in gedachten al met een platte buik en een giga-ass rondwaggelen. En guess what: dat gaat dus ook zo zijn! Het enige wat hier groeit is mijn kont!

Ik vind dames die je langs achteren ziet met een slanke taille en als ze zich omdraaien dat je dan zegt wow, die is zwànger!!, supermooi. Zo’n vooruitstekend buikje en voor de rest gewoon maatje 36.
Ik heb ook maatje 36 (ok had. Sinds een tijdje is er zomaar plotsklaps een maatje bijgekomen. Heel gek) maar zo’n leuk buikje ga ik niet krijgen vrees ik. Vroeger zei ik altijd dat me dat dan geen reet (haha hoe toepasselijk) zou uitmaken hoe ik eruit zou zien. Als ik maar zwanger werd. Maar nu het eenmaal zo ver is, vind ik het toch iets minder gezellig. Ik voel mijn hammen gewoon bewegen als ik loop. Er steken vetrollen boven mijn onderbroekje-dat-steeds-strakker-gaat-zitten, uit. Er moeten knopen worden opengezet als er gezeten wordt. Vet cool allemaal.

Het tweede wat ik altijd al gedacht heb is dat ik vast heel veel vocht zou vasthouden tijdens de zwangerschap. Dat ik van die varkenspootjes zou krijgen waar je je vinger 2 cm in kunt prikken. Dat ik alleen nog maar slippers en God forbid Teva sandalen aankan. En dat zelfs die helemaal in mijn vel gecarved zouden zijn. Maar van vocht is nu nog niks te bespeuren gelukkig, dus ik heb goede hoop dat mijn voorspellende gaven toch niet super zijn en dat ik hiervan gespaard zal blijven.

En o ja, on the bright side: gisteren weer echootje gehad en het was zo geweldig! Net een klein teddybeertje. En hij/zij zwaaide al naar ons. Echt übercute!

10 opmerkingen:

 1. Edje, edje edje toch. Wat een grappig verhaal :-)
  Niks aantrekken van dat maatje meer.
  GENIETEN - GENIETEN en nog eens GENIETEN lieffie !!!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha, taille verdwijnt bijna altijd hoor als je zwanger bent. Enne die varkenspootjes gaan nog wel komen ;) Oke niet bij iedereen natuurlijk maar de meeste krijgen ze in de laatste weken van hun zwangerschap.
  Ik dacht ook gespaard te blijven maar nee hoor 4 weken voor de bevalling had ik echt worstbenen, als ik liep voelde ik de kwabben op mn enkels bewegen (zoiets als jij nu hebt met je vertrolletjes) haha.

  Ik hoop natuurlijk dat je het bespaard blijft maar ach, zo geniet je dubbel en dwars van alle voor en nadelen van het zwanger zijn!

  Goed om te lezen dat ukkie al kan zwaaien!

  Liefs Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik voorspel hierbij: het wordt een meisje. Dat je het maar alvast weet. Mijn stelling is: als het aan de heupen gaat zitten wordt het een meid. Hoe is het met de huid? Lelijker geworden, pukkels? Vettere haren of sluiker? Nl ook allemaal meisjestekens.
  Jaja het zijn bakerpraatjes maar die komen niet uit de lucht gevallen ;o).

  Succes met ... euhj .... uw poep. (rare jongens, die belgen)

  En nou ben ik nog nieuwsgierig. Hebben jullie nu ook opvoedkundig teruggezwaaid naar de kleine of alleen maar grijnzend zitten staren?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @ Kiki: doe ik wel hoor ;-)

  @ Sandra: hè? Je taille verdwijnt als je zwanger bent?? Dat is niet zo afgesproken!!! En de varkenspootjes komen nog? Nee toch? Jij slechtnieuwsbrenger!!!

  @ Mariëlle: Ok, jouw pronostiek is genoteerd. Hmm pukkels, vette haren, sluiker? Nee, dat kan ik niet echt zeggen. Wordt het dan een manwijf?

  Nee, we hebben niet teruggezwaaid. Is dat opvoedkundig heel erg dan?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. O wees gerust, dat vocht komt ook nog wel. Zo rond de zomer. En wees nog geruster: het gaat ook écht allemaal weer weg.
  Ik was 30 kilo bijgekomen (en ik ben maar 1.63 lang.. visualiseer je dat even?!) en mede dankzij langdurige borstvoeding én veel wandelen 5 kilo lichter dan voorheen .. en ik was al niet dik. Heerlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hahaha Edje toch!! Je taille verdwijnt, maar komt ook weer terug na je zwangerschap. No worry's. Vocht had ik ook, tot halverwege mijn kuiten. Verdween meteen na de bevalling weer. Ik vond het een goed excuus om birkenstocks te kopen. Zilverkleurige en ze lopen heerlijk:)

  Hoe ver ben je nu? Ik ben het aantal weken kwijt. 0:)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ja ja. Joeltje is SO RIGHT. De varkenspootjes komen vanzelf. Vanaf maandje 6 of 7 denk ik zo. Heel sneaky.

  Eerst denk je. Huh. Wat een dikke voetjes heb ik ineens. En dan zijn je enkels ineens zoek. En dat eindigt in de walvislook. Alles maar dan ook alles vol vocht. Echt kweeniehoegrappig. Ja.

  En als je dan bevallen bent dan pies je alles er zo weer uit. (of, zoals bij mij, via het catheter. Elk half uur de fles al vol, erg fijn voor de verpleging, haha)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Varkenspootjes. Ja. En als je die varkenspootjes dan in schoenen wurmpt, krijg je van die vetkwabben er bovenuit piepen. Als in: achterbuurtviswijf-draagt-een-veel-te-krappe-strakke-jeans. Heel fijn.
  En die taille is over een paar weken al bijna weg hoor. Echt. Het goeie nieuws is dat je dat inderdaad allemaal uitpiest zodra je de kraamverbanden mag gebruiken. Dan onder de douche mag gaan plassen enzo. Allemaal heel charmant. Zwanger zijn is eigenlijk heel charmant. Vooral de eerste paar maanden. In de zomer op je dikst zijn is gewoon vrágen om problemen. We hadden onze behandelingen gewoon even moeten verzetten.

  En een meisje en pukkels? Nee hoor. Daar had ik bij 't meisje geen last van. Ik vrat alleen wel veel fruit. En dat doe ik nu weer. Over 10 weken weten we of het weer een meisje wordt!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. KLinkt allemaal heerlijk Edje!

  Dank voor je berichtje op mijn web-log. Toevallig vandaag weer ongesteld gewordn. Geeft even wat opluchting en lucht: ben zeker niet zwanger en mijn cyclus is weer inzichtelijk. Mentaal gaat het eigenlijk ook best wel goed. Geniet met volle teugen van ons mini meisje!

  Ik hou je in de gaten, Ed (en geniet lekker met je mee!)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. @ Joeltje: 30 kilo. OMG! 30 kilo! 1.63m? En 30 kilo? Bloody hell.

  @ Myrthe: Birkenstocks zijn nergens een excuus voor!!! Ben morgen 11 weken. Gaat snel hè?

  @ Astrid: en bedankt voor dit opbeurende berichtje. Walvislook. Hmm.

  @ KK: achterbuurtviswijf. Walvis. Goh, als ik dat van tevoren allemaal geweten had! ;-)
  Ik hèb in alle jaargetijden behandelingen gehad en ik vind dit juist de perfecte maand om te bevallen: net voor de zomer. Heel de zomer thuis en lekker met je kind naar buiten. Zalig!

  @ Petra: gelukkig gaat het goed met je. En geniet lekker van je meisje! Het komt wel goed.

  BeantwoordenVerwijderen