dinsdag 24 november 2009

Over van alles en nog wat

Wat hebben wij eigenlijk, buiten het zwanger-zijn, nog meer meegemaakt en gedaan wat interessant is voor....tsja, de gehéle mensheid eigenlijk?
*
We zijn naar een concert van the Editors geweest in Brussel. Supergoed! Het voorprogramma stelde niks voor (stelletje stonede apen) maar de 4 heren van the Editors hebben ons fijn een avondje geëntertaind.

*
We hebben een bezoekje aan het fotomuseum gebracht hier in Antwerpen. In al die jaren dat ik hier woon, was ik er nog nooit geweest. Wij houden heel erg van cultuur maar wij zijn normaalgesproken niet zo van de musea. Maar er was een hele mooie tentoonstelling aan de gang en het is echt wel een aanrader!
*
Ik heb me in laten schrijven in België. Ja. Ik was 10 jaar lang zeg maar Ali ill.egali hier. Om allerlei redenen. Of eigenlijk maar om 1 reden: de financiële. Grensar.beider zijn is heel erg leuk als je je belas.tingen moet betalen. Maar nu ben ik dus helemaal le.gaal hier! En heb ik zelfs een parkeerkaart gekregen! Ik rij alleen nog steeds met een NL kenteken. Dus binnenkort moet ik of afscheid nemen van mijn geliefde autootje-met-geel-kenteken (neeheeee! Ben er nogal aan gehecht), of ik laat hem invoeren.
*
Ook zijn we naar de film van Michael Jackson geweest: This is it. Was best leuk, want stiekem vind vond ik Michael best wel leuk eigenlijk. Met zijn grijp-je-piemel-dansjes. En zijn aanstekelijke muziek. Daar word je instant vrolijk van. Maar toch viel ik in slaap in de bioscoop. Gek hè? Of eigenlijk niet zo gek, want ik zou tegenwoordig werkelijk overal mijn kopje willen neerleggen. Maakt niet uit hoe laat. 's Ochtends om 9 uur: slaap. 's Middags om 4 uur: slaap. 's Avonds om 7 uur: slaap. Mijn dagen worden voornamelijk gevuld met slapen dus. En eten. Veel eten. En vaak eten. Dat ook nog steeds.
*
Omdat ik er persé eentje wou, maar zij mij niet wou laten winnen met haar win-de-vlaggetjeslijn-actie, ging ik er zelf maar eentje maken. Je moet wat hè. Nou moet u weten dat ik 4 dozen vol stofjes heb. Alle soorten en maten. Maar ik kwam er tot mijn schrik achter dat ik geen enkel vrolijk stofje heb. En dat is toch wel een eerste vereiste voor zo'n ding, lijkt me. Ok, ik had best wel vrolijke kinderstofjes, maar dat waren nog hele lappen en dat vond ik dan weer zonde om daar driehoekjes van te gaan knippen. Die kan ik namelijk nog gebruiken over, let's say, 7 maanden. De andere waren allemaal effen stofjes en dat is toch net iets minder feestig aan zo'n vlaggetjeslijn. Toen moest ik dus iets anders verzinnen ter vermaak van mijzelve. En zo ben ik aan een übercute babyslaapzakje begonnen uit een Knippie van....jawel 1992. Alles bewaren menschen, niks weggooien!! Maatje héél klein. Neehee ik weet wel dat hele kleine babietjes nog niet in zo'n ding slapen, dus het is niet ècht heel erg klein, maar wel leuk mini. Hoe kleiner de kleertjes, hoe leuker ik het eigenlijk vind. Ik zou hem al 10x af moeten hebben natuurlijk, maar ik doe niks anders dan slapen nowadays. Ik kan mijn ogen gewoon niet openhouden. Laat staan een draad in een naald stoppen. U krijgt hem wel te zien. Ooit. Als ik mijn winterslaap gedaan heb.
*
Het allerheerlijkst wat ik in maanden gedaan heb, was een bezoekje aan de sauna! In ons pré-IVF-tijdperk deden we dat heel vaak. Minstens 1x per maand. Maar sauna en gezonde zaadjes gaan niet zo heel goed samen, dus die bezoekjes werden drastisch beperkt en het laatste jaar zelfs helemaal geschrapt. Maar wat hebben we genoten. Zó genoten dat we zondag weer gaan!
*
Morgen komen er 4 vriendinnen eten. Husby vlucht het huis uit bij zoveel vrouwengeweld. En ik heb nog steeds geen idee wat ik moet koken! Any suggestions? Iets in het genre van wauw-dat-ziet-er-geweldig-en-heel-moeilijk-om-te-maken-uit-maar-is-eigenlijk-poepsimpel. Zoiets zoek ik. Tips in mijn reactiebox graag. En snel een beetje!
*
En nu ga ik slapen. What else?

7 opmerkingen:

 1. Maar begrijp ik het nu goed, en heb je nu nog steeds geen vlaggetjeslijn?
  Hmmmm....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die sauna is gewoon heerlijk! Ik mocht van mijn vk niet in de 90C sauna's, maar vooral wel in kruidenbadjes, stoomdingen, bubbelbaden en meer van dat fijns. En over een paar weken ga ik gewoon weer lekker zweten.

  En verder: tja, ik ga niet op al die punten van je reageren hoor. Alleen dat eten maken... Doe gewoon een paar lamsrackjes in de oven, aardappelpartjes erbij, groente uit een pannetje, klaar. En mocht je niet van lam houden: varkenshaasjes in katenspek rollen, in de oven. Met verder weinig nieuws. En op m'n log schreef ik ooit het recept voor een enorm makkelijke tarte tatin met peertjes. Lekker!

  Zo. En nu duik ik m'n bed weer in. Want ik slaap ook nogal veel lately. Heel gek.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh ja, @ Cis: ik heb ook geen vlaggetjeslijn... Je hebt nog iets langer dan voor Etje. Een week, om precies te zijn. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een vlaggetjeslijn??? Wat moet je daar nu weer mee?? Ikke nie nappe. Maar wel leuk dat je zo crea bent met naald en draad. Dat is nooit mijn hobby geweest.
  Veel slaapplezier, je zal er nog naar terug verlangen ... over een tijdje ;o).

  En sauna .... hmmmm ....... dat moeten wij binnenkort ook maar weer eens doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja nou, ik was dus vorige week jarig en dacht ik krijg wel een vlaggetjeslijn. Mooi niet!

  Afijn; voor een menuutje klik je even op allerhande.nl en kiest wat je wilt. De boodschappenlijst heb je dan ook meteen.

  Veel plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb ook nog steeds geen vlaggetjeslijn.

  En even één minpuntje. Het is EDITORS, zonder the. Even hier als echte fan die niet bij het concert was, dan moet ik daar even een punt van maken. Je bent bij EDITORS geweest. Zo hoort het.
  En het was gaaf. Zo hoorde ik van al die mensen die er wel bij waren.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @ Cisca: nee ik heb nog stééds geen vlaggetjeslijn. Zielig hè? Kun jij wat aan mijn miserie doen?

  @ KK: lekker geslapen?

  @ Mariëlle: Maar meis toch, een vlaggetjeslijn is onmisbaar in ieder huishouden!

  @ Door: thanks 4 the tip!

  @ Joeltje: hahaha ik wìst gewoon dat daar commentaar op ging komen! Weet ik hoor dat het zonder the is, maar ik vind dat zo raar klinken: we zijn naar Editors geweest...anyway, ik zal geen echte fan zijn zeker? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen