zondag 5 augustus 2012

Burda 7828 jurk

Het was echt 100 jaar geleden dat ik nog eens iets voor mezelf gemaakt had. Net voor we op vakantie gingen naaide ik het welbekende Burda 7828 jurkje en de 2e is ook al in de maak. Ik heb de selfish sewing smaak te pakken!

Hieronder blijkt maar weer dat niet alleen ik, maar ook meneer Edje geen foto's kan maken. Maar u krijgt toch een idee van de jurk.
Ik nam mijn maten voordat ik het patroon uitraderde en zat qua borstwijdte op een kleinere maat (damn you borstvoeding) maar qua heupwijdte zat ik dichterbij een maatje groter, dus nam ik die maar. Beter innemen dan stof tekort komen, nietwaar? Maar het jurkje valt echt wel groot uit en ik moest het centimeters innemen. De volgende jurk wordt dus een maatje kleiner.


Ik naaide een rekbaar kantje mee langs de halslijn voor wat extra schwung.


Het stofje komt van het Stoffenspektakel en het patroon kun je hier kopen en downloaden. Vergeet ook niet bij Mina Dotter te kijken naar een uitgebreide uitleg van het naaiproces en bijkomende tips & tricks.

En herinner je je deze ring nog die ik van 2 knopen maakte? Past perfect bij mijn jurk, yay!

11 opmerkingen:

 1. Het kan zo van de winkel komen!!PRACHTIG!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. niks mis met die foto's hoor...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauwie! Super jurkje! Ik zit meestal ook in 2 verschillende maten, Ik meestal teken ik dan de deel in de juiste maat en pas het aan zodat alles terug aansluit. Wel wat werk maar dan is het patroon ook klaar voor de volgende keren te gebruiken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De jurk is helemaal top! Maarreeehhh, het gras moet wel gemaaid worden ;o).

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het is een kooppatroon van Burda. De link staat hierboven in mijn tekstje!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zou het eventueel mogelijk zijn om het patroon met mij te delen? Ik wil je er gerust voor vergoeden! Alvast bedankt!

   Verwijderen
  2. Mail me even: postvooredje@gmail.com

   Verwijderen
 6. Heeeel mooi! Dat wil ik ook graag proberen!
  Ik heb op de link geklikt en dan kom ik op de website van burdastyle. Ik keek naar het stofverbruik, maar kan er niet aan uit. Wat betekenen die A en B helemaal links. Er staat telkens een verschillende afmeting bij. En wat bedoelen ze met die waarschuwing?
  Is het ook in het Nederlands beschikbaar?
  Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dag Elke,

   Als je op het plaatje links klikt, zie je waar A en B voor staan: A is de top en B de jurk.
   Dus voor de jurk heb je 1.70 nodig t/m mt 38 en daarboven 1.85m. Al is dit heel ruim genomen hoor, want volgens mij ging mijn jurk toen uit 1.30m ofzo (mt 36).

   Die waarschuwing geldt alleen voor als je een stof hebt met horizontale strepen, dan heb je meer stof nodig. Waarom dat dan is, is me ook een raadsel eigenlijk.....

   Succes!

   Verwijderen